Premierele săptămânii 14-20 august 2015

de Ştefan Dobroiu în 14 Aug 2015
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

O dramă despre sport, o ataşantă dramedie cu adolescenţi, un film franco-cubanez ce le-ar putea retrezi românilor amintiri despre sumbra Epocă de Aur şi o animaţie pentru copii, iată oferta din acest weekend a cinematografelor. Mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Southpaw: Lovitură de stânga
Puţini au fost criticii care au scris despre Southpaw şi nu au lăudat interpretarea extrem de convingătoare a lui Jake Gyllenhaal, care a suferit transformări fizice impresionante pentru a-l interpreta pe Billy "The Great" Hope, campion mondial la box. Un accident nefericit îl lasă pe Billy în cel mai sumbru moment al vieţii: rănit, fără mult-iubita soţie (Rachel McAdams), cu insurmontabile probleme financiare şi şansa de a pierde custodia fiicei sale, Leila (Oona Laurence). Dar filmul lui Antoine Fuqua (Training Day) nu arată doar cât de uşor poţi pierde totul, ci şi cum rigoarea, perseverenţa şi speranţa te pot readuce pe calea cea bună.

O cronică aici.

Oraşe de hârtie/Paper Towns
Mai luminos şi ataşant decât Southpaw este Oraşe de hârtie, ecranizarea după romanul omonim al lui John Green (The Fault in Our Stars). Aflăm povestea lui Quentin (promiţătorul Nat Wolff), un licean din Florida, care, pe lângă marile probleme ale testelor finale şi ale alegerii unei universităţi, trebuie să o găsească pe Margo (Cara Delevingne), vecina lui de vizavi, care a fugit de acasă lăsând în urmă o serie de indicii pentru a fi găsită. Filmul nu este perfect, dar oferă o sinceritate şi un tip de umor la care puţini spectatori vor rămâne insensibili. Mai mult, reuşeşte să comunice nu doar cu adolescentul din fiecare dintre noi, ci şi cu spectatorul matur, care va descoperi că anumite probleme şi soluţiile lor sunt actuale la orice vârstă.

O cronică aici.

Întoarcerea în Havana/Retour á Ithaque
Laurent Cantet, regizorul laureat cu Palme d'Or pentru drama sa ultra-realistă În clasă, abordează un subiect care ar putea retrezi amintiri dificile românilor născuţi înainte de 1989. Întoarcerea în Havana prezintă întâlnirea, pe un acoperiş din capitala cubaneză, a cinci prieteni pe care viaţa i-a despărţit. Reîntoarcerea scriitorului Amadeo (Néstor Jiménez) după 16 ani de exil în Spania este un motiv de sărbătoare pentru Tanía (Isabel Santos), Rafa (Fernando Hechevarria), Aldo (Pedro Julio Díaz Ferran) şi Eddy (Jorge Perugorría), dar şi un prilej de rememorare a rănilor adânci pe care regimul politic le-a lăsat în sufletele lor. Este surprinzător cum cinci oameni de la celălalt capăt al lumii pot vorbi despre experienţe atât de familiare şi românilor.

Un interviu în exclusivitate cu Laurent Cantet aici şi o cronică aici.

Barbie in Rock 'n Royals/Barbie în tabăra de muzică
Dacă ai acasă o fetiţă pasionată de muzică şi de păpuşile Barbie, cu siguranţă vei face o oprire la cinema pentru a vedea această animaţie în care prinţesa Courtney ajunge din greşeală în Tabăra de muzică, în timp ce vedeta rock Erika ajunge, în locul lui Courtney, la Tabăra regală. Amândouă fetele vor fi nevoite să facă faţă mediului nou şi în curând vor avea parte de o provocare ce le va aduce împreună pe scenă.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Jake Gyllenhaal, Cara Delevingne, Nat Wolff, Rachel McAdams, Southpaw, Paper Towns, Barbie in Rock 'n Royals, Retour à Ithaque, Laurent Cantet

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells