Premierele săptămânii 13-19 ianuarie 2017

de Ştefan Dobroiu în 13 Ian 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Este una dintre acele săptămâni fără titluri mari, în care ne aşteptăm ca românii să nu se înghesuie în cinematografe. Cu toate acestea, două titluri premiate la două mari festivaluri, o comedie franceză şi cel mai recent film al lui Ben Affleck formează o listă de posibilităţi dedicată celor care nu vor să vadă doar action-uri violente la cinema.

Pe 24 ianuarie se anunţă nominalizările la Oscar 2017, aşa că momentul este foarte potrivit pentru Oscar Weekend, un eveniment ce reuneşte la cinema Elvira Popescu opt dintre cele nouă titluri aflate pe lista scurtă pentru o nominalizare la categoria Cel mai bun film străin. Mai multe detalii şi programul proiecţiilor, aici.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Live by Night/Legea nopţii
Având în vedere concurenţa, acest film scris, regizat şi produs de Ben Affleck are toate şansele să urce pe prima treaptă în topul încasărilor în acest weekend. Affleck joacă şi rolul principal, cel al lui Joe, în această poveste de partea greşită a legii, în timpul Prohibiţiei americane. O aventură cu amanta (Sienna Miller) unui gangster influent va fi punctul fără de întoarcere pentru Joe, care se va trezi implicat în traficul cu băuturi spirtoase din Florida, unde îşi construieşte un adevărat imperiu. Live by Night nu a fost întâmpinat de cronici foarte elogioase, cei de la Variety scriind că e "fantoma unui film excelent: toate piesele sunt acolo, dar în timp ce îl vezi îţi dai seama că nu e suficient".

Jackie
Mult mai bine primit a fost acest film biografic despre cele mai crunte zile din viaţa lui Jacqueline Kennedy, cea mai populară primă doamnă a Statelor Unite. Debutul în limba engleză al regizorului chilian Pablo Larraín ne arată o Natalie Portman foarte dedicată în rolul titular, cu o interpretare ce o clasează pe primul loc în topul şanselor la Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal. O vedem pe eroină în zilele imediat următoare asasinării preşedintelui John F. Kennedy, când lui Jackie, înnebunită de durere după pierderea violentă a soţului, i se arată practic uşa Casei Albe. Un film dificil, care în România ar putea impresiona mult mai puţin decât în Statele Unite.

Cronica noastră, aici.

Débarquement immédiat!/Aterizare forţată!
Francezii dau tonul distracţiei la cinema în 2017 (citeşte aici un articol despre cele câteva zeci de comedii aşteptate pe ecrane anul acesta), cu o comedie despre un poliţist de frontieră (Ary Abittan) care crede că cea mai recentă misiune a sa, extrădarea lui Akim, un infractor, e floare la ureche. Din păcate hazardul e gata să-i joace feste poliţistului, iar confundarea sa cu un terorist şi disperarea lui Akim de a evada vor deveni motorul unor amuzante aventuri.

Forushande/The Salesman
Câştigător al premiilor pentru Cel mai bun scenariu (Asghar Farhadi) şi Cel mai bun actor (Shahab Hosseini) la festivalul de la Cannes, acest film iranian arată din nou, după A Separation, ca Farhadi este maestrul crizelor provocate de micile lovituri imprevizibile ale destinului. Cuplul de actori Emad (Hosseini) şi Rana (Taraneh Alidoosti), care joacă într-o punere în scenă a piesei Moartea unui comis voiajor, este nevoit să se mute într-o casă nouă. Doar că trecutul fostei locatare a apartamentului va avea efecte neaşteptate asupra vieţilor celor doi.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Débarquement immédiat! , Live by Night, Forushande, Jackie, Natalie Portman, Ben Affleck, Sienna Miller, Pablo Larrain, Asghar Farhadi

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marius7x pe 15 ianuarie 2017 11:24
Erau filme mult mai interesante ce se puteau lansa ca premiera principala in locul la "Legea noptii" (ce probabil va lasa salile goale in provicincie)..

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells