Premierele săptămânii 12-18 iulie 2019

de Ştefan Dobroiu în 12 Iul 2019
Află ce-i de văzut săptămâna aceasta la cinema!

Poate că niciuna dintre premierele acestei săptămânii nu este cu totul şi cu totul de neuitat, dar asta nu înseamnă că nu fac o echipă interesantă: patru filme de gen şi un colorat documentar ne îndeamnă să credem că avem parte de săptămâna muzicii şi a artelor. Nicio grijă, nu lipsesc comedia de acţiune şi nici horror-ul doldora de sperieturi eficiente. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Stuber: Detectiv de nevoie
O revizitare americană şi în cheie comică a francizei Taxi create de Luc Besson, Stuber porneşte de la o premisă promiţătoare şi anume alăturarea dintre un şofer de Uber foarte preocupat să primească exclusiv calificative de cinci stele şi un dezlănţuit detectiv (Dave Bautista, la primul rol principal de anvergură după apariţiile sale din franciza Avengers) mai mult decât hotărât să-şi bage la zdup oponenţii. Combinaţia este mai mult decât explozivă şi, chiar dacă cronicile nu s-au grăbit să laude filmul, spectatorii au toate şansele să de distreze alături de coloratele personaje şi reacţiile lor foarte diferite în faţa anumitor stimuli.

Mai multe despre film, aici.

Annabelle Comes Home/Annabelle 3
Putem descrie în câteva cuvinte tot ce se întâmplă în acest sequel din franciza The Conjuring: trei fete singure acasă înfruntă manifestările malefice ale înfiorătoarei păpuşi Annabelle. I-am reproşat filmului lipsa de ambiţie, dar nu şi inventivitatea şi eficacitatea sperieturilor. Regizorul şi scenaristul Gary Dauberman (care e şi coscenaristul celor două filme It) dozează milimetric fiorii şi, dacă unele idei ale sale nu funcţionează (de exemplu dulăul ce probabil omagiază filmele horror cu vârcolaci), altele o să te ţină pe marginea scaunului de cinema, ba chiar s-ar putea să te facă să închizi şi ochii din când în când.

Cronica noastră, aici.

Vox Lux
De multe ori filmele biografice nu reuşesc să exploreze cu totul convingător provocările vieţii de star al muzicii, tocmai pentru că încearcă în acelaşi timp să spele cât mai bine imaginea starului respectiv. Acolo unde titluri precum Bohemian Rhapsody eşuează, uneori pot recupera ficţiunile precum Vox Lux. Recomandat de selecţia de la festivalul de la Veneţia şi de un extrem de lăudat rol al lui Natalie Portman, filmul ne arată sinuosul itinerariu al lui Celeste, o adolescentă care, după ce supravieţuieşte atacului armat al unei coleg de clasă, devine ca prin minune o speranţă a lumii muzicale. Două decenii mai târziu, Celeste se bucură de faimă, dar excesele şi lipsa de direcţie îi pun viaţa în pericol. Jude Law apare în rolul impresarului cântăreţei.

Mai multe despre film, aici.

Yesterday
Rămânem pe tărâm muzical cu acest nou film de public al celebrului Danny Boyle (Slumdog Millionaire). În centrul atenţiei este Jack (Himesh Patel), un tânăr care ar vrea să dea lovitura pe scenele muzicale, doar că soarta nu-i prea surâde. În urma unui bizar concurs de împrejurări, Jack se trezeşte într-o realitate paralelă în care formaţia Beatles nu a existat, iar oamenii nu s-au bucurat niciodată de hituri precum Yesterday sau Let It Be. Jack va profita de situaţie pentru a-şi lansa cariera şi va deveni curând un fenomen global, dar va fi şi bântuit de aspectele mai sumbre ale deciziilor sale. Ca şi Vox Lux, Yesterday discută şi el despre preţul faimei.

Săptămâna mai vedem documentarul Water Lilies of Monet - The Magic of Water and Light, care explorează cum celebrul impresionist francez şi-a descoperit perspectiva artistică şi modul cum aceasta şi impresionismul în general au influenţat istoria picturii.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Stuber, Annabelle Comes Home, Yesterday, Vox Lux, Le ninfee di Monet - Un incantesimo di acqua e luce

Alte știri din cinema

Blade, vânătorul de vampiri, va fi introdus abia în a cincea fază a MCU

Marvel l-a distribuit în rol pe starul lui Green Book și Moonlight, Mahershala Ali

O nouă ediție „Ladies Night”: luni, 22 iulie, comedia Hai că încă putem!

Motivația începutului de săptămână este „Hai că încă putem!", în avanpremieră națională

Natalie Portman ridică ciocanul lui Thor. Va fi Zeița Tunetului în faza a patra a MCU

Noul film Thor se va lansa pe 5 noiembrie 2021

The Lion King - record de încasări la debutul în box office-ul nord-american

Pelicula a reușit o lansare mai bună decât cea a lui Beauty and the Beast (2017)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells