Premierele săptămânii 12-18 iulie 2013

de Ştefan Dobroiu în 12 Iul 2013
Află ce-i de văzut în weekend pe marile ecrane din întreaga ţară

Monştrii se bat cu roboţi gigantici, Sandra Bullock şi Mellisa McCarthy se bat cu traficanţii de droguri (şi uneori una pe cealaltă), iar Lore se luptă cu preconcepţiile. Este clar weekendul zguduielilor, indiferent că se zguduie pământul, că ne zguduim de râs sau că personajele îşi dau seama că tot ceea ce credeau este greşit. Iată din materialul de mai jos recomandările Cinemagia cu privire la premierele săptămânii.

Pacific Rim/Cercul de foc
Întotdeauna vizualul Guillermo del Toro nu ezită nici de această dată să impresioneze: Pacific Rim arată superb, aduce pe ecran încleştări extraordinare între roboţi şi monştri gigantici şi îşi adjudecă titlul de blockbuster de vară excelent realizat. Că nu prea crezi în personaje nu mai contează, spectacolul pe ecran este din plin. Am repetat şi răs-repetat subiectul filmului: cândva în viitorul apropiat, dintr-un portal din adâncul Pacificului încep să apară monştri imenşi, gata să distrugă totul în jur. Ca să le contracareze devastatoarele atacuri, oamenii construiesc roboţi gigantici, conduşi de doi piloţi uniţi printr-o punte neuronală, iar curând pământul se cutremură din cauza încleştărilor dintre coloşi.

Nu este nevoie de mai multe informaţii, prin urmare mai adăugăm doar că Pacific Rim este categoric unul dintre cele mai arătoase filme ale anului, chiar dacă scenariul neglijează personajele.

The Heat/Captură la dublu
Cu greu poţi găsi la Hollywood două actriţe de comedie mai bune decât Sandra Bullock şi Melissa McCarthy şi, deşi am ajuns la film cu aşteptări destul de mici, recunoaştem că am râs în hohote. Da, unele poante sunt plate, dar printre acestea sunt şi foarte multe savuroase şi cu totul şi cu totul imprevizibile. Bullock şi McCarthy au o chimie foarte bună, iar la anumite secvenţe nu te poţi abţine să nu fii uimit cât de bine îşi înşală Sandra Bullock vârsta (are 48 de ani).

Filmul lui Paul Feig, regizor care a impresionat şi acum doi ani cu Domnişoare de onoare, ştie să ţină foarte bine în frâu scenariul scris de Katie Dippold, iar rezultatul este că spectatorul n-are nicio clipă la dispoziţie ca se plictisească, ba chiar riscă să iasă din sala de cinema cu crampe de la râs. Oricât de amuzant, Captură la dublu oferă un divertisment ultra-lejer şi sunt puţine şanse să-ţi mai aminteşti ceva din film la săptămâni după vizionare. Dar pentru două ore de relaxare, este cât se poate de potrivit.

Lore
Schimbăm tonul cu acest film australian care ne arată cât de eficiente şi în acelaşi timp nocive pot fi prejudecăţile. Suntem în mai 1945, după moartea lui Hitler şi capitularea Germaniei naziste, când adolescentei Hannelore Dressler i se cere să adune bijuteriile din casă, în vreme ce tatăl şi mama ei, Peter şi Asti Dressler, distrug dovezile ce l-ar putea incrimina pe patriarhul familiei ca fiind ofiţer SS. Pentru a nu fi afectaţi de criza familială, Lore trebuie să-şi ducă fraţii mai mici la bunica din Hamburg.

Devotată ideologiei naziste şi îndoctrinată de părinţii ei să îi considere pe evrei cei mai mari duşmani ai rasei ariene pure,Lore îşi vede puse la grea încercare convingerile când este nevoită să accepte, pe parcursul călătoriei de 900 de kilometri, sprijinul tânărului evreu Tomas. Lore a fost propunerea Australiei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin în 2013.

Exploreaza subiecte similare:

Pacific Rim, The Heat, Lore, Guillermo Del Toro, Sandra Bullock, Melissa McCarthy, Paul Feig

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 12 iulie 2013 14:14
toate filmele sunt de vazut pentru ca sunt foarte bune mai ales Pacific Rim
AndreBlack pe 12 iulie 2013 15:47
Pacific Rim si The Heat .
Tigru pe 12 iulie 2013 16:42
Pacific Rim
DeadSea07 pe 12 iulie 2013 21:19
Pacific Rim si The Heat..
Laura93RoB pe 13 iulie 2013 00:18
PACIFIC RIM !!!
cosmin742000 pe 13 iulie 2013 14:22
Eu nu vad decat un film:in enumerare Lore, restul ....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells