Premierele săptămânii 12-18 decembrie 2014

de Ştefan Dobroiu în 12 Dec 2014
Află ce te aşteaptă în weekend în cinematografele din ţară

Trei filme noi se lansează acest weekend pe marile ecrane, iar oferta cinematografelor este completată de două evenimente interesante.

Primul este Bucharest International Experimental Film Festival (pe scurt, BIEFF), care proiectează până duminică unele dintre cele mai noi şi premiate filme. Unul dintre criteriile de selecţie a fost fără îndoială "experimentalul", prin urmare titlurile vor uimi publicul cu metodele lor de a reinventa cinema-ul. Al doilea eveniment este Festivalul Filmului Japonez, găzduit până duminică de sala Paul Călinescu (strada Ion Câmpineanu, nr. 21) a Cinematecii Române, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Poţi consulta programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Exodus: Zei şi regi/Exodus: Gods and Kings
Este fără îndoială unul dintre cele mai aşteptate filme ale sfârşitului de an şi are toate şansele să urce foarte sus în topul încasărilor. Ultimele trailere ale acestei producţii de anvergură semnate de Ridley Scott ne-au crescut aşteptările în legătură cu revizitarea celebrei vieţi a lui Moise (Christian Bale), omul din spatele biblicei fugi a evreilor din Egipt. Cu greu poţi găsi un subiect mai ofertant pentru marele ecran, iar Scott pare să fie amestecat la marele fix luptele dintre evrei şi armata faraonului Ramses (Joel Edgerton) şi spectacolul vizual al celor zece plăgi ce lovesc Egiptul la porunca lui Dumnezeu. Pe lângă lupte şi efecte speciale, filmul vorbeşte şi despre ruptura dintre doi fraţi: crescuţi în acelaşi leagăn, Moise şi Ramses vor ajunge lideri a două armate aruncate într-un război total.

Dumb and Dumber To/Mai tăntălău, mai gogoman  
Pentru cei care au descoperit umorul cinema-ului american cu Tăntălăul şi gogomanul, Ace Ventura şi Masca, Mai tăntălău, mai gogoman ar putea fi unul dintre cele mai aşteptate sequeluri recente. Aventurile celor doi nătărăi interpretaţi de Jim Carrey şi Jeff Daniels sunt reluate la exact 20 de ani de la prăpădul provocat în Aspen, fraţii Farrelly venind cu o explicaţie absolut dementă a pauzei. Cronicile sunt în mare parte negative, dar nici primul film nu a fost universal agreat de critici. Pentru cei care gustă umorul extrem de ireverenţios al regizorilor, premiera ar putea fi o idee cât se poate de bună de petrecere a câtorva ore de weekend în sala de cinema.

Ana
După Luna verde din 2010, regizorul Visarion Alexa revine în atenţie cu Ana, o poveste despre trei personaje de vârste diferite a căror întâlnire le va schimba vieţile. "Povestea unui bărbat în pragul batrâneţii, a unei tinere ajunse printr-o întâmplare o nefericită prostituată în Italia şi a unui adolescent, încercaţi de viaţă şi care reuşesc să comunice, susţinuți în dialogul lor de legenda Meșterului Manole", ne prezintă sinopsisul premisele filmului.

La ce film mergi în weekend?

Exploreaza subiecte similare:

Exodus: Gods and Kings, Dumb and Dumber To, Ana

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
BigRedMachine pe 12 decembrie 2014 20:43
Exodus imi suna cel mai ofertant dintre toate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells