Premierele săptămânii 12-18 august 2016

de Ştefan Dobroiu în 12 Aug 2016
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend

Este unul dintre weekend-urile cu totul entuziasmante ale anului. Cinemagia a văzut trei dintre cele patru filme care se lansează astăzi pe marile ecrane şi fiecare merită o vizită la cinema. Animaţie pentru adulţi, o combinaţie de western cu film cu jafuri şi un horror eficient, iată marile atracţii ale săptămânii. Citeşte mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Sausage Party/Petrecerea cârnaţilor
Este una dintre săptămânile în care poţi prevedea doar cu mare greutate cine va urca pe prima poziţie în topul încasărilor. Noi am paria pe trăsnita animaţie pentru adulţi (atenţie, filmul e doldora de glume sexuale, ceea ce i-a atras rating-ul "nerecomandat sub 15 ani") imaginată de Seth Rogen, în care alimentele dintr-un supermarket, convinse că oamenii sunt zei şi că achiziţionarea lor de către aceştia le va garanta un trai veşnic fericit, de-abia aşteaptă să fie cumpărate. Dar zvonul că în afara supermarketului le aşteaptă torturi cumplite îi face pe cârnatul Frank (Rogen) şi chifla Brenda (Kristen Wiig) să cerceteze adevărul, ceea ce îi aruncă într-o extraordinară aventură. Ireverenţios şi imprevizibil, Petrecerea cârnaţilor este o parodie la dulcegele animaţii Pixar (evidente trimiteri la Povestea jucăriilor) care nu se sfieşte să aducă în discuţie, în moduri incorecte politic, marile probleme globale din prezent.

Cronica noastră, aici.

Hell or High Water/Cu orice preţ
Un film intens şi mult mai amuzant decât te-ai putea aştepta din trailer, Cu orice preţ reactualizează genul western şi îl combină eficient cu genul heist movie. În centrul atenţiei sunt fraţii Toby (Chris Pine, la primul rol care te convinge că nu este doar un chip plăcut al Hollywood-ului) şi Tanner (Ben Foster, excelent ca de obicei), transformaţi în răufăcători atunci când o bancă ameninţă să ia ferma familiei. Ca să se răzbune şi să salveze proprietatea, fraţii încep să jefuiască sucursalele băncii, intrând în atenţia ranger-ilor texani Marcus (Jeff Bridges, nu ne-ar mira o nominalizare la Oscar) şi Alberto (Gil Birmingham). Regia scoţianului David Mackenzie face Cu orice preţ deosebit de autentic, iar confruntarea finală îi va satisface şi pe amatorii de violenţă pe marele ecran.

Cronica noastră, aici.

Lights Out/Nu stinge lumina
Un eficient horror realizat de creatorii seriei The Conjuring, Lights Out foloseşte un monstru deosebit de eficient din punct de vedere vizual: un locuitor al întunericului, acesta e lipsit de putere şi dispare de îndată ce e atins de razele de lumină. Fără să se ferească de locurile comune ale genului, horror-ul regizat de David F. Sandberg suferă din cauza unor dialoguri neinspirate, dar compensează din plin cu secvenţe pline de tensiune în care prezenţa luminii într-o încăpere este o chestiune de viaţă şi de moarte. Se spune că cel mai eficient monstru este cel pe care nu îl vezi, dar Lights Out nu se ascunde prea mult timp în spatele acestei legi a genului, ceea ce-i va face până şi pe cei mai experimentaţi consumatori de horror să tresară de câteva ori de-a lungul celor 90 de minute ale filmului.

Sous les jupes de filles/Ce ascund femeile
Schimbăm complet genul cu această comedie franceză cu unele dintre cele mai celebre şi frumoase franţuzoaice pe afiş: Vanessa Paradis, Laetitia Casta şi Isabelle Adjani sunt doar trei dintre cele 11 eroine ale filmului, care explorează provocările vieţii în Paris, atunci când vrei să ai o carieră, o relaţie fericită sau o viaţă de familie confortabilă. Realizat de actriţa-regizoarea Audrey Dana, filmul s-a bucurat de un succes notabil în Franţa: peste 1,3 milioane de bilete vândute.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Hell or High Water, Lights Out, Sausage Party, Sous les jupes des filles

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells