Premierele săptămânii 12-18 aprilie 2019

de Ştefan Dobroiu în 12 Apr 2019
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Cu şase filme noi lansate în cinematografe, puţine sunt weekend-urile mai pregătite să acopere gusturile tuturor categoriilor de public. Avem un blockbuster controversat, o comedie despre afirmarea de sine, o animaţie a studiourilor Laika, un film poliţist ce prilejuieşte o reîntâlnire cu trei staruri dispărute din atenţie, o electrizantă revizitare a comunismului în cheie muzicală şi biografia unui revoluţionar designer de modă. Iată mai jos recomandările noastre.

Vineri începe, la Bucureşti, şi o nouă ediţie a American Independent Film Festival, ce reuneşte multe dintre cele mai originale filme realizate recent în Statele Unite. Mai multe detalii, aici.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Hellboy
Reboot al francizei iniţiate de Guillermo del Toro, Hellboy va fi pentru mulţi cea mai atractivă premieră a săptămânii. Din păcate pentru aceştia, filmul regizat de Neil Marshall (The Descent) înlocuieşte talentul pentru culoare şi scenografie al regizorului mexican cu CGI ieftin şi imagini gore (porţia de măruntaie umane ne-a ajuns pentru un deceniu). Cinemagia de multă vreme nu a publicat o cronică mai categorică pentru un film lansat în cinematografele noastre, iar Hellboy merită fiecare cuvânt.

Cronica noastră, aici.

Little/Șefa a intrat la apă
Fără să fie originală, comedia Little combină elemente din Big şi Freaky Friday pentru a ne arăta ce se întâmplă când Jordan (Regina Hall), o scorpie care îşi chinuie angajaţii, se trezeşte într-o dimineaţă fix cum arăta la 14 ani (Marsai Martin). Poate că filmul porneşte de la clişeul că femeile pot avea succes în afaceri numai atunci când calcă pe cadavre, dar curând mesajul filmul dă de înţeles că paleta de soluţii pentru a face faţă într-un mediu competitiv este mult mai largă. Filmului nu-i lipsesc momentele moarte sau neconvingătoare, dar îl recomandăm pentru actriţele Issa Rae şi Marsai Martin şi pentru faptul că este potrivit pentru o vizită la cinema a părinţilor împreună cu adolescenţii familiei.

Cronica noastră, aici.

Missing Link/Haios și blănos
Studiourile Laika (Kubo and the Two Strings, Paranoman, Coraline) sunt celebre pentru animaţiile stop-motion, iar Missing Link pare să fie o nouă adăugire valoroasă în portofoliul companiei. Povestea unei "verigi lipsă" fictive, filmul îl are în centrul atenţiei pe Link, un fel de yeti singur pe lume care cere ajutorul unui explorator mai mult sau mai puţin celebru şi mai mult sau mai puţin eficient pentru a-şi descoperi semenii. Cronicile entuziaste laudă atât povestea, cât şi aspectul filmului, neuitând să menţioneze umorul. Copiii cu siguranţă se vor distra la această animaţie 3D adusă în România exclusiv în versiune dublată.

Dragged Across Concrete/De cealaltă parte a justiției
Mel Gibson, Vince Vaughn şi Don Johnson au parte de o revenire în atenţie cu acest thriller despre doi poliţişti corupţi (Gibson, Vaughn) concediaţi după ce sunt acuzaţi de brutalitate. Nevoiţi să treacă de cealaltă parte a legii, protagoniştii vor avea de înfruntat multe provocări pentru a face faţă situaţiilor şi pentru a scăpa cu viaţă. Filmul a fost lăudat pentru interpretări, ritm şi câteva întorsături de situaţie şi i-ar putea captiva pe fanii genului.

Leto/O vară rock'n'roll
Nu se putea sincronizare mai fericită între premiera lui Leto, film selectat anul trecut la Cannes în competiţia oficială, şi eliberarea regizorului Kirill Serebrennikov după un an şi jumătate de arest la domiciliu. Leto ne poartă în anii 1988, când undergroand-ul muzical din Leningrad trepidează pe noile ritmuri rock. În centrul atenţiei este Viktor Tsoi, fondatorul trupei Kino, care la 19 ani descoperea puterea iubirii, dar şi puterea versurilor incomode şi a ritmurilor nestăvilite în vremuri când Uniunea Sovietică nu se grăbea deloc să îmbrăţişeze fronda muzicală şi libertatea de expresie.  

McQueen
Timp de 15 ani Alexander McQueen a fost unul dintre cei mai apreciaţi designeri de modă din Marea Britanie. Documentarul regizat de Ian Bonhôte şi Peter Ettedgui combină filmări de arhivă, unele inedite, şi interviuri cu mai mulţi colaboratori ai designerului pentru a explora stilul şi filozofia artistică a acestuia, dar şi pentru a încerca să aproximeze ce înseamnă inovaţia în modă. Documentarul nu se sfieşte să arate şi latura mai întunecată a vieţii lui McQueen, care s-a spânzurat în 2010 în reşedinţa sa din Londra.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Dragged Across Concrete, Missing Link, Hellboy, Little, Leto , McQueen

Alte știri din cinema

Horror-ul Blestemul femeii care plânge aduce teroarea în cinematografe, din 19 aprilie

Ferește-te de groaznicul ei voal!

Un nou film Thor este în cărţi, cu Taika Waititi la cârmă

Informaţia vine de la interpreta lui Walkyrie, Tessa Thompson

Avengers: Endgame are cel mai bun final din MCU, spune Robert Downey Jr.

Downey Jr. este singurul actor din distribuţie care a primit integral scenariul înainte de începerea filmărilor

Serialul Netflix The Witcher se lansează spre finalul anului

Henry Cavill este Geralt de Rivia, un vânător de monştri mutant într-o lume fantastică

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells