Premierele săptămânii 11-17 martie 2016

de Ştefan Dobroiu în 11 Mar 2016
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Cinci filme ne aşteaptă săptămâna aceasta pe marile ecrane, inclusiv laureatul cu Oscarul pentru Cel mai bun film străin. Mai avem SF, action, film indian şi comedie franceză. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Seria Divergent: Allegiant
Sora mai mică şi mai puţin populară a seriei Hunger Games, Divergent ne-a prezentat-o în partea anterioară pe Naomi Watts, iar premiera din 11 martie plusează cu Jeff Daniels, într-un rol ce va fi păstrat şi pentru Ascendant, ultima parte a seriei pregătită pentru iunie 2017. Sequelul măreşte harta aventurilor şi îi face pe eroii Tris (Shailene Woodley) şi Four (Theo James) să iasă din Chicago, explorând noi zone din încercatul univers distopic. Filmul poate fi văzut şi pe ecranul IMAX.

Cronica noastră, aici.

Bajirao Mastani/Glorie și iubire
Una dintre cele mai încercate poveşti de dragoste din istoria Indiei, filmul de epocă ne teleportează acum 300 de ani, în imperiul indian Maratha. Dragostea războinicului Bajirao (Ranveer Singh) pentru luptătoarea musulmană Mastani (Deepika Padukone) îi va supăra cumplit pe apropiaţii hinduşi ai războinicului, care va afla curând că gloria faptelor sale de vitejie nu înseamnă nimic fără iubirea lui Mastani. O raritate în peisajul cinematografic bollywoodian, Bajirao Mastani este o mega-producţie ce s-a bucurat de un imens succes de public (se află acum în topul filmelor indiene cu cele mai mari încasări din istorie), iar marele ecran cu greu poate cuprinde efortul de producţie orchestrat de regizorul Sanjay Leela Bhansali pentru a arăta fastul puternicilor acelor vremuri, dar şi cât de insignifiante sunt avuţiile atunci când inima nu este mulţumită.

Cronica noastră, aici.

Fiul lui Saul/Son of Saul
Laureat cu Grand Prix-ul festivalul de la Cannes, Globul de Aur şi Oscarul pentru Cel mai bun film, Son of Saul este categoric cea mai interesantă poveste de succes cinematografic din ultimul an. Filmul ni-l arată pe excelentul Géza Röhrig în rolul lui Saul, un evreu maghiar închis în lagărul de la Auschwitz. Membru al Sonderkommando, grup de prizonier care primeşte privilegii minore pentru cumplita muncă de a căra cadavrele celor ucişi în camerele de gazare, Saul are parte de un şoc atunci când printre morţi îşi vede propriul fiu. Pentru erou, înmormântarea în rit iudaic a băiatului se transformă într-o validare a umanităţii. Unul dintre cele mai puternice filme ale anului, notabil şi pentru faptul că actorul clujean Levente Molnár interpretează un rol principal.

Triple 9: Codul străzii
Un film de acţiune cu o distribuţie impresionantă (Casey Affleck, Woody Harrelson, Chiwetel Ejiofor, Anthony Mackie, Aaron Paul, Teresa Palmer, Gal Gadot şi o Kate Winslet cu un look asemănător cu cel al lui Catherine Deneuve) şi o abordare inventivă a genului. În centrul atenţiei sunt mai mulţi spărgători de bănci care, în pragul unei lovituri de proporţii, îşi dau seama că o pot scoate la capăt numai cu ajutorul unui "triplu 9" (codul poliţiei pentru un poliţist împuşcat), eveniment ce ar distrage atenţia forţelor de ordine. Faptul că spărgătorii sunt poliţişti corupţi şi foşti militari nu va ajuta deloc la alegerea celui sacrificat. Kate Winslet îşi încearcă din nou puterile cu un rol negativ şi ai putea fi curios să vezi dacă actriţă oferă mai mult decât în seria Divergent.

Pattaya/Aventuri în Pattaya
După ce au dat răspunsul la Marea mahmureală cu Babysitting, francezii se inspiră din nou din giganticul succes al seriei americane şi pornesc într-o aventură în Pattaya, celebra staţiune unde până şi cele mai ciudate fantezii îţi pot fi îndeplinite. Eroii sunt Franky şi Krimo, doi tineri care vor să-şi ofere o vacanţă exotică şi reduc drastic costurile călătoriei înscriindu-l pe vecinul lor pitic, fără ştirea lui, în campionatul mondial de box thailandez al piticilor. Evident, de toate planurile de acasă se va alege praful o dată cu sosirea în Thailanda...

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

The Divergent Series: Allegiant, Pattaya, Bajirao Mastani, Son of Saul, Triple 9

Alte știri din cinema

Recrearea lui Rachel din Blade Runner, ultima generaţie de efecte speciale de la Hollywood

Atenţie, articolul conţine un spoiler major

Kit Harington a plâns după ce a citit scenariul ultimului episod din Urzeala Tronurilor

Harington va filma ultimele scene în Belfast, Irland de Nord, cerându-i-se discreție din partea producătorilor

Cristian Mungiu, distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

Este cea mai mare distincţie oferită de statul francez şi vine că o recunoaştere pentru activitatea sa cinematografică

Unele dintre cele mai premiate documentare VR din lume pot fi văzute gratuit în Bucureşti

Până duminică, între orele 14:00 – 22:00, publicul poate experimenta gratuit în Veranda Mall poveștile care au schimbat modul în care privim lumea

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 12 martie 2016 17:42
As dori sa vad The divergent series.
Sorin87 pe 13 martie 2016 10:28
Triple 9: Codul străzii mi se pare foarte bun

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback