Premierele săptămânii 1-7 martie 2019

de Ştefan Dobroiu în 1 Mar 2019
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Primul weekend de primăvară ne va arăta ce preferă spectatorii din România: o comedie aşa şi-aşa sau recentul laureat cu Oscarul pentru Cel mai bun film? Două filme româneşti care arată cu degetul două foarte diferite crize cu care se confruntă România şi o animaţie pentru micii spectatori completează oferta cinematografică a sfârşitului de săptămână. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Green Book: O prietenie pe viață
Membrii Academiei americane de film ne-au făcut o surpriză şi au ales Green Book ca cel mai bun film realizat la Hollywood în 2018. Într-o competiţie lipsită de favoriţi, puţini se aşteptau ca Green Book, criticat pentru asemănările cu Driving Miss Daisy şi controversat pentru că este mai degrabă o ficţiune decât un film biografic, să iasă învingător. Trecând peste, Green Book oferă emoţie şi ne readuce aminte că nu demult societatea decidea, în funcţie de culoarea pielii, unde ţi-e locul. Cu toate problemele sale, Green Book este şi o odă adusă prieteniei şi o aducere aminte că trebuie să ne concentrăm pe ceea ce ne apropie şi nu pe ceea ce ne desparte.

Cronica noastră, aici.

What Men Want/Ce-şi doresc bărbaţii
Probabil lider al box office-ului în acest weekend, comedia poate deranja cu familiarul ei (este o actualizare mai explicită a lui What Women Want, filmul cu Mel Gibson în rolul principal) şi cu deciziile previzibile ale scenariştilor. În acelaşi timp, What Men Want oferă câteva replici amuzante, câteva situaţii neaşteptate şi un mesaj ataşant, acela că o schimbare de perspectivă şi mai multă atenţie şi respect acordate celor din jur ne pot împinge viaţa, fie că suntem bărbaţi sau femei, pe un făgaş mai bun.

Cronica noastră, aici.

Caisă
Un documentar sensibil şi relevant, Caisă oferă un punct de vedere asupra a două probleme ale societăţii din România: mai întâi, cât de greu este să te integrezi atunci când vii dintr-un mediu dezavantajat şi, apoi, cât de greu este să faci carieră într-un mediu nociv, unde mica înţelegere şi jocurile de culise sunt mai importante decât performanţa. Documentarul lui Alexandru Mavrodineanu ne arată un antrenor de box la sfârşitul carierei care, după o mare dezamăgire din trecut, când elevul său devenit campion mondial l-a părăsit abrupt pentru o carieră în străinătate, îl ia sub aripa sa pe Caisă, un puşti rom talentat la box. Nu spunem mai multe, dar dacă ai participat vreodată la o discuţie despre integrarea copiilor dezavantajaţi şi argumentul tău a fost "păi ei sunt ăia care nu vor să se integreze", ar cam trebui să vezi documentarul.

Să nu ucizi
Regizat de Gabi Virginia Șarga şi Cătălin Rotaru şi inspirat de scandalul Hexi Pharma, thriller-ul medical Să nu ucizi explorează o problematică mai mult decât interesantă: cum este posibil ca în sistemul medical să fie acceptată corupţia, atunci când toată lumea ştie că rezultatul imposibil de ascuns sub covor este pierderea de vieţii omeneşti. Protagonistul, Cristian (Alexandru Suciu), este un chirurg pediatru căruia i se anunţă moartea ultimului său pacient, un băiat operat pentru o afecţiune minoră. Sigur că el nu a făcut nicio greşeală, eroul descoperă că de vină sunt dezinfectanţii improprii folosiţi în spital. Doar că atunci când îi confruntă pe cei vinovaţi, Cristian va avea parte de o surpriză de proporţii. Dacă te-ai întrebat vreodată cum se poate ca sistemul medical să facă zid în faţa celor vinovaţi din sânul său, Să nu ucizi explorează foarte bine această mentalitate ce contrazice explicit celebrul jurământ al lui Hipocrate, dar şi porunca biblică devenită titlul filmului.

Harvie and the Magic Museum/Harvie și muzeul fermecat
Cei mici s-ar putea bucura să vadă aventurile animate ale lui Harvie, un băieţel pasionat de jocuri video care face o descoperire extraordinară: un muzeu de păpuşi magic, ale cărui exponate prind viaţă. Lucrurile se complică atunci când o forţă malefică atacă muzeul, iar Harvie ar face bine să lase jocurile şi să alerge în ajutorul acestui loc magic...

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

What Men Want, Caisă, Să nu ucizi, Green Book, Harvie and the Magic Museum

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells