Premierele săptămânii 1-7 februarie 2019

de Ştefan Dobroiu în 1 Feb 2019
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Săptămâna aceasta filmul de gen domneşte în programul cinematografelor. Pe lângă a treia parte dintr-o serie animată extrem de populară (parte pe care românii o pot vedea la cinema cu trei săptămâni înaintea americanilor), un horror şi o dramă cu doi câştigători de Oscar pe afiş, mai vedem un neliniştitor film premiat anul trecut la Cannes. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

How to Train Your Dragon: The Hidden World/Cum să-ţi dresezi dragonul 3
Lansat în România cu trei săptămâni înainte de premiera în SUA, al treilea film al popularei francize ni-l arată pe Sughiţ (voce Jay Baruchel) pornind în căutarea unui tărâm legendar unde dragii lui dragoni să trăiască în pace. Chiar dacă prietenii cei mai buni îi sar din nou în ajutor, la orizont se iveşte o sumbră ameninţare: fiorosul Grimmel (F. Murray Abraham), care vrea să încarcereze dragonii o dată pentru totdeauna. Pe lângă încercarea sa de a-şi salva dragonii, Sughiţ va avea parte şi de provocarea primelor sentimente de iubire, când devine mai apropiat de prietena lui, Astrid. În acelaşi timp, şi Ştirbul va trebui să facă o cucerire amoroasă. Filmul va fi proiectat inclusiv pe ecranele IMAX şi este adus atât în versiune originală, cât şi în versiune dublată.

Cronica noastră, aici.

Serenity/Calmul dinaintea furtunii
Anne Hathaway şi Matthew McConaughey, amândoi câştigători de Oscar, sunt protagoniştii acestui thriller exotic, a cărui acţiune are loc în Caraibe. McConaughey este Baker, proprietarul unei ambarcaţiuni de pescuit a cărui fostă soţie (Hathaway) îl imploră să-l ucidă pe actualul ei soţ, Frank (Jason Clarke). Ceea ce pare iniţial o intrigă cu început şi sfârşit - şi aflată sub semnul deciziei lui Baker de a comite sau nu crima - se doveşte în curând a fi cu totul altceva. Criticii nu s-au grăbit deloc să laude filmul (doar 23% cronici pozitive pe rottentomatoes) şi nici spectatorii nu s-au înghesuit în sala de cinema, drama lui Steven Knight strângând doar cinci milioane de dolari încasări în weekend-ul lansării, la un buget de 25 de milioane de dolari.

Escape Room/Scapă, dacă poţi!
La un buget de nouă milioane, acest horror psihologic a strâns 80 de milioane de dolari, într-o singură lună în SUA, devenind unul din primele succese de casă ale anului. Povestea nu poate fi mai simplă: şase persoane care nu se cunosc între ele sunt atrase într-un escape room cu promisiunea că ar putea câştiga un milion de dolari. Ce nu ştiu cei şase eroi este că toţi şi-ar putea pierde viaţa în încercarea lor disperată de a evada din joc.

Donbass
Una dintre cele mai captivante (şi, pentru mulţi, extenuante) experienţe cinematografice ale anului trecut, acest film al lui Serghei Loznitsa a fost recompensat cu premiul de regie al secţiunii Un Certain Regard a festivalului de la Cannes. Filmul explorează haosul din Donbass, regiune din Ucraina aflată în război, arătând cum dezinformarea şi paranoia pot pune stăpânire pe societate şi cât de greu este să-ţi păstrezi reperele într-o lume aflată în continuă schimbare. Director de imagine este românul Oleg Mutu.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Serenity, How to Train Your Dragon: The Hidden World, Donbass , Escape Room

Alte știri din cinema

Kit Harington a avut nevoie de terapie după moartea personajului său din Game of Thrones

Atenţia sporită primită din partea presei şi a publicului după finalul abrupt al sezonului 5 l-a afectat pe interpretul lui Jon Snow

Disney a devenit, în mod oficial, proprietarul 21st Century Fox

Fuziunea va ridica pe noi culmi dominanța la box office a Disney

Netflix lansează în premieră trailerul extins pentru documentarul Planeta noastră

Serialul de istorie naturală care cuprinde opt părți va fi lansat pe 5 aprilie în toată lumea

The Order: vrăji, vârcolaci şi angst adolescentin

Noul serial Netflix combină tonul sprinţar cu teme macabre

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells