Premierele lunii septembrie 2017

de Ştefan Dobroiu în 31 Aug 2017
21 de filme noi pot fi văzute luna aceasta pe ecrane

După un august amorţit din punct de vedere cinematografic, septembrie vine cu un număr mai mare de premiere: 21 de filme noi în cinci weekend-uri. Lipsesc blockbusterele, dar luna compensează cu un număr generos de filme de gen care au fost întâmpinate cu cronici foarte bune. Mai mult, începe ofensiva filmelor româneşti, ca şi cea a producţiilor premiate sau selectate la marile festivaluri. Iată mai jos recomandările noastre.

1 septembrie
The Hitman's Bodyguard: Care pe care
O comedie de acţiune al cărei afiş îl parodiază pe cel al hitului din 1992 cu Kevin Costner şi Whitney Houston? Hm, ok. Primul lucru de apreciat la acest film este faptul că Ryan Reynolds pare să fi înţeles în sfârşit că are potenţial mai mare atunci când combină acţiunea şi comedia. Premiera este doldora de efecte speciale şi spune povestea unui asasin plătit (Samuel L. Jackson) care devine ţinta mai multor răufăcători atunci când decide să depună mărturie la tribunalul de la Haga. Ca să complice şi mai mult lucrurile, cel însărcinat cu protecţia sa este Michael Bryce (Ryan Reynolds), pe care asasinul a încercat să-l ucidă de mai multe ori în trecut. Un film în care sarcasmele şi invectivele sunt la fel de numeroase ca gloanţele şi exploziile.

Mai vedem Girls Trip: Dezmăţ cu fetele, o comedie despre patru prietene puse pe distracţie, şi Vier gegen die Bank/Patru contra unei bănci, o comedie germană despre patru bărbaţi care, după ce îşi pierd banii din cauza unei instituţii financiare, decid s-o jefuiască. Septembrie aduce şi o premieră mai specială: proiecţia a două episoade din noul serial Inhumans/Inumanii în format IMAX.

8 septembrie
It
It, unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate romane ale lui Stephen King, are parte de o nouă ecranizare, iar reacţiile sunt mai mult decât entuziaste. Povestea grupului de copii care înfruntă o malefică creatură ce ia adesea forma unui clovn ameninţător a bântuit mai multe generaţii de fani ai literaturii horror, iar acum beneficiază de avantajul imaginii. Noi am avut nevoie de un calmant după ce am văzut trailerul şi probabil că vom lua mai multe înainte şi după ce vedem filmul. Pentru amatorii genului, este fără îndoială horror-ul obligatoriu al anului.

Pe 8 septembrie mai vedem animaţia The Jungle Bunch/Patrula Junglei, filmul de acţiune Renegades/Renegaţii, dar şi Good Time: Pe bune, o să-ţi placă, primul lungmetraj cu premiera mondială în selecţia ediţiei de anul acesta a festivalului de la Cannes care ajunge pe marile noastre ecrane.

15 septembrie
Este un sfârşit de săptămână în care publicul ar putea fi atras de filmul de acţiune American Assassin/Asasin american, despre doi specialişti antitero nevoiţi să înfrunte, într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte, un fost coleg. Comedia este reprezentată de Paris pieds nus/Pierduţi în Paris, despre insolita poveste de dragoste dintre o bibliotecară canadiană şi un boschetar parizian. Tulip Fever/Febra lalelelor ne poartă în Olanda secolului 17, când mania lalelelor făcea ca bulbii efemerelor flori să fie vânduţi la preţuri gigantice. Dar nu aspectul economic primează în filmul lui Justin Chadwick, ci povestea de dragoste dintre un artist (Dane DeHaan) şi soţia (Alicia Vikander) unui bărbat înstărit (Christoph Waltz). Tot acum vedem Perfect sănătos, cel mai nou film al regizoarei Anca Damian, despre un tânăr care investighează moartea suspectă a tatălui său.

22 septembrie
Kingsman: The Golden Circle/Kingsman: Cercul de aur
Nu am înţeles prea bine de ce Kingsman: Serviciul secret a devenit un hit global (încasări de cinci ori mai mari decât bugetul), dar sequelul pare să ridice ştacheta oferind cunoscutul mix de efecte speciale, cascadorii şi acţiune specific filmelor cu agenţi secreţi. Pe lângă secvenţele spectaculoase, noua producţie plusează cu o distribuţie mai mult decât tentantă: lui Colin Firth, Mark Strong şi Taron Egerton li se alătură Julianne Moore, Halle Berry, Channing Tatum (de văzut în septembrie şi în Logan Lucky), Jeff Bridges şi Elton John.

Din 22 septembrie mai vedem The LEGO Ninjago Movie, efectul succesului fenomenal al animaţiei The LEGO Movie, dar şi drama de epocă Victoria and Abdul/Victoria și Abdul, despre "scandaloasa" prietenie a reginei Victoria cu umilul ei servitor indian. Tot acum se lansează comedia Willkommen bei den Hartmanns/Bun venit în Germania, despre o familie de nemţi care "adoptă" un refugiat african, şi filmul românesc Un pas în urma serafimilor, despre provocările din viaţa mai multor elevi care studiază într-un seminar ortodox.

29 septembrie
Logan Lucky: Cursa norocului
Steven Soderbergh a avut succes cu seria Ocean's 11 şi revine la genul heist movie, doar că de această dată în centrul atenţiei nu mai sunt jefuitorii spilcuiţi interpretaţi de cele mai mari nume de la Hollywood, ci nişte amărâţi cu minte puţină şi ambiţie multă. Channing Tatum şi Adam Driver sunt fraţii Jimmy şi Clyde, care vor să pună mâna pe banii de pariuri din timpul unei curse NASCAR. Întâmpinat cu cronici entuziaste, filmul ne mai momeşte cu un foarte lăudat Daniel Craig în rolul unui puşcăriaş specializat în demolări, dar şi cu Hilary Swank, Sebastian Stan şi Seth MacFarlane.

Ultimul weekend al lunii mai oferă filmul biografic Borg vs. McEnroe: Înfruntarea secolului, despre cei doi aşi ai tenisului celebri pentru rivalitatea lor legendară, dar şi Flatliners/Linia morţii, un horror despre o echipă de cercetători care explorează ce se întâmplă după ce murim. Încheiem luna cu premiera românească Breaking News, despre un jurnalist (Andi Vasluianu) care înfruntă o criză existenţială când colegul său moare în timpul unei transmisiuni în direct.

Ce filme vei vedea în septembrie la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

The Hitman's Bodyguard, Kingsman: The Golden Circle, Girls Trip , Vier gegen die Bank, Inhumans, It, The Jungle Bunch, Tulip Fever, Renegades, Good Time, American Assassin, Paris pieds nus, Perfect sănătos, The LEGO Ninjago Movie, Willkommen bei den Hartmanns , Victoria and Abdul, Un pas în urma serafimilor, Logan Lucky , Borg vs. McEnroe, Flatliners

Alte știri din cinema

Jake Gyllenhaal ar putea să îl înlocuiască pe Ben Affleck în rolul lui Batman

Collider scrie că decizia de a-l înlătura pe Affleck din serie a fost luată la începutul lui 2017, după ce un anunţ oficial a fost amânat până la premiera Justice League, pentru a evita publicitatea negativă

Kidman îl recompensează cu 600.000 de dolari pe soț pentru fiecare an împreună

Surprinzătoarele acorduri prenupţiale ale celor mai bogate cupluri ale Americii

Afară cu Johnny Depp din distribuția Fantastic Beasts, cer fanii seriei Harry Potter

Criticii lui de pe reţelele de socializare dau ca exemplu înlăturarea lui Kevin Spacey din filmul All the Money in the World

James Franco devine supererou. Va fi Madrox, the Multiple Man

Studiourile Fox extind saga mutanţilor şi a supererolilor Marvel

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 1 septembrie 2017 10:10
Ce astept cel mai mult in aceasta luna:
1. Tulip Fever
2. Good Time
3. Logan Lucky
4. Borg vs. McEnroe
5. Kingsman: The Golden Circle
6. It.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells