Premierele lunii mai 2014

de Ştefan Dobroiu în 1 Mai 2014
Atenţie, vin blockbusterele şi comediile!

Supereroii, comediile şi personajele de poveste domină cele cinci weekend-uri ale lui mai, lună care deschide calea blockbusterelor verii. Fără să se laude cu foarte multe premiere, mai compensează cu mega-producţii de la Hollywood sau comedii întâmpinate cu cronici bune. Iată mai jos recomandările Cinemagia cu privire la filmele de văzut în următoarea lună.

2 mai
Uimitorul Om-Păianjen 2/The Amazing Spider-Man 2
Uimitorul Om-Păianjen s-a lansat cu mare succes financiar în 2012 şi iată că luna mai debutează cu aşteptatul său sequel. Regizorul Marc Webb plusează la capitolul efecte speciale cu noile aventuri ale lui Spidey (tradus în film Păienjenel), cele mai spectaculoase fiind acelea avându-l în centru pe villain-ul Electro (Jamie Foxx), o extraordinară provocare pentru eroul în costum roş-albastru. Albastrul incandescent al villain-ului este foarte bine pus în valoare de echipa de efecte a filmului, scenariul având grijă să nu ignore şi povestea de dragoste dintre Peter şi Gwen (Emma Stone). Vizionarea de presă la care a luat parte Cinemagia nu a avut inclus pe generic discutata secvenţă de la final, dar proiecţiile cu publicul vor beneficia de acest adaos, prin urmare poate ar fi o idee să zăboveşti în sală pentru a vedea despre ce e vorba.

Weekendul următor vine şi cu Gigolo de ocazie/Fading Gigolo, o comedie cu John Turturro şi Woody Allen despre doi inşi de mult trecuţi de prima tinereţe care îşi încearcă norocul în lumea sexului pe bani.

9 mai
Cealaltă femeie/The Other Woman
Să nu trădezi o femeie, că nu ştii ce te aşteaptă! Cameron Diaz şi Leslie Mann interpretează două femei care descoperă că împart acelaşi bărbat. Acesta (Nikolaj Coster-Waldau din Urzeala tronurilor) este căsătorit cu una, dar are o relaţie "stabilă" şi cu cealaltă, perfidie ce le determină pe cele două eroine să facă front comun pentru a se răzbuna... Weekend-ul trecut Cealaltă femeie a urcat pe prima treaptă a box-office-ului american.

Weekend-ul plusează cu producţia românească Selfie, o comedie semnată de Cristina Iacob cu un subiect asemănător (dar mult mai lejer) cu cel al lui Spring Breakers: în loc să înveţe pentru bac, trei absolvente de liceu fug pe litoral, unde au parte de o mulţime de aventuri. Şi Engleza asta.../English Vinglish este un feel good movie, despre o casnică din India (legendara Sridevi) ironizată de familia ei pentru că nu ştie bine engleză. Nevoită să călătorească la New York, eroina va face cumva să treacă, amuzant şi emoţionant, peste această hibă a educaţiei ei. Pe 9 mai se lansează şi Violetta în Concert, un film-concert cu membrii distribuţiei serialului argentinian Violetta.

16 mai
Godzilla
Gareth Edwards a sărit de la un buget de 500.000 de dolari, pentru debutul său Monsters, la unul de 160 de milioane. Murim de curiozitate să vedem rezultatul aşteptat pe ecrane la jumătatea lunii mai, mai ales că trailerele lansate până acum sunt cât se poate de promiţătoare. Este interesant şi faptul că scenariul lui Frank Darabont reinventează biografia şopârlei uriaşe, umblând şi la dimensiunile acesteia: un infografic publicat săptămânile trecute sugera că monstrul ar fi cel mai voluminos din întreaga istorie cinematografică a personajului. În rolurile principale Aaron Taylor-Johnson şi Elizabeth Olsen (achiziţii şi în The Avengers: Age of Ultron), înconjuraţi de nume precum Bryan Cranston, Ken Watanabe, Juliette Binoche şi David Strathairn.

În acel weekend vom mai putea vedea Neighbors/Vecini de coşmar, o comedie lăudată despre conflictul dintre două case vecine, una a unei familii cu copil mic, cealaltă închiriată de o gălăgioasă frăţie a unei facultăţi. Unii vor linişte, ceilalţi să petreacă încontinuu, iar conflictul va deveni o luptă pe viaţă şi pe moarte. Tot pe 16 mai se lansează Borgman, un lăudat film olandez lansat anul trecut în selecţia festivalului de la Cannes, despre un vagabond care perturbă iremediabil viaţa liniştită şi a plină de sine a unei familii dintr-o suburbie cochetă.

23 mai
X-Men: Viitorul este trecut/X-Men: Days of Future Past
Mulţi arată cu degetul spre prima trilogie X-Men pentru a explica imensa popularitate actuală a filmelor cu supereroi. După ce a dezlănţuit avalanşa, Bryan Singer dovedeşte că încă are multe de spus despre subiect şi, după ce ne-a purtat în trecutul unor personaje precum Wolverine, Charles Xavier şi Magneto, împleteşte trecutul şi prezentul (sau viitorul, depinde din ce punct priveşti) în X-Men: Viitorul este trecut. Asta înseamnă că în acelaşi film vom vedea versiuni tinere şi vârstnice ale aceloraşi personaje, cu James McAvoy şi Patrick Stewart interpretându-l pe Xavier şi Michael Fassbender şi Ian McKellen pe Magneto. Faptul că în rolul antagonistului, un cercetător care creează o gamă de roboţi specializaţi în identificarea şi vânarea mutanţilor, îl vedem pe Peter Dinklage face lucrurile şi mai interesante.

Pe 23 mai se lansează şi animaţia Legendele din Oz: Întoarcerea lui Dorothy, cu Lea Michele (din Glee) dându-i voce eroinei.

30 mai
Maleficent
Echipa de machiaj a filmului a făcut eforturi considerabile pentru a o transforma pe Angelina Jolie în vrăjitoarea Maleficent, votată cel mai redutabil villain adus vreodată pe ecran de studiourile Disney. În premiera lunii mai, personajului i se inventează o biografie alternativă, pe principiul "nu e dracul aşa de negru precum pare". Iniţiativa Disney este cel puţin interesantă, mai ales că doar completează imaginea lui Maleficent din animaţia Frumoasa din Pădurea adormită. Sperăm doar ca filmul să se ridice deasupra dezamăgitorului Albă ca Zăpada şi Războinicul vânător, o altă reambalare a unui hit animat Disney.

Pe 30 mai se lansează şi Walesa: Man of Hope, lăudatul film biografic al maestrului cinema-ului polonez Andrzej Wajda. În vizor este Lech Walesa, care îşi începe itinerariul cinematografic în anii '70 în Gdansk, ca simplu muncitor la un şantier naval. Când un protest al muncitorilor va fi înăbuşit sângeros de autorităţile comuniste, Walesa îşi va depăşi repede condiţia, devenind un lider al unei revoluţii care va împinge spre groapă întregul imperiu sovietic, deja în prag de colaps.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a lunii?

Exploreaza subiecte similare:

godzilla, The Amazing Spider-Man 2, Maleficent, The Other Woman, X-Men: Days of Future Past, Fading Gigolo

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
SAndrei2000 pe 1 mai 2014 13:47
Cele mai tari sunt:X-men,The Amazing Spider-Man 2 si Godzilla...fara indoiala cea mai buna luna din 2014!!!
Phantom_sub pe 1 mai 2014 17:16
Godzilla, X-Men. Maleficent si Edge of Tommorow,
victor_neo75 pe 2 mai 2014 01:48
De vazut X-Men: Days of Future Past, Godzilla si Bad Neighbors, pas Spider-Man 2 (si primele 4 filme mi s-au parut doar medii, cu toate efectele speciale intriga nu mi s-a parut niciodata reusita), The Other Woman si Maleficent.
lazar_samuel pe 2 mai 2014 23:19
Godzilla, Spider-Man 2, Maleficient si X-Men
cristi23 pe 5 mai 2014 13:59
cel mai mult vreau sa vad amazing spiderman 2,x-men days of future past si desigur godzilla
alex_il_fenomeno pe 16 decembrie 2014 00:40
Am urmarit cateva, dar mai am destule de vazut.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells