Premierele lunii iulie 2014

de Ştefan Dobroiu în 1 Iul 2014
Iată ce-i de văzut pe marile ecrane de-a lungul celor patru weekend-uri!

A venit în sfârşit soarele, ştrandurile s-au dechis şi plajele sunt pline de turişti. Asta să însemne că cinematografele vor fi goale de-a lungul viitoarelor săptămâni? Nu, deşi numărul de filme lansate pe marile ecrane scade vertiginos în iulie. După săptămâni cu nu mai puţin de şase premiere în lunile trecute, iată că iulie vine cu un total de doar zece noi filme aduse pe marile ecrane. Mai jos recomandările Cinemagia.

4 iulie
Nebunie în Las Vegas/Think Like a Man Too
Este foarte greu să ne dăm seama ce film ca urca pe primul loc în topul încasărilor săptămâna viitoare, dar în general comediile sunt mai bine primite decât dramele, prin urmare pariem pe Nebunie în Las Vegas, un film despre un grup de prieteni de culoare gata de un dezmăţ total în cel mai colorat oraş al Americii. Premisa primeşte un plus de atractivitate datorită unei competiţii: va fi petrecerea burlacilor mai de pomină decât cea a burlăciţelor? Fetele vor fi gata de orice pentru a le dovedi băieţilor că nu sunt regii distracţiei.

Weekend-ul vine şi cu Third Person/Dragoste la persoana a treia, cel mai recent film al lui Paul Haggis, regizorul care uimea în 2005 cu al său Crash/Poveşti din L.A., laureat un an mai târziu cu Oscarul pentru Cel mai bun film. Haggis revine la poveştile sale înlănţuite, doldora de staruri (Liam Neeson, Mila Kunis, Olivia Wilde, Maria Bello, Adrien Brody, James Franco) şi gata să ne înveţe câte ceva despre misterioasa natură a dragostei.

11 iulie
Planeta Maimuţelor: Revoluţie/Dawn of the Planet of the Apes
A venit vremea ca maimuţele să cucerească lumea şi cinematografele! Probabil cea mai spectaculoasă premieră a întregii luni, Revoluţie ni-l arată Caesar (Andy Serkis) la zece ani de la evenimentele din reboot-ul regizat acum trei ani de Rupert Wyatt. Dacă un tensionat armistiţiu s-a împământenit între cele două rase dominante de pe Terra, oamenii şi maimuţele, iată că a venit vremea ca un război ucigător să decidă o dată pentru totdeauna cine sunt liderii planetei. Cele câteva cronici apărute până acum laudă filmul, spunând că este mult mai bun, intens şi spectaculos decât predecesorul său.

În acelaşi weekend vom vedea şi Begin Again, o dramedie cu şi despre muzică semnată de irlandezul John Carney (celebru pentru foarte lăudatul Once/Odată ca niciodată, care reuşea în 2007, să încaseze 20 de milioane de dolari la un buget de 160.000 de dolari). Am putea spune că Begin Again este un Once cu Keira Knightley şi Mark Ruffalo. Cei doi actori sunt Gretta, o cântăreaţă şi compozitoare părăsită de iubit (Adam Levine de la Maroon 5) după ce acesta dă lovitura în lumea muzicii, şi Dan, un manager muzical concediat de la compania lui. Împreună, ei vor dovedi că muzica este cu totul altceva decât contracte grase şi concerte cu sute de mii de fani.

Tot pe 11 iulie o vom vedea şi pe Olimpia Melinte în rolul care a făcut celebră în Spania. Canibal ne-o arată pe Melinte în rolul Ninei, o fată din România ieşită în calea celui mai celebru croitor din Granada (Antonio de la Torre). Faptul că acesta este şi canibalul din titlu este premisa de la care porneşte lăudatul film al lui Manuel Martín Cuenca. Tot atunci vom vedea Cuban Fury/Cucereşte-o cu salsa, o comedie despre extraordinara putere a dansului.

18 iulie
Sex Tape
Am inclus acest film pe lista cu cele mai promiţătoare comedii din 2014 şi sunt toate şansele să nu fim dezamăgiţi. Cameron Diaz şi Jason Segel şi-au dat replica şi în Bad Teacher, iar acum explorează provocările unui cuplu căsătorit de câţiva ani care fac o greşeală de neiertat: după ce îşi condimentează viaza sexuală filmându-se în timpul unei nopţi de amor, îşi dau seama că fişierul cu acrobaţiile lor nocturne s-a sincronizat pe toate iPad-urile pe care vor să le dăruiască de Crăciun familiei, prietenilor şi colegilor de la serviciu. Bineînţeles, îşi dau seama de asta numai DUPĂ înmânarea cadourilor şi încep o goană nebună pentru a-şi recupera tabletele şi şterge înregistrarea.

Din 18 iulie copiii se vor putea bucura şi de aventurile lui Dusty/Stropi din sequelul Planes: Fire & Rescue. De această dată Stropi va înfrunta incendiile izbucnite în vârful munţilor în timpul unei veri toride. Schimbăm tonul complet în Kraftidioten/În ordinea dispariţiei, un film de acţiune lansat în cadrul Berlinalei şi primit cu entuziasm de critici şi public. Stellan Skarsgård interpretează un bărbat dintr-o bucată care nu crede că fiul i-a murit din cauza unei supradoze şi porneşte în căutarea ucigaşilor săi.

25 iulie
Hercules
Terminăm luna în forţă, cu Dwayne Johnson în rolul semizeului titular, rămas în istorie datorită forţei sale legendare. După ce şi-a terminat celebrele munci şi este un lider respectat al comunităţii sale, Hercule se va trezi implicat într-un război nimicitor, căci o armată de urmaşi ai lui Hades, asupra cărora săgeţiile şi săbiile de muritor nu au efect, atacă Tracia. Devastat de pierderea familiei, Hercule se aruncă în luptă pentru a se răzbuna...

Pe 25 se lansează şi Mea culpa, un film poliţist de producţie franceză, despre un poliţist, Simon, care pierde totul după ce urcă sub influenţa alcoolului la volan şi provoacă un accident. Ani mai târziu, băieţelul lui, Theo, este martorul unei răfuieli între gangsteri şi intră în vizorul răufăcătorilor. Fără a mai avea legea de partea lui, Simon e gata de orice pentru a-şi apăra familia.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a lunii?

Exploreaza subiecte similare:

Think Like a Man Too, Third Person, Dawn of the Planet of the Apes, Begin Again, Sex Tape, Kraftidioten, canibal, Olimpia Melinte, Paul Haggis, Crash, John Carney, Keira Knightley, Mark Ruffalo, Once, Antonio de la Torre, Cameron Diaz, Jason Segel, Planes: Fire & Rescue, Hercules, Dwayne Johnson

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AlineziaBumfi pe 1 iulie 2014 10:59
Se pare ca nu o sa am nicio iesire la cinema luna asta... :(
cristi23 pe 1 iulie 2014 11:48
ei bine planeta maimutelor :revolutie....mi se pare interesanta...un pic.....
ardelean_carmin pe 1 iulie 2014 13:18
Mie mi se pare interesant Hercules.
AlineziaBumfi pe 1 iulie 2014 14:40
Nu-i asa ca s-a mai facut un film cu Hercules anul asta? Gresesc cumva? ...
DarkEredicator pe 22 iulie 2014 07:48
cum plm ai vazut tu filmul cand pe 25 se lanseaaza in romania ai comentariul pe data de 10 facut iar un sua se lanseaza pe 17??? habar nu ai de ce film vorbim.sunt 2 filme total diferite Legend of hercule and Hercule cu Dwain Jonhson.noi vorbim de cel care se lanseaza acum.are IMDB de 8.7 si tu ii zici o mizerie? compari primul cu nota 3.9 cu 8.7.ma rog pro-expert in critici.uitate la sex in the city sezonul 3 poate dai un review frumos
Bayard pe 1 iulie 2014 13:49
Dawn of the Planet of the Apes o sa fie foarte bun, Sex Tape chiar pare amuzant... restul nu ma intereseaza absolut deloc.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells