Premieră: "Păcătoasa Teodora", lumină și spirit înaintea Sărbătorilor Pascale

de Cinemagia în 28 Apr 2013
Va putea fi vizionat începând cu 30 aprilie, în cinematografele din reţeaua RADEF și în spații neconvenționale

Cu puține zile înaintea Sărbătorilor Pascale se lansează în cinematografe și în spații neconvenționale documentarul artistic Păcătoasa Teodora. Filmul - despre oamenii care îl găsesc pe Dumnezeu și despre frumusețea și curățenia unei vieți trăite conștient la mănăstire - va putea fi vizionat începând cu 30 aprilie, în cinematografele din reţeaua RADEF și în spații neconvenționale (galerii de artă, muzee, cluburi care sprijină evenimente culturale și librării).

Regizat de Anca Hirțe și co-produs de Elefant Film împreună cu Les Films d'Ici (Franța), "Păcătoasa Teodora" va avea premiera la Cinema Elvira Popesco a Institutului Francez din București, pe 30 aprlie, de la ora 19. Filmul va fi prezentat de psihologul Aurora Liiceanu.

Turnat în anul 2010 la Mănăstirea Văratec, filmul a avut premiera în anul 2011 la Festivalul de Film ASTRA (Sibiu). Documentarul a fost invitat în selecția oficială a unoara dintre cele mai importante festivaluri de film - Cottbus (Germania), Aubagne (Franța), Transilvania Film Festival (Cluj) - unde a fost distins cu premii, dintre care amintim: Premiul pentru cea mai bună Imagine la Festivalul de Film Documentar Astra (SIBIU 2011). La ediția Premiile GOPO 2012, Păcătoasa Teodora a fost nominalizat la categoria Cel mai Bun Film Documentar al anului 2011.

Filmul este un martor discret la ritualul de călugărire al unei tinere de 28 de ani, Teodora. Atmosfera monastică se revelează privitorului într-un spectacol de o frumusețe specială, văzută prin ochii tinerei care alege să se rupă de lume, decizie care trebuie înțeleasă ca o poveste de dragoste pentru Domnul Iisus Hristos.

,,Ritualul este dezvăluit în imagini neasemuit de bine gândite artistic (…). Aș putea spune că nu mi-am imaginat niciodată că un asemenea ritual poate fi atât de complex și de puternic punctat în desfășurarea sa", scria psihologul Aurora Liiceanu după vizionarea filmului...

Exploreaza subiecte similare:

Păcătoasa Teodora, Anca Hirte

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 4 iunie 2013 17:43
Este excelent ca a fost lansat in acea perioada.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells