Premieră: Glenn Close primește nominalizare atât la Oscaruri, cât și la Zmeura de Aur 2021 pentru același rol

de Marina Florea în 16 Mar 2021
Hillbilly Elegy a fost desființat de către critici

Glenn Close a primit, luni, o nominalizare la Oscar pentru rolul ei din Hillbilly Elegy. În același timp, a primit o nominalizare la Zmeura de Aur pentru același rol. Close a fost nominalizată la cea mai bună actriță în rol secundar, alături de Maria Bakalova în Borat Subsequent Moviefilm, de Olivia Colma în The Father, Amanda Seyfried în Mank și Yuh- Jung Youn în Minari. Ziua de luni a marcat cea de-a opta nominalizare a lui Close la Oscar.

Situația la Oscaruri/Zmeura de Aur nu este unică; un număr de actor și de actrițe au mai fost nominalizați la ambele premii în aceiași ani. Totuși, niciodată pentru același rol...

Deocamdată, nominalizările nu s-au concretizat încă în niciun premiu. Însă, la capitolul Zmeure de Aur, actrița a fost nominalizată pentru cea mai slabă actriță în rol secundar împreună cu Lucy Hale și Maggie Q în Fantasy Island, cu Kristen Wiig în Wonder Woman 1984 și cu Maddie Ziegler în Music.

În Hillbilly Elegy, Close joacă rolul lui Bonnie „Mamaw” Vance. Filmul are regia semnată de către Ron Howard, fiind inspirat de scrierile memorialistice omonime ale lui J.D.Vance din 2016. Filmul de pe Netflix a primit trei nominalizări la Zmeura de Aur: Cel mai slab regizor pentru Howard, cel mai slab scenariu pentru Vanessa Taylor, cea mai slabă actriță pentru Close.

În ce privește Oscarurile, filmul a fost totuși nominalizat pentru cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură. Tot cu acest rol, Close a fost nominalizată la Globurile de Aur pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

Hillbilly Elegy a fost amplu criticat și deține un scor de 25% pe site-ul Rotten Tomatoes.

Situația la Oscaruri/Zmeura de Aur nu este unică; un număr de actor și de actrițe au mai fost nominalizați la ambele premii în aceiași ani. Totuși, niciodată pentru același rol. În 2010, Sandra Bullock a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță pentru rolul ei în The Blind Side, dar primea două Zmeure de Aur pentru rolurile din alte filme.

Cea de-a 93-a ediție a Premiilor Oscar are loc pe 25 aprilie.

Exploreaza subiecte similare:

Glenn Close, Hillbilly Elegy

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells