Preferintele romanilor cat priveste filmele despre Iisus

30 Apr 2008
Preferintele romanilor cat priveste filmele despre Iisus

Baile de sange din filmul lui Mel Gibson ii impresioneaza mai tare pe romani, decat clasicul "Iisus din Nazaret", in regia lui Franco Zeffirelli. Cel mai recent poll pe CineMagia.ro, "Filmul despre Iisus care mi-a placut cel mai mult", a adus in primele 4 zile peste 500 de votanti. "Patimile lui Hristos", in regia lui Mel Gibson, cu romanca Maia Morgenstern in rolul Mariei, este preferatul publicului, inregistrand 270 de voturi. Pe locul imediat urmator cu 230 de voturi se afla pelicula lui Franco Zeffirelli, "Iisus din Nazaret ".

Daca filmul lui Mel Gibson a rulat pe marile ecrane din Romania in 2004, anul acesta si la tv, pelicula lui Zeffirelli a fost, de-a lungul anilor, o constanta in programul de Paste al diferitelor posturi de televiziune. Tocmai de aceea am putea spune ca pollul reflecta si "Filmul despre Iisus cel mai des vizionat de catre public", votantii alegand titlul cel mai cunoscut.

Criticul de film Alex Leo Serban numea - intr-o nota amuzant-ironica - filmul lui Mel Gibson "un fel de 'Capela Sixtina' la imax, in 3D, cu efecte speciale de la Industrial Light & Magic, data la maximum pe boxe cat Vaticanul & dolby-surround, ca sa se auda pana-n Ierusalim".

"Patimile lui Hristos", al lui Gibson, prezinta ultimele ore din viata lui Iisus, mai exact perioada dintre ruga in Gradina Getsemani si rastignirea pe cruce. Doisprezece minute din film sunt dedicate momentului flagelarii, secventa trezind oroarea prin cruzimea imaginii - bucati de carne se imprastie pe dale sub loviturile bicelor cu cuie - si prin durata ei. Prelungirea exagerata a momentului a dus la acuzarea lui Mel Gibson de sadism, de catre critica de specialitate.

Printre filmele nominalizate la pollul de pe CineMagia.ro se numara si "Evanghelia dupa Matei" (foto) de Pier Paolo Pasolini (cel mai bun film despre Iisus, in viziunea criticii de specialitate), "Ultima ispita a lui Iisus"(1988), in regia lui Martin Scorsese, cu Willem Dafoe in rol principal, "Jesus Christ Superstar"(1973), regia Norman Jewison si "Life of Brian", productia din 1979 al lui Terry Jones, aceasta din urma nominalizata pentru registrul ironic in care este facuta.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
dorin pe 12 aprilie 2009 22:10
impresionant ffbun filmul in sensul ca iti arata adevarul despre tine insuti si despre lumea asta asa de rea si din ani nostri
veronica pe 15 aprilie 2009 09:57
eu la-si dori sa vad aceste filme zilnic ,pe unele nici nu le-am vazut si nici nu am auzit de ele ex.,,EVANGHELIA DUPA MATEI" aceste filme ar trebui date nu emisiuni cu tate si despre tate...
margott pe 9 aprilie 2012 01:30
Cel mai frumos film despre Iisus ramane cel al lui Zeffirelli.
momi1997 pe 11 aprilie 2012 19:46
frumoase sunt amandoua depinde din ce unghi le privesti.desi amandoua sunt diferite de la cer la pamant din punct de vedere tehnic ,amandoua au aceeasi idee:IUBIREA NECONDITIONATA AL LUI IISUS FATA DE NOI OAMENII

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells