Potrivit Legendary Pictures, adaptarea Dune se va face în două pelicule

de Cristina Grigore în 26 Apr 2019
Lansarea primului film - în regia lui Denis Villeneuve - este programată pentru 20 noiembrie 2020

Într-un interviu acordat TheHollywoodReporter.com, CEO-ul Legendary Pictures, Joshua Grode, a declarat că noua adaptare a lui Dune, în regia lui Denis Villeneuve, nu se va limita la un film. Intenţia studioului este de a readapta cinematografic primul volum din seria lui Frank Herbert în două pelicule.

„Acesta este planul. Există unele elemente de susţinere a intrigii ce au apărut prin cărţi [şi pe care noi le-am dezvoltat]. În plus, există în roman un moment în care are sens să opreşti acţiunea”, a explicat Grode.

Zvonuri legate de planul studioului au apărut încă de la mijlocul anului 2018 şi au fost susţinute, în unele afirmaţii, chiar de către fiul autorului, Brian Herbert, care a avut acces la primele variante ale scenariului.

În Dune, Timothee Chalamet va fi protagonistul, Paul Atreides. Familiei sale îi este încredinţat controlul planetei-deşert Arrakis (Dune), sursă a unei mirodenii nepreţuite, pe care şi-o dispută mai multe familii de nobili. Cand tatăl său cade pradă intrigilor, Paul este forţat să se retragă în deşert – cu ajutorul mamei sale, interpretată de Rebecca Ferguson – unde îi întâlneşte pe fremeni, oameni aspri, care au învăţat să trăiască în acest mediu dur, printre viermii uriaşi ce produc mirodenia.

Distribuţia este completată de Dave Bautista, Josh Brolin, Javier Bardem, Zendaya, Oscar Isaac şi Stellan Skarsgård. Filmările, începute în ultima săptămână a lunii martie, se vor desfăşura în Budapesta şi în Iordania. Lansarea este programată pentru 20 noiembrie 2020.

Exploreaza subiecte similare:

Denis Villeneuve, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Josh Brolin, Javier Bardem, Zendaya, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård

Alte știri din cinema

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Tot ce ştim despre Alien: Romulus

Noul film din franciza Alien se lansează la jumătatea lunii august

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 26 aprilie 2019 19:34
Perfeeect!
Phantom_sub pe 28 aprilie 2019 11:27
Da, dacă o să aibă profit prima parte. Poate să facă şi 10 filme dacă au profit.
0ctavian pe 29 aprilie 2019 14:15
culmea e ca material de facut film este enorm de mult. daca punem la socoteala ca pe langa cartile originale scrise de Frank Herbert mai sunt in 6 carti prequel scrise de Brian Herbert (fiul autorului Frank Herbert) si inca 2 sequel-uri. Toate surprinzator de bune. Daca filmul o sa fie facut bine si o sa aduca profit, material de adaptat din carti in filme este abundent si foarte bun.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells