Posterul filmului Mumia, din 1932, ar putea fi vândut cu peste un milion de dolari

de Cristina Grigore în 17 Oct 2018
În 1997 a fost cumpărat cu 453.500 dolari şi a devenit cel mai scump poster din istorie – şi-ar putea bate acum propriul record

Pelicula Mumia, din 1932, cu Boris Karloff în rol central, este unul dintre cele mai bune filme horror din toate timpurile, alături de versiunile din 1931 ale filmelor Frankenstein şi Dracula. Un poster rar al filmului a fost scos la licitaţie de către casa Sotheby's, iar preţul de vânzare este de aşteptat să se situeze între un milion şi un milion şi jumătate de dolari.

Creat de Karoly Grosz, directorul artistic al studioului Universal Pictures, afişul viu colorat a deschis noi orizonturi în marketing-ul de film de la acea vreme, fiind apreciat pentru modul în care a folosit orice bucată albă din suprafaţa de lucru. Nu a fost niciodată pus la dispoziţia publicului, căci a fost utilizat exclusiv în cinematografe, pentru promovare.

Posterul a devenit în 1997 cel mai scump din istorie, fiind atunci cumpărat cu 453.500 dolari (avea să fie însă devansat de posterul lui Metropolis, în 2005, când s-a vândut cu 690.000 dolari). Anunţata licitaţie Sotheby's va stabili însă un nou record de preţ pentru un poster de film.

Se pare că mai există doar alte două postere originale ale lui The Mummy, aflate în posesia unor colecţionari privaţi – se ştie însă că unul este deţinut de către chitaristul trupei Metallica, Kirk Hammett.

Licitaţia se va desfăşura online, iar ofertele pot fi înregistrate până la 31 octombrie.

Exploreaza subiecte similare:

The Mummy, Boris Karloff, Frankenstein, dracula

Alte știri din cinema

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Mary & George: un penis, o orgie sau o trădare pe minut

Serialul disponibil pe Sky Showtime aruncă o privire ireverenţioasă spre aristocraţia britanică de la 1600

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 17 octombrie 2018 12:43
Ma surprinde total acest fabulos pret pe care il poate avea un poster de film, dar tinnand cont de vechimea lui, faptul ca a fost ceva deosebit la vremea respectiva, dar mai ales excentrismul oamenilor cu bani, totul devine posibil...!
Cretzulynne pe 17 octombrie 2018 23:31
Și mie îmi place! Vintage! Sweet!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells