Portretul robot al celor Şapte psihopaţi

de Cinemagia în 21 Dec 2012

Şapte psihopaţi şi un câine, în regia lui Martin McDonagh, cu actorii Colin Farrell, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Olga Kurylenko, Christopher Walken, Abbie Cornish şi Tom Waits rulează în premieră din 21 decembrie, iar Cinemagia vă trage de mâneca şi vă face cunoştinţă cu cei şapte eroi săriţi de pe fix. In Bruges, primul film al dramaturgului de succes de origine irlandeză McDonagh era un studiu de personaje şi avea o unitate de spaţiu, ceea ce îi era foarte familiar din teatru lui McDonagh, pe când Şapte psihopaţi şi un câine l-a pus la încercare pentru că era un proiect cinematografic mult mai complex. "Nu cred că aş fi putut să-l fac fără să fi trecut mai înainte prin In Bruges", a declarat McDonagh.

McDonagh a scris Şapte psihopaţi şi un câine în acelaşi timp în care debuta regizoral cu In Bruges, căruia i-a scris şi scenariul. Pentru acest film, ce a marcat prima sa colaborare cu Colin Farrell, McDonagh a câştigat un premiu BAFTA şi a primit o nominalizare la Oscar la categoria "Cel mai bun scenariu". Filmul a avut premiera în 2008, la festivalul de la Sundance.

Cu şapte interpretări complet distincte, provocarea acestui film era ca McDonagh să găsească esenţa care defineşte un psihopat - "Unele dintre personaje au trăsături de psihopat, dar în acelaşi timp, nu au... Cred că un psihopat este văzut diferit de fiecare dintre noi. A fost amuzant să mă joc cu aceste elemente, cu cine e şi cine nu e psihopat în acest film".

Afișează:
1 din 8
Nr. 1. Cel aparent normal

Protagonistul comediei negre se întâmplă să fie un scenarist pe nume Martin, care se luptă cu perspective contradictorii. E, oare, o autobiografie? "Hai să spunem că am pus acolo multe lucruri de-ale mele, pe care le-am amestecat cu lucruri care sunt sută la sută ficţionale", a declarat regizorul Martin McDonagh, care a mai recunoscut că a fost prins de influenţa a două stiluri cinematografice, cel al regizorului Terrence Malick (Badlands, Days of Heaven) şi cea a lui Sam Peckinpah (The Wild Bunch, Pat Garrett & Billy the Kid).

Marty (Colin Farrell) este un scenarist care visează să-şi ducă la bun sfârşit scenariul filmului Şapte psihopaţi.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 19 ianuarie 2013 13:45
Excelent, de abia astept sa il urmaresc, pare cu adevarat deosebit.
Gebeleizis pe 21 martie 2013 02:10
Foarte bun film. Recomand tuturor.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells