Petreceţi Două zile, o noapte împreună cu Marion Cotillard

11 Nov 2014
Filmul fraţilor Dardenne se lansează pe 21 noiembrie

Deux jours, une nuit/Două zile, o noapte, în regia fraţilor Dardenne, cu Marillon Cotillard (La Vie en Rose, Inception, The Dark Knight Rises), câştigătoarea Oscar-ului din 2008, va avea premiera vineri, 21 noiembrie, distribuit în România de Independenţa Film, după ce anul acesta a făcut parte din Competiţia Oficială a Festivalului de la Cannes.

În film îi veţi putea recunoaşte şi pe Fabrizio Rongione, din celelalte lungmetraje ale fraţilor Dardenne: Rosetta, Le gamin au vélo, L’Enfant, şi pe Catherine Salée (La vie d'Adèle).

Pelicula fraţilor Dardenne spune povestea Sandrei, o tânără mamă din Belgia zilelor noastre care are la dispoziţie un singur weekend pentru a-şi convinge colegii de serviciu să renunţe la un bonus consistent (1000 de euro) din partea patronului, în schimbul desfiinţării locului ei de muncă.

Jean-Pierre şi Luc Dardenne, cunoscuţi sub numele de Fraţii Dardenne, sunt veterani la Cannes. Ei au deja acasă două premii Palme d’Or. Un Palme d’Or pentru Rosetta (1999), cel de-al doilea pentru filmul L’Enfant. Jean-Pierre şi Luc Dardenne sunt consideraţi echivalentul francez al cuplului de regizori americani Joel şi Ethan Coen. Anul acesta, cei doi au participat în competiţia de la Cannes cu cel mai recent film al lor, Deux jours, une nuit.

Fraţii Dardenne, despre ideea filmului
“De ani de zile ne tot gândim să facem un film despre cineva care e tras pe linie moartă din cauza colegilor - susţinuţi din spate cu bonus-uri consistente de conducerea firmei - pe motiv că ar fi devenit inutil la locul de muncă”, a comentat Luc Dardenne.

“Ce ni s-a părut nouă important era să prezentăm pe cineva exclus pe motiv că ar fi slab sau ineficient. Filmul arată cum acest personaj 'slab şi ineficient' găseşte totuşi puterea şi curajul necesar pentru a duce o luptă”, spune Jean-Pierre Dardenne.

Marillon Cotillard este câştigătoarea Oscar-ului 2008 pentru “Cea mai bună actriţă într-un rol principal” pentru filmul muzical-biografic La Vie en Rose / La môme (2007), cu Gérard Depardieu, unde a interpretat rolul cântăreţei franceze Edith Piaf. Pe Marillon Cotillard aţi mai văzut-o recent în Blood Ties (distribuit anul acesta de Independenţa Film), Midnight in Paris, Inception, The Dark Knight Rises, Big Fish, Rust and Bone, Contagion şi altele. De asemenea, o veţi putea vedea în curând într-un alt film din competiţia Cannes 2014: The Immigrant (2013), în regia lui James Gray, cu Joaquin Phoenix şi Jeremy Renner, peliculă care va fi distribuită în România tot de Independenţa Film.

Marillon Cotillard i-a cunoscut pe Fraţii Dardenne aşteptând liftul
Marillon Cotillard i-a cunoscut pe Fraţii Dardenne în Belgia, în timp ce ea filma la Rust and Bone. “De fapt, a fost o întâlnire foarte scurtă: în faţa ascensorului, în timp ce toţi aşteptam să vină liftul. Probabil că am părut foarte emoţionată, deoarece îi admiram foarte mult. La câteva luni după ce Rust and Bone a avut premiera, agentul meu m-a sunat şi mi-a spus că Luc şi Jean-Pierre vor să-mi propună un rol. Mi-a venit greu să cred. Nu mi-am imaginat vreodată că voi lucra cu ei…”, spune actriţa.

Sinopsis
Deux jours, une nuit / Două zile, o noapte urmăreşte povestea Sandrei, o tânără care are la dispoziţie un singur weekend pentru a-şi convinge colegele să renunţe la bonus-uri pentru ca ea să-şi păstreze locul de muncă.

Deux jours, une nuit / Două zile, o noapte este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.

Exploreaza subiecte similare:

Marion Cotillard, Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne, Deux jours une nuit

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells