Peter Jackson nu renunță la J.R.R. Tolkien

de Cristina Grigore în 19 Dec 2014
Cineastul simte că are „o puternică legătură emoțională” cu opera scriitorului

Francizele Lord of the Rings şi The Hobbit conturează o perioadă de referinţă în activitatea regizorală a lui Peter Jackson. Cineastul, care şi-a petrecut ani buni cu producţia filmelor inspirate din opera lui J.R.R. Tolkien, nu este pregătit să renunţe definitiv la această sursă de inspiraţie fabuloasă, de care s-a ataşat. Iată declaraţia făcută într-un interviu de promovare al lui The Hobbit: The Battle of the Five Armies şi preluată de Variety.com.

“Dacă ar fi să încep din nou mâine, aş spune nu, pentru că aş avea nevoie cu siguranţă de o pauză în care să-mi pun ideile în ordine şi să finalizez unele treburi în Noua Zeelandă, spre care se îndreaptă acum dăruirea şi inima mea”, a explicat el.

„Întrebaţi-mă însă peste doi, trei ani şi probabil voi zice da. Ar fi dificil pentru mine să văd că un alt cineast se implică în lumea lui Tolkien, pentru că simt că am o puternică legătură emoţională cu aceasta”, a completat Jackson.

Problema este că următoarea operă a autorului pe care Jackson îşi doreşte să o ecranizeze este The Silmarillion, ale cărei drepturi de ecranizare aparţin acum familiei Tolkien, ce nu agreează deloc filmele The Hobbit şi Lord of the Rings.

Exploreaza subiecte similare:

Peter Jackson, J.R.R. Tolkien, The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 19 decembrie 2014 09:33
Bine ca nu mai are drepturile... deja a facut prea multe filme, se vede in ultima trilogie. Daca ar ramane doar ca producator ar fi ceva, dar el vrea sa fie si scenarist si regizor.... mi-e teama sa nu se apuce cumva sa inventeze povesti care sa continue Lord of the Rings.... inapoi in timp nu se poate duce ca da peste Silmarillion.
Liviu- pe 19 decembrie 2014 11:50
Nu stiu despre ce vorbesti, a facut o treaba extraordinara in ecranizarea Lord of the rings. Nu ma pot pronunta legat de The Hobbit pt ca n-am citit cartea, dar legat de LOTR nu-mi pot imagina cine ar fi facut o treaba mai buna. Sigur, sunt cateva chestii care au ramas pe dinafara, dar la dimensiunile cartilor e cam greu sa nu fi ramas. Sunt cateva personaje care fac lucruri pe care le faceau altele, dar asta ar fi implicat sa introduca alte personaje, iar filmele sa fie si mai lungi. The Hobbit e slabut, dar nu-mi imaginez ca ar fi cartea mare chestie.
nyuszi pe 20 decembrie 2014 00:15
Hmmmm… interesant! Christopher Tolkien (care se ocupa te cartile tatalui sau) nu agreaza defel filmele, si ma indoiesc ca ar fi de acord cu noi ecranizari. Chiar si JRR Tolkien a regretat faptul ca a vandut drepturile de ecranizare. Intrebarea este ce se va intampla cu cartile lui Tolkien dupa ce fiul sau moare. Vor fi mostenitorii de acord cu noi ecranizari? Daca as fi in locul lor, as spune nu.

Sincer, mie LotR mi-a placut foarte mult. Mai cu seama primul film mi s-a parut ca a respectat atat povestea (cu toate modificarile de rigoare), cat si spiritul cartii. Am DVD-urile (editiile speciale, cu cate 4 discuri), si ma uit des la ele. Si primul film "The Hobbit" mi s-a parut bun. Am inteles faptul ca a fost updatat (e o carte pentru copii, la urma urmei), pentru a se "potrivi" cu restul francizei, dar in continuari, dupa parerea mea, au exagerat cu violenta. Partea a doua nu mai respecta spiritul povestii lui Tolkien, e doar un fel de trailer foarte lung, la un joc video. Inteleg ca atunci cand se ecranizeaza carti unele lucruri trebuie modificate, nu asta contest, dar cand povestea devine de nerecunoscut, cand spiritul e altul, atunci nu mai e "ecranizare", ci eviscerare (cuvant folosit de Christopher Tolkien intr-un interviu).

Deci, daca inainte de partea a doua a "Hobbit"-ului poate m-ar fi bucurat sa vad o ecranizare a povestii lui Beren si Luthien (de exemplu) din "The Silmarillion", sau poate chiar "Copii lui Hurin", acum am grave dubii, si sper ca familia Tolkien sa nu mai vanda din drepturile pe care le detine.

Skynet.Zbenga pe 20 decembrie 2014 04:21
o opine foarte pertinenta +1
Skynet.Zbenga pe 20 decembrie 2014 04:22
opinie*
unkn0wn pe 20 decembrie 2014 12:43
Mostenitorii lui Tolkien vor primi niste banisori si vor "agreea" filmele ulterior.
VIBERS pe 22 decembrie 2014 23:57
Normal.La ce bani scot filmele astea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells