Peter Jackson, în dilemă. Are de ales între un film DC şi serialul Lord of the Rings al Amazon

de Cristina Grigore în 11 Mai 2018
Steven Spielberg a acceptat deja invitaţia de a se alătura Universului Cinematografic DC

După încheierea trilogiei The Hobbit, Peter Jackson şi-a luat o pauză binemeritată de la regie, timp în care lista proiectelor sale viitoare s-a extins. Cineastul are acum în lucru un documentar despre Primul Război Mondial şi încă o animaţie (după cea a lui Steven Spielberg din 2011, la care a fost doar producător) inspirată din aventurile lui Tintin din benzile desenate – The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun. Pe lista adaptărilor se mai află şi Mortal Engines (deşi aici a servit doar ca scenarist şi producător) şi urmează, se pare, un film din Universul Cinematografic DC.

Însă, potrivit Collider.com, cineastul şi echipa sa de producţie din Noua Zeelandă trebuie să aleagă între acest film DC şi propunerea venită din partea Amazon, de realizare a unui serial Lord of the Rings.

Serialul a fost anunţat spre sfârşitul anului trecut. Drepturile de producţie au fost dorite şi de către Netflix şi HBO, însă triumfătoare în negocierile cu Tolkien Estate Trust, editura HarperCollins şi cei de la New Line Cinema a ieşit compania Amazon. Contractul a fost încheiat pentru 250 milioane de dolari, iar producţia trebuie să înceapă în cel mult doi ani. Se pare că bugetul alocat realizării serialului este unul dintre cele mai mari din istoria producţiilor TV – un miliard de dolari.

Va fi interesant de văzut în ce direcţie o va lua Jackson, deşi, în funcţie de orarul de lucru, există posibilitatea de a se implica în ambele proiecte. Rolul oferit în cadrul echipei serialului Lord of the Rings este cel de producător executiv, pe când la filmul DC ar putea prelua scaunul regizoral. La fel de celebrul său coleg, Steven Spielberg, a acceptat deja invitaţia de a se alătura Universului Cinematografic DC. El va produce şi, foarte posibil, regiza recent anunţata peliculă Blackhawk.

Exploreaza subiecte similare:

Peter Jackson, Steven Spielberg, Mortal Engines

Alte știri din cinema

Shoplifters, câștigătorul Palme d’Or 2018, vine în România

Distribuitorul multi-premiat la Gopo „Independența” Film aduce în România câștigătorul Palme d’Or și alte filme premiate la Cannes 2018

Godzilla vs. Kong va începe filmările în octombrie

Lansarea filmului este programată pentru 22 martie 2020

Cum arată Tom Cruise în Top Gun: Maverick

Primele imagini cu starul care a îmbrăcat din nou uniforma de pilot, în galeria articolului

Prima imagine cu Joaquin Phoenx machiat în ipostaza de Joker

Filmul Joker cu lansarea în octombrie 2019 va fi „un studiu de caz” și „o poveste moralizatoare”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 11 mai 2018 23:37
Logic ca trebuie sa se duca la LOTR..Daca se doreste un serial bun,bineinteles.
carmen_angelus_romila pe 28 iulie 2018 11:11
Dupa succesul avut in trilogie, ar fi si greu sa faci o alegere pe masura. Oricum ar fi sunt sigur ca acesta nu ne va dezamagi.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells