Peter Jackson, în dilemă. Are de ales între un film DC şi serialul Lord of the Rings al Amazon

de Cristina Grigore în 11 Mai 2018
Steven Spielberg a acceptat deja invitaţia de a se alătura Universului Cinematografic DC

După încheierea trilogiei The Hobbit, Peter Jackson şi-a luat o pauză binemeritată de la regie, timp în care lista proiectelor sale viitoare s-a extins. Cineastul are acum în lucru un documentar despre Primul Război Mondial şi încă o animaţie (după cea a lui Steven Spielberg din 2011, la care a fost doar producător) inspirată din aventurile lui Tintin din benzile desenate – The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun. Pe lista adaptărilor se mai află şi Mortal Engines (deşi aici a servit doar ca scenarist şi producător) şi urmează, se pare, un film din Universul Cinematografic DC.

Însă, potrivit Collider.com, cineastul şi echipa sa de producţie din Noua Zeelandă trebuie să aleagă între acest film DC şi propunerea venită din partea Amazon, de realizare a unui serial Lord of the Rings.

Serialul a fost anunţat spre sfârşitul anului trecut. Drepturile de producţie au fost dorite şi de către Netflix şi HBO, însă triumfătoare în negocierile cu Tolkien Estate Trust, editura HarperCollins şi cei de la New Line Cinema a ieşit compania Amazon. Contractul a fost încheiat pentru 250 milioane de dolari, iar producţia trebuie să înceapă în cel mult doi ani. Se pare că bugetul alocat realizării serialului este unul dintre cele mai mari din istoria producţiilor TV – un miliard de dolari.

Va fi interesant de văzut în ce direcţie o va lua Jackson, deşi, în funcţie de orarul de lucru, există posibilitatea de a se implica în ambele proiecte. Rolul oferit în cadrul echipei serialului Lord of the Rings este cel de producător executiv, pe când la filmul DC ar putea prelua scaunul regizoral. La fel de celebrul său coleg, Steven Spielberg, a acceptat deja invitaţia de a se alătura Universului Cinematografic DC. El va produce şi, foarte posibil, regiza recent anunţata peliculă Blackhawk.

Exploreaza subiecte similare:

Peter Jackson, Steven Spielberg, Mortal Engines

Alte știri din cinema

Once Upon a Time in Hollywood, al lui Tarantino, se va lansa mai repede

Data anterioară marca aniversarea a 50 de ani de la uciderea actriţei Sharon Tate de către clanul Manson

Iată de ce acțiunea din Captain Marvel a fost plasată în anii ‘90

Filmul cu Brie Larson în rol central se va lansa pe 8 martie 2019

Dwayne Johnson este din nou cel mai bine plătit actor al anului

În mesajul de mulţumire adresat Forbes, starul a menţionat unul dintre aliaţii săi esenţiali pentru succes

De ce lipseşte Jeremy Renner din Mission: Impossible. Fallout

După Ghost Protocol şi Rogue Nation, William Brandt ar fi apărut şi în Fallout dacă producţia nu s-ar fi lovit, în primă fază, de unele probleme

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 11 mai 2018 23:37
Logic ca trebuie sa se duca la LOTR..Daca se doreste un serial bun,bineinteles.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells