Peste 8000 de persoane au participat la Kinodiseea

de Cinemagia în 7 Nov 2011
Peste 8000 de persoane au participat la Kinodiseea

Kinodiseea, festivalul internaţional de film pentru copii, aflat la a treia ediţie, a avut loc în perioada 1-6 noiembrie la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, Cinema Eforie şi Noul Cinematograf al Regizorului Român din Bucureşti (din cadrul Muzeului Ţăranului Român). Festivalul s-a încheiat duminică, după şase zile pline de veselie, aplauze şi emoţii. Copii şi părinţi, dar şi cinefili de toate vârstele, au umplut sălile cinematografelor pentru a viziona o selecţie a celor mai bune pelicule pentru copii şi familie din întreaga lume: 12 lungmetraje şi 12 scurtmetraje în premieră naţională. Cea de-a treia editie Kinodiseea a inclus şi o retrospectivă a celor mai aclamate filme poloneze pentru copii ale tuturor timpurilor, Jerzy Moszkowicz si Eva Sobolewska (directoarea studioului de animatie din Poznan) fiind invitaţii speciali ai acesteia.

Publicul Kinodiseea creşte de la an la an iar la aceast ediţie, peste 8000 de persoane au participat la evenimentele din cadrul festivalului, proiecţii de film, ateliere de actorie, montaj, scenografie, dans, de costume, origami şi altele, la spectacolele de circ şi dans, la balul mascat şi la Ziua Porţilor Deschise, unde micuţii au pătruns în culisele cinematografiei direct din camera de proiecţie. Duminică, la ora 17:00, înainte de proiecţia de închidere a festivalului, pelicula Viaţă de pisică (r. Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol, 2010), cel mai bun film francez pentru copii al anului 2010, cu peste 100 000 de intrări în Franţa în primul weekend de la lansare, a avut loc gala de decernare a premiilor Kinodiseea, unde cele două jurii, cel de copii şi juriul ECFA (Asociaţia Europeană a Fimului pentru Copii), format din directorii unora dintre cele mai importante festivaluri de film pentru copii din lume, au ales câştigătorii dintre cele şase filme aflate anul acesta în competiţie.

Juriul, format din şase copii cinefili şi talentaţi (Anastasia Rădulescu, Brenda Ştefănescu, Marcu Andrei Solomon, Maria Niţulescu, Mihnea Iancu şi preşedintele juriului, Sophia Neacşu), a acordat Premiul pentru cel mai bun lungmetraj pentru copii şi Premiul pentru cel mai bun scenariu filmului Mâinile sus! (r. Romain Goupil, Franţa, 2010), film care s-a bucurat de peste 80.000 de intrări în primele două săptămâni de la lansarea în Franţa.

Premiul pentru cea mai bună interpretare a fost câştigat de actriţa Jules Ritmanic pentru rolul Blaise din aceeaşi peliculă, Mâinile Sus! (r. Romain Goupil, Franţa, 2010). Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj a fost decernat filmului Eu sunt Rotund (I am Round, Mario Adamson, 2011). Membrii juriului ECFA, Petr Koliha, directorul Festivalului Internaţional de Film pentru Copii de la Zlin (Cehia), Celine Ravenel, director artistic al festivalului de film pentru copii Cine-Jeune (Franţa) şi Even Thunes Jensen, selecţioner pentru festivalul internaţional de film pentru copii din Kristiansand (Norvegia) au acordat Premiul ECFA pentru cea mai bună producţie europeană peliculei Decolarea (r. Ian Power, Irlanda, 2010). “Filmul este bazat pe o poveste reală, este plină de umor cald, actorie bună şi are un mesaj universal despre relaţiile interumane.” Premiul a fost înmânat Excelenţei Sale, ambasadorului Irlandei la Bucureşti, John Moharan.

Filmul Kooky (r. Jan Sverak, Cehia, 2010) a fost distins cu o menţiune specială “pentru calitatea artistică ieşită din comun şi stilul de animaţie impresionant”. Premiul a fost preluat de directorul Centrului Ceh din Bucureşti, Rene Kubasek.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 9 noiembrie 2011 15:19
un lucru imbucurator . se pare ca sunt foarte multi oameni interesati de film .
lengherbogdan pe 26 octombrie 2016 22:47
Magazinul online LuckyAgro pentru sisteme de irigatii va sta la dispozitie cu o gama variata de produse profesionale, dedicate pentru sisteme de irigatii rezidentiale si comerciale. Vindem de asemenea rasaduri altoite, rasaduri normale, tavite si pahare rasaduri, folii, pesticide dar si echipamente pentru sere si solarii.
https://luckyagro.ro/

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells