Peste 800 de noi votanţi la Oscar invitaţi în 2020

de Ştefan Dobroiu în 1 Iul 2020
Cineastele, cineaştii internaţionali şi minorităţile, priorităţi pe listă

În fiecare an, Academy of Motion Picture Arts & Sciences (AMPAS), organizatoarea Oscarurilor, trimite invitaţii către personalităţile din industria filmului pe care şi le-ar dori printre membrii votanţi. 819 de astfel de invitaţii au fost trimise anul acesta, iar lista a fost făcută publică ieri de către AMPAS. Din nou, aceste invitaţii sunt în completă sincronizare cu eforturile AMPAS de a-şi diversifica membrii, anulându-şi treptat renumele de "club exclusivist de babalâci albi".

Deadline anunţă că dintre noii invitaţi 49% nu sunt americani, 45% sunt femei, iar 36% sunt minoritari. Producătoarea Bianca Oana (Touch Me Not) şi regizoarea şi producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan sunt pe lista de invitaţi. Noi de-abia aşteptăm să aflăm reacţia preşedintelui Donald Dumb Trump la aceste procente incluzive.

Personalităţi din 68 de ţări sunt prezente pe lista de invitaţi. Este adevărat, nu toate aceste invitaţii sunt acceptate, dar majoritatea sunt, în parte datorită onoarei de a face parte din exclusivista Academie şi în parte din cauza nemulţumirii multor cineaşti în ce priveşte previzibilul alegerilor acesteia, care face ca titluri extrem de dubioase din punct de vedere etic precum Green Book să câştige Oscarul pentru Cel mai bun film. După ce vor veni răspunsurile la aceste invitaţii, numărul de membri votanţi se va ridica la peste 9600, o diferenţă uriaşă faţă de 6000 de acum cinci ani.

Această schimbare în politica AMPAS ne face să visăm: cu acest număr de votanţi şi cu noua diversitate din rândul organizaţiei oare intrarea în cursă a lui 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile nu ar fi avut un alt deznodământ? Reamintim că în 2008 ignorarea completă a filmului lui Cristian Mungiu la Oscar, după câştigarea trofeului Palme d'Or, a provocat reacţii atât de categorice în jurul AMPAS, încât Academia a schimbat procedura de evaluare a filmelor străine.

Foto: Depositphotos

Exploreaza subiecte similare:

Green Book, 4 luni 3 săptămâni şi 2 zile, cristian mungiu, Bianca Oana, Monica Lăzurean-Gorgan, Touch Me Not

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
anca_daniela_spataru pe 2 iulie 2020 08:37
wow cinemagia nu ma asteptam sa il jigniti pe Donald Trump, chiar toti au ajuns politici in ziua de azi. Foarte dezamagitor, nu ma asteptam de la voi!!!!
sebybog pe 2 iulie 2020 10:08
Vad ca devine din ce in ce mai vizibila latura ideologica a siteului...
anca_daniela_spataru pe 4 iulie 2020 12:50
DA, o sa renunt la cinemagia, va credeam OK

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells