Pescuit sportiv castiga la Palm Springs

de Gloria Sauciuc în 19 Ian 2009
Pescuit sportiv castiga la Palm Springs

Castigatorul sectiunii New Voices/New Vision a celei de-a 20-a editii a Festivalului International de Film Palm Springs este Pescuit Sportiv, al cineastului roman Adrian Sitaru. Motivatia juriului este: "extraordinara putere si abilitate de a prezenta personaje fascinante, angajate intr-o actiune captivanta, sustinute de talent nativ dincolo de scenariu, joc si regie, toate duse la capat cu un buget minimal". Actrita Maria Dinulescu a fost prezenta la gala si a primit trofeul.

Festivalul, desfasurat intre 6 si 19 ianuarie, a adus anul acesta 208 de filme din 73 de tari, inclusiv 50 dintre cele 67 de filme propuse spre nominalizare pentru Oscarurile din anul acesta. Este si cazul filmului "Restul e tacere", in regia lui Nae Caranfil, prezent in sectiunea Awards Buzz.

Categoria New Voices/New Visions prezinta 12 filme ale unor regizori aflati la prima sau a doua productie si sunt selectionate de catre echipa festivalului pentru a prezenta cele mai bune realizari ale unor talente inca putin cunoscute. Acestea sunt alese dintre filmele cu o abordare inovativa. Toate productiile din cadrul sectiunii sunt premiere in SUA si au fost jurizate de catre distribuitorii americani: Kattie Evans, vicepresedinte de Achizitii si Productii pentru National Geographic Films, Michael Kananack de la NeoClassics Films Ltd, si Orly Ravid, vicepresedinte al Achizitii si Distributie pe SUA pentru Senator Entertainment. "Toate filmele si persoanele creative din cadrul programului sunt autori talentati de film cu un viitor in domeniu" a afirmat Michael Kananack.

Pescuit sportiv este povestea unui cuplu obisnuit (Ioana Flora si Titieni), care trece printr-o experienta extrema, accidentarea unei tinere. Pentru ca acest lucru ar duce la compromiterea unei vieti, ea il convinge pe el ca e mai bine sa ascunda cele intamplate. Desi tanara accidentata isi revine, lucrurile evolueaza intr-o directie imprevizibila pentru personaje, punandu-le in situatii dificile, scotand la iveala probleme grave ale vietii lor intime si nu numai.

Taguri:  Adrian Sitaru

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 28 iulie 2010 09:24
felicitari filmului ! are o poveste foarte bine conturata care merita sa castige un premiu !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells