Personaj cheie, eliminat din remake-ul live-action Mulan, de frica mișcării #MeToo

de Gloria Sauciuc în 5 Mar 2020
Filmul se va lansa pe marile noastre ecrane pe 27 martie

Lansarea Mulan, remake-ului live-action al animației clasice Disney, se apropie cu repeziciune, fapt ce a scos la lumină o serie de noi informații, urmate de reacții ale fanilor. Un personaj cheie din animația originală, lansată în 1998, a fost eliminat - în lumina mișcării #MeToo - iar fanii sunt frustrați, scrie romper.com.

Personajul masculin din povestea de dragoste a lui Mulan a fost schimbat; în loc de generalul Li Shang, conducătorul armatei chineze, îl vom vedea pe Chen Honghui (Yoson An), unul dintre soldații ce vor lupta împotriva hunilor alături de Mulan, fata curajoasă care - așa cum spune legenda - a îmbrăcat uniforma în locul tatălui ei pentru a-și apăra țara.

Fanii animației originale își amintesc că Li Shang fusese inițial dezamăgit de talentul în luptă a soldaților săi, dar îi forțează cu antrenamentele, scopul lui fiind „să facă bărbați din ei”, acesta fiind și laitmotivul celebrei melodii. De-a lungul animației, Li Shabg se apropie de Ping, alter- ego-ul masculin al lui Mulan, ceea ce unii critici consideră o dovadă a naturii bisexuale a personajului, scrie vice.com.

Pe de altă parte, producătorul Jason Reed spune că oamenii din spatele live-action-ului au considerat că personajul original Li Shan nu e potrivit pentru remake. „Cred că, în timpul mișcării #MeToo, să avem un personaj care e comandantul și - în același timp - iubitul eroinei e inconfortabil”, a spus Reed publicației Collider. Mișcarea #MeToo este despre abuzurile la locul de muncă al femeilor și despre hărțuirea sexuală.

Producătorul Jason Reed a mai spus publicației Collider că „am despărțit personajul Li Shang în două. Unul a devenit comandantul Tung (jucat de Donnie Yen), care va servi ca mentor al lui Mulan și tată surogat. Celălalt este Honghui (jucat de Yoson An), coleg de arme al lui Mulan, egal al ei”.

Li Shang nu este singurul personaj eliminat din live-action-ul Disney. Conform BBC, companionul înțelept al eroinei, dragonul Mushu nu va apărea în remake.

Exploreaza subiecte similare:

Mulan, Yoson An, Donnie Yen

Alte știri din cinema

Tenet are rezultate bune la box-office pe măsură ce publicul se întoarce, încet-încet, în săli

China, cu 5,6 milioane de dolari la al treilea weekend de rulare al filmului, încă este pe locul 1 la încasări

Noi imagini din Moarte pe Nil. Templul de la Abu Simbel, recreat

Filmul va ajunge în săli pe 23 octombrie

Iată cum ar fi trebuit să arate, de fapt, Ultron, unul din villainii memorabili din seria Avengers

Viziunea regizorului Joss Wheedon nu a fost aprobată

Reacții la Tenet: un film de spionaj ca un cub Rubik

Sarcina protagonistului este de a investiga, și posibil de a influența, diverse arme și instrumente de luptă „inversate”, care se întorc din timp și spațiu, animate de o tehnologie necunoscută dintr-un viitor tenebros

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 5 martie 2020 15:09
daca mai aveam nevoie de motive sa nu va acest film......
James21 pe 7 martie 2020 19:13
Film grozav! În cele din urmă am văzut FULL HD streaming de la Vrăjitoarele din pădure

Iată locul în care l-am văzut: FMOVIES21.ORG

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells