Pe platourile din București ale action-ului The Asset, cu Michael Keaton și Maggie Q

de Gloria Sauciuc în 19 Ian 2020
Cinemagia a fost pe platourile de filmare ale thriller-ului The Asset

Rafale de împușcături s-au auzit în seara de 18 ianuarie pe Strada Nicolae Golescu din București, devenită Carnaby Street din Londra pentru filmările thriller-ului The Asset. Parterul unei clădiri ce datează dinaintea Primului Război Mondial, construite în stil eclectic, a fost transformat în librărie pentru câteva scene în care personajele lui Maggie Q și Michael Keaton sunt atacate cu mitraliere. Atacatorii trag prin ferestrele librăriei, dintr-un Mercedes-Benz cu număr de Marea Britanie, iar gloanțele sfâșie în sute de bucățele cărțile de pe rafturi.

Este a 10-a zi de filmare în România pentru The Asset, în regia lui Martin Campbell, cel care a făcut The Expendables, Casino Royale și Masca lui Zorro.  Întregul moment e filmat cu cinci camere. Ateneul Român, lipit practic de platoul de filmare, e singurul ce rămâne imperturbabil la focurile de armă automată și acțiunea sângeroasă aflată în plină desfășurare. „Ziua” de filmare a început la ora 17 și va continua până la ora 5 a.m., timp în care Maggie Q și Michael Keaton pendulează între platou și rulotă pentru noi și noi duble. Sunt aproape zero grade afară, dar toată lumea este extrem de concentrată la indicațiile pe care le primește pentru realizarea secvenței de acțiune, mai ales grupul de pirotehniști. „Suntem gata să distrugem locul ăsta”, spune cineva din echipă, glumind. O echipă de peste 200 de români este implicată în partea de producție, dar și peste 100 de figuranți.

Maggie Q. apare pentru câteva zeci de secunde, îmbrăcată cu o pufoaică gri, fustă plisată argintie și UGG asortați. Fiind pentru ea o scenă de interior, va renunța la pufoaică în fața camerei. Părul e roșu, coafat cu bucle lejere, pieptănat pe o parte. E prietenoasă, salută și îmbrățisează pe cineva din echipă până să intre în librărie să își joace scena în care locul va fi ciuruit de gloanțe. Personajul lui Maggie Q. se numește Anne iar cel mai apropiat prieten al ei este un pistol semi-automat Beretta Px4 Storm. Filmul este povestea a doi asasini de primă mână (Keaton și Maggie Q) aflați în competiție directă, asasini care dețin secrete din timpul războiului din Vietnam. Când mentorul unuia dintre ei este ucis, sunt nevoiți să facă o alianța de compromis pentru a se întoarce în Vietnam ca să descopere criminalul. Personajele lui Maggie Q și Michael Keaton joacă ele însele un joc de-a șoarecele și pisica, trebuind să aibă încredere fiecare în celălalt, deși anterior misiunii lor comune erau dușmani de moarte. „Ambii actori își fac singuri cascadoriile”, ne dezvăluie un membru al echipei The Asset, o hală din București fiind amenajată ca centru de fitness pentru antrenamentele celor doi protagoniști.

În prima săptămână de filmare, o curte interioară de pe lângă Teatrul Odeon din capitală devenea o piață tradițională din Vietnam, cu lampioane, street food și figuranți asiatici, ne dezvăluie în exclusivitate un membru al echipei The Asset, iar în următoarele săptămâni de filmare, Parcul Herastrau se va transforma în celebrul parc londonez Regent Park. În film va apărea și Bucureștiul cu clădirile sale iconice pentru că povestea îi aduce pe protagoniști și în România.

Capitala noastră va fi pusă în lumină de către DoP David Tattersall, directorul de imagine al filmelor Star Wars scrise si regizate de George Lucas (Amenintarea Fantomei – 1999 , Attack of the clones – 2002 și Revenge of the Sith – 2005). The Asset are o echipă de producători faimoasă, oameni care s-au aflat în spatele unora dintre cele mai de succes filme de acțiune din ultimii ani: Moshe Diamant (Hurricane Heist), Rob Van Norden (Rambo, Last Blood) și Arthur Sarkissian (Rush Hour).

Frame Film asigură serviciilor de producție în România. Este o companie creată de Andrei Boncea și Dragoș Buliga, ambii cu experiențe importante în producția de film. Boncea a fost unul dintre producătorii executivi la filmul Joyeux Noel, nominalizat în 2005 la Oscar pentru cel mai bun film străin, dar și pentru filmul lui Costa Gavras, Amen, sau pentru cel al lui Franco Zeffirelli, Callas Forever. A produs deasemenea California Dreaming, filmul de debut al regretatului Cristian Nemescu, care a câștigat premiul Un Certain Regard la Cannes în 2007, se vede într-un comunicat al casei de producție.

Dragoș Buliga și Andrei Boncea au realizat, prin Frame Film, Vânătorul de spirite (regia Dragoș Buliga) cu Armand Assante și Lior Ashkenazi – lansat în 2018 în România, numeroase seriale de televiziune (Las Fierbinți, Triplusec) dar și spoturi publicitare pentru diverși clienți internaționali. Tot Frame Film produs anul trecut Dampyr, o adaptare după benzile desenate omonime, un thriller al cărui buget de producție depășește 15 milioane de dolari și care îi are în distribuție pe Luke Roberts (Pirații din Caraibe, Game of Thrones, 300), Sebastian Croft (Game of Thrones, Penny Dreadful), David Morrissey (Robin Hood, Britannia, Walking Dead), Wade Briggs (Please like me) și Stuart Martin ( Babylon, Game of Thrones), se mai vede în comunicatul casei de producție. Producția s-a filmat atât în orașele mici din Transilvania, cât și în București.

credit foto Catalin Jichici/Frame Film

Exploreaza subiecte similare:

Maggie Q, Michael Keaton, Martin Campbell, David Tattersall, Moshe Diamant, Andrei Boncea, Dragoș Buliga

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells