Patru motive să te uiţi la Alex Rider

de Cinemagia în 5 Oct 2020
Serialul cu spioni adolescenţi se lansează în România pe 6 octombrie

După ce şi-a lansat celebrul personaj pe marile ecrane în deja uitatul Stormbreaker (2006), cunoscutul autor britanic Anthony Horowitz ne oferă o nouă întâlnire cu spionul adolescent Alex Rider în serialul cu acelaşi nume, care se va lansa pe 6 octombrie pe AXN. Cinemagia a văzut deja primele episoade ale sezonului şi iată că îţi dăm patru motive pentru care l-ai putea însoţi pe Alex în aventurile sale.

Un adolescent exemplar
Alex Rider (Otto Farrant) este unul din puţinii eroi adolescenţi de pe micile sau marile ecrane care i-ar putea entuziasma atât pe părinţi, cât şi copiii lor mai mari sau mai mici. Alex este un aşa-zis erou exemplar, adică atitudinea şi acţiunile sale îi prezintă drept un model de comportament. Poate că gigantica ofertă a serialelor de pe diverse platforme sau din programul televiziunilor nu duce deloc lipsă de eroi adolescenţi, dar puţini se pot compara cu Alex Rider, mai ales dacă avem în vedere provocările din viaţa sa.

Povestea din serial începe când unchiul lui Alex, Ian (Andrew Buchan, pe care poate ţi-l aminteşti din rolul tatălui victimei din Broadchurch), este ucis misterios. Alex nu are nici cea mai mică idee că unchiul său a fost de fapt agent MI6 şi iată-l atras fără voie într-un joc secret. Te-ai putea aştepta ca Alex Rider să fie un mic James Bond, dar serialul ţine povestea în limitele verosimilului, fără să-l transforme pe protagonist într-unul din acei eroi rizibili care cu o mână se luptă cu o armată de asasini, iar cu cealaltă dezamorsează o ditamai bomba. Inteligent, rezervat şi vulnerabil, Alex este unul dintre acei eroi credibili pe care nu poţi să nu-i simpatizezi.

Ana Ularu
Noi o ştim pe Ana Ularu de ceva vreme şi anume din 2005, când am văzut-o în scurtmetrajul Turkey Girl, inclus in filmul-omnibus Lost and Found. 15 ani mai târziu, iată că Ularu o interpretează în serial pe Eva Stellenbosch, directoarea şcolii private Point Blanc, unde fiii şi fiicele celor mai mari magnaţi ai lumii vin nu doar pentru a se pregăti pentru o viaţă în protipendada mondială, ci şi pentru a-şi rezolva ceea ce părinţii lor consideră probleme comportamentale. Faptul că doi dintre elevii şcolii îşi ucid părinţii imediat după reîntoarcerea acasă determină autorităţile britanice să investigheze situaţia şi cine altcineva să o facă dacă nu tânărul Alex? Trebuie spus că Ana Ularu este perfect aleasă pentru rolul neînduplecatei directoare şi că eroul pozitiv va găsi în ea un adversar pe măsură. Te invităm să citeşti acest interviu în care actriţa îşi descrie exprienţele de la filmări.

Filmări în România
Pentru amatorii de adrenalină de la noi, serialul este cu atât mai tentant cu cât o parte din filmări s-au desfăşurat în România. Deşi în scenariu şcoala privată Point Blanc este situată undeva în Alpi, secvenţele respective s-au filmat de fapt în munţii Bucegi, la cota 2000, în luna martie a anului trecut. Dacă ai vreo culme preferată din jurul oraşului Sinaia, te invităm să o identifici în serial!

Un subiect actual
Romanul Point Blanc, al doilea din seria Alex Rider scrisă de Anthony Horowitz, a fost publicat în 2001, în perioada când franciza James Bond se actualiza renunţând la marele villain sovietic şi alegând drept antagonişti civili cu putere financiară ieşită din comun. În prezent, când mass media încă sunt invadate de ştiri despre influenţa americană sau chineză, iniţiative private sinistre pot fi ignorate, iar serialul atrage inventiv atenţia că pericolul poate veni fix de unde nu te aştepţi.

Foto: Ana Ularu şi Otto Farrant în Alex Rider @2020 Sony Pictures Entertainment

Exploreaza subiecte similare:

Ana Ularu, Otto Farrant, Alex Rider, Anthony Horowitz, Andrew Buchan, Broadchurch, Lost and Found

Alte știri din cinema

Jokerul lui Jared Leto primeşte o surprinzătoare nouă şansă

Jokerul rânjeşte din nou?

Miniseria The Queen's Gambit: ce sacrificii faci pentru a câştiga?

"Un lucru ştim despre Elizabeth Harmon şi acela e că îi place să câştige"

De ce să vezi Lincoln: Colecţionarul de oase, la AXN

Noul serial reia aventurile celebrului detectiv din cărţile lui Jeffrey Deaver

Scarlett Johansson, femeia perfectă în Bride

Regia este semnată de un câștigător de Oscar

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 6 octombrie 2020 13:35
Aș prefera să fie pe Netflix sau măcar pe Hbo Go. Nu am timp să mă uit pe Axn, marțea, la 23:00.
filmonline pe 11 octombrie 2020 18:59
Descărcați aici o copie excelentă a filmului HD4K 2020-2021
Puteți vedea acest film complet în calitate pe acest site: DEPELISPLUS-TV.BLOGSPOT.COM

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells