Paramont Pictures, lider pe piaţa de film în 2011

de Cristina Grigore în 3 Ian 2012
Paramont Pictures, lider pe piaţa de film în 2011

Liderul mondial al pieţei de film este, din acest an, compania Paramount, ce a reuşit prin veniturile record obţinute în 2011 să detroneze Warner Bros de pe prima poziţie pe care s-a aflat în ultimii trei ani.

Potrivit unui comunicat de presă al oficialilor studioului, acesta a acaparat în anul trecut cea mai mare cotă de piaţă atât pe teritoriul nord-american, cât şi global, cu 5,17 miliarde de dolari obţinute din încasări şi 16 producţii noi lansate.

Printre filmele care au adus companiei cele mai mari încasări (în toată lumea) la box-office se numără Mission: Impossible - Ghost Protocol (peste 360 de milioane de dolari încasări în mai puţin de trei săptămâni de la lansare), Transformers: Dark of the Moon (peste 1 miliard de dolari), Kung Fu Panda 2 (665,7 milioane de dolari) şi Paranormal Activity 3 (203 milioane de dolari).

În ciuda sumei record de care s-au bucurat Paramount Pictures, veniturile totale înregistrate la box-office par a fi pe o pantă descendentă. Încasările anului trecut au fost mai mici cu 3,4 procente faţă de cele din 2010, iar prezenţa spectatorilor în sălile de cinematograf a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 16 ani.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 6 ianuarie 2012 18:47
surprinzator , avand in vedere ca a luat fata altor mari case de productie !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells