Pandemia, element narativ în Universul Cinematografic Marvel

de Ştefan Dobroiu în 12 Ian 2021
Preşedintele Marvel Studios Kevin Feige vorbeşte despre trecerea la streaming cu WandaVision

Mai sunt doar câteva zile până când platforma Disney+ va lansa primul serial din Universul Cinematografic Marvel (MCU), WandaVision. Deşi nu este deloc primul serial din MCU, urmând succese precum Agents of S.H.I.E.L.D. sau colaborări cu Netflix precum Daredevil şi Jessica Jones, este primul serial produs exclusiv de Marvel Studios, compania de producţie condusă de Kevin Feige şi aflată în spatele cunoscutelor blockbustere pentru marele ecran omniprezente din 2008 încoace în topul anual al încasărilor.

Cu această ocazie, publicaţie Variety a stat de vorbă cu Feige, cel care a supervizat toate cele 23 de blockbustere Marvel realizate până acum. Conform Variety, Marvel Studios are în pregătire zece titluri pentru 2021 şi încă şapte pentru 2022, o diferenţă uriaşă faţă de un film sau două pe an aflate în oferta începuturilor MCU. O întrebare a celor de la Variety vizează calitatea acestei avalanşe de noi titluri. Iată ce răspunde Feige:

"Este direcţia spre care s-au îndreptat toate eforturile noastre din ultimii trei an. În timp ce terminam Saga Infinitului cu Endgame, Infinity War şi Far From Home, plănuiam cu atenţie ce vom face în continuare, iar această expansiune pe Disney+ făcea parte din aceste planuri încă de la bun început. Ea ne permite să explorăm ce se întâmplă cu anumite personaje, precum Wanda şi Vision, Loki, Falcon şi Războinicul Iernii, personaje pe care le-am mai întâlnit, dar cu care nu am reuşit să petrecem atâta timp cât ne-ar fi plăcut. Şi, desigur, să continuăm introducerea de noi personaje în MCU, mai ales având în vedere multitudinea de posibilităţi atractive din benzile desenate."

Despre diferenţa de abordare dintre filmele pentru marele ecran şi serialele pentru televiziune, Feige spune: "Avem seriale care au fost gândite pentru a ne diversifica poveştile şi pentru a deveni, la un moment dat, filme pentru marele ecran. Am anunţat deja că Lizzie [Elisabeth] Olsen va face parte din Doctor Strange 2 şi că Teyonah Parris va apărea în Captain Marvel 2. Avem seriale care, chiar dacă sunt întotdeauna interconectate, sunt gândite de la început să aibă mai multe sezoane. Abordarea va varia, aşa cum variază întotdeauna când avem de-a face cu producţii TV de calitate, fie că e vorba de o aşteptare de mai bine de un an între sezoanele unor seriale precum Game of Thrones şi Stranger Things sau o surpriză precum Queen's Gambit. Una din marile bucurii ale streaming-ului este faptul că regulile sunt extrem de elastice, prin urmare îţi permiţi să te duci exact unde te îndeamnă creativitatea".

Kevin Feige a făcut comparaţia între pandemie, despre care jurnalistul Variety a etichetat-o drept "o experienţă pe care toată planeta a împărtăşit-o în acelaşi timp", şi celebrul gest al lui Thanos, marele villain MCU, care a dus la dispariţia a unei jumătăţi din creaturile galaxiei. "Acum doi ani am început să spun că această acţiune a lui Thanos, care a schimbat totul între Infinity War şi Endgame, devenind o experienţă comună în galaxie, nu mai este de ajuns pentru MCU şi că trebuie să căutăm noi provocări. [...] Apoi a început pandemia şi în martie-mai anul trecut am încpeut să spunem că această experienţă comună are un corespondent, o paralelă directă între oamenii din MCU şi noi, cei din realitate. În mai multe proiecte viitoare vom vorbi despre una din acţiuni, dar oamenii vor crede că vorbim despre pandemie, chiar dacă în contextul MCU referinţele merg spre Thanos," a spus Feige.

WandaVision îşi va lansa pe 15 ianuarie primele două episoade, apoi câte unul pe săptămână până pe 5 martie. Este primul serial din Faza a patra a MCU. Vor urma de-a lungul lui 2021 The Falcon and Winter Soldier (19 martie), Loki (mai) şi Hawkeye (a doua jumătate a anului).

Exploreaza subiecte similare:

WandaVision, Loki, The Falcon and the Winter Soldier, Hawkeye, Kevin Feige, Teyonah Parris, Agents of S.H.I.E.L.D., Daredevil, Jessica Jones

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells