Pan: Aventuri în Ţara de Nicăieri, o aventură pe cinste!

de Gloria Sauciuc în 8 Oct 2015
Regizorul Joe Wright ne propune un spațiu în continuă schimbare, o lume creată pe verticală, pe mai multe nivele, în care acțiunea ne poartă de sus în jos și invers, în care 3D-ul este extrem de bine pus în valoare

Pan, Aventuri în Ţara de Nicăieri, cu Hugh Jackman, Garrett Hedlund, Rooney Mara și Levi Miller va avea premiera pe 9 octombrie, dar puteți să dați chiar azi o fugă la cinema, întrucât rulează deja în regim de avanpremieră.

Regizorul Joe Wright ne propune un spațiu în continuă schimbare, o lume creată pe verticală, pe mai multe nivele, în care acțiunea ne poartă de sus în jos și invers, în care 3D-ul este extrem de bine pus în valoare și care 3D, la rândul lui, avantajează acest tărâm special, Ţara de Nicăieri, cu planuri în adâncime și unghiuri de filmare/perspective inedite.

Pan: Aventuri în Ţara de Nicăieri e o explozia de culoare, în care eclectismul costumelor, alegerilor scenografice şi de machiaj ne intrigă (piraţii, de exemplu, sunt o adunătură bizară de personaje cu coifuri de viking, de vedete rock şi alte ciudăţenii, iar prinţesa Tiger Lily are machiaj de teatru kabuki), dar şi alegerile muzicale, însă ritmul e alert, miza de ordin emoţional (Pan îşi caută mama în Ţara de Nicăieri, dar şi Zânele trebuie salvate), scenele de luptă au elaborate coregrafii pe catarge, nemaivorbind de actori care fac atât de ataşante personajele.

Filmul reușește să fie mai mult decât o poveste pentru iubitorii de zâne: ba chiar un Peter Pan copil (Levi Miller) declară la un moment dat, cu sobrietate: „Nu cred în poveștile de adormit copiii”. Dacă unele lucruri, precum corăbiile zburătoare, sunt inevitabile, iată că acest film alocă mai puțin spațiu părții cu zâne, așa încât Pan e aventură pură pentru copii combinată cu un film din seria Indiana Jones, în care tânărului Hook (Garrett Hedlund) îi lipsește doar biciul (pălăria, charisma şi costumul îl trădează). În plus, partea cu fuga din minele lui Barbă Neagră și apoi descoperirea tribului de băștinași ai lui Tiger Lily (Rooney Mara), și zborul pe o pasăre preistorică trimit destul de mult la Avatar.

Cred că cei mai mici dintre spectatori se vor putea recunoaşte în micul Peter Pan, fermecător și inconștient de puterile lui. Și cred că asta e cheia filmului. Un Peter Pan venit nu din basm, ci dintr-un copil obișnuit. Iar adulții vor rămâne în inimă cu acest Peter Pan mult timp după genericul de final. 

Exploreaza subiecte similare:

Pan, Avatar, Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark, Garrett Hedlund, Levi Miller, Rooney Mara, Hugh Jackman

Alte știri din cinema

Sezonul 2 al Shadow and Bone, popularul serial fantasy, a fost deja scris, confirmă producătorul

Primul sezon din Shadow and Bone este acum disponibil în streaming pe Netflix

John Wick: Chapter 4 îl cooptează pe actorul din It, Bill Skarsgård

Posibilul subiect al filmului - John Wick (Keanu Reeves), doritor să se răzbune pe Winston (Ian McShane) pentru trădare

Megan Fox, agent FBI pe urmele personajului jucat de Machine Gun Kelly

În primul trailer-ul de la Midnight in the Switchgrass vedem că nu e vorba de un film romantic

KINOdiseea ALTFEL în iunie, la Bucureşti

În prioada 19-20 iunie, la Bucureşti, publicul se va putea întâlni cu o selecţie a celor mai bune filme de la ediţia din 2020, la Opera Comică pentru Copii

Părerea ta

Spune-ţi părerea
danila_marian pe 1 noiembrie 2015 21:45
SISTEM NOU DE LUCRU ACASA !
Pentru timpuri moderne, metode moderne de castig !
Acum exista mijloace pentru toti ! Vino acum in echipa noastra si te vom indruma pas cu pas, cu mare atentie si grija, pentru ca tu sa inveti totul si sa castigi bani !
Acest proiect vizează piața americană ,si nu numai, a cărților electronice și se poate lucra de oriunde din țară pe internet!
Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere.
Pentru informatii trimiteti un email cu titlu Proiect la : mariandis@mail.com

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells