Oscars 2021: posibilii candidați

de Marina Florea în 24 Dec 2020
Pe măsură ce sezonul premiilor se pregătește să înceapă în forță, există deja o serie de favoriți, în cea mai stranie cursă a Oscarurilor

Chiar și în mijlocul unei pandemii, viața merge înainte, și filmele acestea - de la Ammonite (cu Kate Winslet și Saoirse Ronan) la Judas and the Black Mesiah și Nomadland - urmează să participe într-un sezon al premiilor Oscar ieșit din comun.

Atunci când ceremonia de anul acesta s-a încheiat, nu aveam de unde ști ce va urma: că sezonul premiilor va fi mult mai lung datorită pandemiei care a închis sălile de cinema și camerele de proiecție din întreaga lume, care a întrerupt programele de premiere și i-a lăsat pe spectatori în fața computerelor.

Multe filme cu mari așteptări la premii și încasări uriașe au fost amânate pentru 2021, ceea ce a făcut ca rețelele de streaming precum Netflix, Apple TV+, Disney + și HBO Max să susțină că nu e nevoie de marele ecran pentru a vedea marile producții cinematografice, posibilii candidați la Oscar 2021, scrie hollywoodreporter.com.

În acest context, Academia Americană de Film a relaxat cerințele vizavi de condițiile de proiecție. Cu 12 concurenți potențiali - printre care Da 5 Bloods (regia Spike Lee, cu regretatul Chadwick Boseman), Mank (David Fincher), The Midnight Sky (George Clooney) și The Trial of the Chicago 7 (Aaron Sorkin), Netflix are șanse mai mari ca niciodată ca, în final, să câștige premiul pe care îl așteaptă de ani buni.

Favoritele festivalurilor precum First Cow, Minari și Nomadland se remarcă la rândul lor într-un an în care atenția s-a îndreptat mai mult către filmele mici.

Producții cu greutate precum News of the World (cu Tom Hanks) și Tenet, totuși, ar putea bate filmele independente și filmele de pe streaming. Sau, poate, după acest an lung și dificil, votanții Academiei vor prefera filme mai ușoare precum Palm Springs sau Soul ori Borat Subsequent Moviefilm (primul film obținea acum 14 ani nominalizare pntru scenariu adaptat).

Votarea premilinară pentru Oscar începe pe data de 1 februarie 2021 și se termină pe 5 februarie. Pe 9 februarie 2021 se anunță listele scurte. Votarea pentru nominalizările Oscar 2021 începe la data de 5 martie și se încheie pe 10 martie. Pe 15 aprilie demarează votarea finală, selecția fiind dintre filmele nominalizate. Votarea se încheie pe 20 aprilie. Pe 25 aprilie se anunță câștigătorii celei de-a 93-a ediții a Premiilor Oscar.

Exploreaza subiecte similare:

premii: oscar 2021, Ammonite, Kate Winslet, Saoirse Ronan, Judas and the Black Messiah, Nomadland, Da 5 Bloods, Spike Lee, Chadwick Boseman, Mank, David Fincher, The Midnight Sky, George Clooney, The Trial of the Chicago 7, Aaron Sorkin, First Cow, Minari, News of the World, Tom Hanks, Tenet, Palm Springs, Soul, Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells