Oscar 2017: ultimele predicții înainte de gala decernării premiilor

de Gloria Sauciuc în 26 Feb 2017
Gala premiilor Oscar 2017 se va difuza în noaptea de duminică, 26 februarie, spre luni, începând cu ora 2, pe Digi 24 și Digi Film. Canalul E! Entertainment va difuza „Live from the Red Carpet - The 2017 Academy Awards” de la ora 00.30

Povestea muzicală de dragoste La La Land a câștigat 14 nominalizări la Oscar, egalând recordul lui All About Eve (1950) și al lui Titanic (1997). Este principalul favorit la Oscar pentru categoria „Cel mai bun film”, așa că singura întrebare care se mai poate pune este câte premii va mai câștiga duminică noapte. Digi24 și Digi Film difuzeză gala Oscar în noaptea de duminică, 26 februarie, spre luni, iar canalul E! ne prezintă procesiunea pe covorul roșu, interviuri și declarații ale concurenților.

Specialiștii de la Gold Derby anunță filmul La La Land ca fiind câștigător la nouă categorii, cu doar două mai puține decât recordul de 11 Oscaruri reușit de către Ben-Hur (1959), Titanic (1997) și Lord of the Rings:The Return of the King (2003). Pe Cinemagia este în plină desfășurare (până duminică, 26 februarie, ora 23.59) un concurs de predicții Oscar cu premii. Înscrieți-vă la concurs și puteți deveni Expertul Oscar al Cinemagia!

Și chiar dacă La La Land nu va aduce neapărat un record la numărul de premii, cu siguranță el va fi filmul care domină Gala. De fapt, numai alte două filme se așteaptă că vor aduce premii la mai multe categorii.

Casey Affleck va fi afectat de acuzele din trecut de hărțuire sexuală?

Probabil Denzel Washington ia premiul

Manchester by the Sea, filmul lui Kenneth Lonergan, despre un om obișnuit din Manchester care trebuie să aibă grijă de nepotul său adolescent, este favoritul la două categorii, Cel mai bun actor (Casey Affleck) și Cel mai bun scenariu original, însă - în ambele categorii - cursa e strânsă. Mai mult, în ultima săptămână, Denzel Washington a urcat ca șanse la premiul de interpretare, în viziunea experților în predicții Oscar de la GoldDerby.com. Către acest rezultat a concurat și un scandal în caree a fost implicat Casey Affleck. După ce a semnat regia, în 2010, a pseudo-documentarului I m Still Here - în care Joaquin Pheonix simula nebunia - producătorul Amanda White și directoarea de imagine Magdalena Gorka l-au dat în judecată pe Casey Affleck pentru hărțuire sexuală. Deși Affleck, inițial, a negat acuzațiile, ambele procese au dus la o înțelegere în afara tribunalului. Relatările sunt scabroase: Affleck i-a cerut unui bărbat din echipă să îi arate penisul Amandei White, iar Gorka s-ar fi trezit cu Affleck în pat, îmbrăcat doar în tricou și chiloți.

Acuzațiile nu i-au afectat pe măsură cariera lui Affleck, deși un caz similar - cel al regizorului filmului Birth of a Nation - au dus la „linșajul” mediatic al regizorului Nate Parker și scoaterea filmului din cursa la Oscar : „De ce hărțuirea sexuală nu l-a costat pe Affleck? De ce lui Parker i-a terminat filmul, iar pe Affleck nu l-a afectat cu nimic?”, ne-am putea întreba.

Comparația e riscantă: sigur, bărbații de culoare sunt nedreptățiți comparativ cu cei albi, plus că Affleck are un frate faimos și este el însuși un star, scrie publicația New Yorker. Însă Parker a avut mult mai mult de suferit, mai ales că juca rolul eroului, pe când Affleck este parte dintr-un joc mult mai complicat: însăși personajul său este cu lumini și cu umbre, un ratat care știe să se poarte. Cu alte cuvinte, comportamentul actorului nu i-a contrazis personajul.

La categoria Cel mai bun scenariu, Manchester by the Sea ar putea fi depășit de către La La Land, iar competiția pentru Cel mai bun actor este atât de strânsă încât câștigătorul ar putea fi Denzel Washington, cu Fences.

Moonlight ar putea să fie un alt dublu câștigător. Drama independentă despre un tânăr sărac din Miami are deocamdată opt nominalizări, fiind în cărți pentru Cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) și Cel mai bun scenariu adaptat. De asemenea, Fences este creditat cu șansa de a câștiga premiul Cea mai bună actriță - Viola Davis.

Toni Erdmann (filmat în România), la paritate de șanse cu The Salesman (Iran)

The Salesman (Iran) este candidatul favorit pentru Cel mai bun film străin, la paritate cu Toni Erdmann (Germania). Iar O.J. Made in America (un film de opt ore) va depăși 13th la categoria Cel mai bun lungmetraj documentar, sunt de părere experții citați de GoldDerby. De asemenea, politica actualului președinte american, Trump, de a interzice accesul musulmanilor în America, ar putea bloca succesul lui The Salesman, ținând cont că regizorul iranian Asghar Farhadi nu va mai putea veni în America.

După Gold Derby, Toni Erdmann (Germania) este în continuare favoritul pentru Cel mai bun film străin, dar cursa devine tot mai strânsă. Cu Oscarurile pe drum pentru duminică noapte, cei șase regizori nominalizați la categoria Cel mai bun film străin au dat o declarație colectivă în care și-au exprimat: „dezaprobarea colectivă pentru climatul de fanatism și naționalism, vizibil la ora actuală în Statele Unite dar și în alte țări”. Printre aceștia se numără Martin Zandvliet (Danemarca), Hannes Holm (Suedia), Asghar Farhadi (Iran), Maren Ade (Germania), Bentley Dean (Australia) și Martin Butler. Grupul regizorilor a declarat la unison că oricare film străin va câștiga Oscarul, toți „refuză să gândească în termeni de frontiere. Credem că nu există o țară mai bună decât alta, un gen mai bun decât celălalt, o religie sau o culoare mai bună decât celelalte. Și că dorim acest premiu să rămână ca un simbol al unității între țări diferite și a libertății artelor”.

Să nu uităm că declarația vine în contextul în care cursa pentru Oscarul pentru Cel mai bun film străin a căpătat brusc o mare miză geopolitică. Anul acesta, președintele american Trump încearcă să interzică cetățenilor din anumite țări să intre în Statele Unite, ceea ce l-a făcut pe Farhadi să își anuleze planurile de a participa la gala Oscarurilor. Interdicția a fost, între timp, blocată în Statele Unite de către unii judecători federali, totuși Farhadi nu s-a răzgândit, ceea ce a făcut ca Oscarul pentru cel mai bun film străin să devină brusc un subiect fierbinte, iar voturile să fie suspectate de subiectivism.

Indiferent însă de rezultat, producătorii și regizorii sunt uniți și, așa cum au declarat, vor dedica premiul „tuturor artiștilor, oamenilor, jurnaliștilor, voluntarilor care lucrează pentru a crea unitate și comunicare, cei care apără libertatea de exprimare și demnitatea umană - valori mai importante acum decât vreodată. Dedicându-le Oscarul lor, dorim să ne exprimăm respectul la adresa lor”.

La categoria Cea mai bună animație, Zootopia este o opțiune favorită, fiind și predicția unanimă a experților de la Gold Derby. Însă și Kubo și lăuta magică este un concurent serios. „Animalele sunt drăguțe, dar Kubo merită atenție deoarece este un film despre un personaj masculin, un băiețel-războinic. Și în plus, este un anime japonez, care va atrage”, spun experții în predicții.

Un candidat, scos din cursă la categoria Mixaj de sunet

În ajunul Oscarurilor, Academia a anunțat că îi anulează nominalizarea lui Greg P. Russell, pentru mixajul sonor de la filmul Hours:The Secret Soldiers of Benghazi datorită „încălcărilor regulilor premiilor Academiei.”

La recomandarea Sound Branch Executive Committee, Academia a votat joi (23 februarie) să anuleze nominalizarea, justificându-și acțiunea într-un comunicat de sâmbătă seara: „Decizia este motivată prin faptul că am aflat că Russell și-a contactat cunoștințele din juriu, în faza nominalizărilor, promovându-și filmul, o încălcare directă a regulilor care interzic promovarea prin telefon”.
 
Deși nominalizarea lui Russell a fost anulată, ceilalți ingineri de sunet Gary Summers, Jeffrey J. Haboush și Mac Ruth sunt încă în cursă pentru Oscarul de duminică. Niciun alt membru al echipei nu a fost numit în locul lui Russell.

Exploreaza subiecte similare:

premii:oscar 2017, La La Land, Ben-Hur, titanic, The Lord of the Rings: The Return of the King, Casey Affleck, Denzel Washington, Amanda White, Joaquin Phoenix, The Birth of a Nation, Forushande, Toni Erdmann , O.J.: Made in America , Viola Davis, Maren Ade, Greg P. Russell, 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Alte știri din cinema

Sebastian Stan devine Donald Trump: iată trailerul The Apprentice!

Actorul de origine română se metamorfozează într-un tânăr Trump flămând de putere

Iancu de Hunedoara, protagonist într-un superserial maghiar

Rise of the Raven a lansat recent un trailer spectaculos, înainte de premiera din 2025

O nouă mostră de violenţă şi americana, în trailerul Landman

Serialul creat de Taylor Sheridan se lansează pe 20 noiembrie, inclusiv în România

Starul următorului deceniu? Charles Denton vânează vampiri în serialul The Talamasca

Universul imaginat de Anne Rice se lărgeşte cu serial despre organizaţia ce declară război total creaturilor supranaturale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
unkn0wn pe 26 februarie 2017 21:39
Iar castiga negrii si "minoritatile" sexuale, adica pomponierii!!! urmare a conceptiei de "polliticaly corect" al celui mai slab presedinte american din ultimii multi ani - obama hussein
violeta_todica pe 26 februarie 2017 23:45
Un actor de forta ,din punctul meu de vedere este Danzel Washington. A facut rol minunat in "Obstacole" !
Succes tuturor !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells