Oscar 2017. Iată ce film va face istorie cu 14 nominalizări

de Gloria Sauciuc în 24 Ian 2017
Cel mai probabil, Academia Americană de Film nu va nominaliza 10 producții în categoria „Cel mai bun film”

La La Land va intra în istorie cu 14 nominalizări la Oscar,  spun cele mai noi predicții. Marți, 24 ianuarie, are loc conferința de presă ce va anunța lista nominalizaților la Oscar 2017.

Muzicalul La La Land va marca cele mai multe nominalizări la Oscar, după anticipările GoldDerby.com: anume 14 nominalizări pentru această poveste de dragoste contemporană, care va completa ceea ce a reuşit „All About Eve" (1950) şi "Titanic" (1997).

Dintre aceste nouă nominalizări, specialiștii în predicții de la GoldDerby anticipează nouă premii pentru film, inclusiv Oscarul pentru Cel mai bun film, deci cel mai mare succes la Oscar de la Lord of the Rings:The Return of the King (2003) încoace, care a luat 11 trofee în 13 ani.

Aceste estimări vin de la experții Gold Derby care studiază decernările de premii pe parcursul unui întreg an, cumulate cu predicțiile criticilor de film, și cu anticipările userilor site-ului care s-au clasat într-un Top 24 al predicțiilor, de-a lungul anilor.

Pe locul doi ca număr de nominaizări există aşteptări să se claseze drama SF Arrival - 10 nominalizări, printre care pentru Cel mai bun film, regizor (Denis Villeneuve) şi actriţă (Amy Adams), însă - cu atâtea nominalizări anticipate pentru La La Land - Arrival cu greu poate reuşi: nu e așteptată aici vreo victorie la decernările de Oscar din 26 februarie. Ceea ce l-ar face abia al zecelea film care ar primi 10 sau mai multe nominalizări dar care nu ar primi premii - un record lipsit de onoare, similar cu cel atins de filmele The Turning Point (1977) şi The Color Purple (1985), care au avut câte 11 nominalizări şi niciun premiu.

Moonlight ar putea avea mai mult succes, cu opt nominalizări şi cu premii la Cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) şi cel mai bun scenariu adaptat.

Manchester by the Sea nu este mult în urmă cu şapte posibile nominalizări şi victorii la Cel mai bun actor (Casey Affleck) şi Cel mai bun scenariu original.

Jackie ar putea să urmeze cu şase nominalizări, deşi nu este în topul 10 al filmelor nominalizate. Poate se va dovedi că acesta este cel mai bine nominalizat film care totuşi ratează premiul cel mare, având posibil aceleaşi nominalizări ca şi Carol de anul trecut, producție ce însă a ratat Oscarul pentru Cel mai bun film.

Cel mai probabil, Academia Americană de Film nu va nominaliza 10 producții pentru Cel mai bun film. Sistemul curent va duce probabil la un număr între 5 şi 10 nominalizaţi, care în anii trecuţi, mai precis, au fost 8.

Rotunjirea numărului de nominalizați la 10 pentru categoria Cal mai bun film ar lăsa pe listă pe Hacksaw Ridge (cinci nominalizări), Lion (cinci nominalizări), Silence (cinci nominalizări), Fences (patru nominalizări), Hidden Figures (patru nominalizări) şi Hell or High Water (trei nominalizări).

Exploreaza subiecte similare:

premii:oscar 2017, Arrival, La La Land, Jackie, Moonlight, Hacksaw Ridge, Denis Villeneuve, Amy Adams, Manchester by the Sea, Mahershala Ali, Casey Affleck, Silence, Fences , Hidden Figures, Hell or High Water

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells