Oscar 2014: pe ce filme pariem?

de Ştefan Dobroiu în 4 Mar 2013
Producţii cu mare potenţial la următoarea ediţie a Oscarurilor

Se face exact o săptămână de când Argo a câştigat cel mai dorit trofeu al premiilor Oscar şi va mai dura ceva până la următoarea ediţie a galei, dar niciodată nu este prea devreme ca să treci în revistă posibili competitori pentru Oscar 2014. Ce credem noi este că 2014 ar putea fi în sfârşit anul când Leonardo DiCaprio îşi va vedea răsplătite eforturile de interpretare de la Hollywood. Află mai jos de ce.

The Wolf of Wall Street
DiCaprio are şanse nu doar cu The Wolf of Wall Street, producţia lui Martin Scorsese în care interpretează un broker de pe Wall Street cu o interesantă traiectorie a carierei, ci şi în The Great Gatsby, noul film al lui Baz Luhrmann. Să fie 2014 unul din acei ani în care două dintre cele cinci nominalizări pentru o categorie de interpretare să-i revină aceluiaşi actor? Tot ce-i posibil, pentru că DiCaprio are la dispoziţie de mine de aur în ceea ce priveşte potenţialul pentru o nominalizare şi, de ce nu, un prim trofeu. Deocamdată nu se ştie când va ajunge pe ecranele noastre The Wolf of Wall Street, dar Marele Gatsby (de multă vreme nu am văzut un trailer mai energic şi mai incitant decât al acestei producţii 3D) se lansează în România la jumătatea lunii mai.

Captain Phillips
A trecut ceva vreme de când nu l-am mai văzut pe Tom Hanks într-un rol cu adevărat puternic, dar Captain Phillips, regizat de Paul Greengrass şi programat pentru lansarea românească în octombrie, dă semne că actorul de două ori câştigător de Oscar revine în forţă. Poate ştii povestea: Richard Phillips a devenit un adevărat erou naţional în SUA când nava sa a fost atacată de piraţi somalezi, devenind prima ambarcaţiune americană din ultimele două secole controlată cu succes într-un act de piraterie. Căpitanul a ajuns să fie unicul prizonier al piraţilor pentru ca echipajul său să nu sufere. Cu Paul Greengrass (seria Bourne) în spatele camerei, poţi fi sigur că ce s-a petrecut pe nava lui Philips va arăta cât se poate de intens pe marele ecran. şi cum este o poveste foarte americană, şansele unei prezenţe printre nominalizaţii de la anul sunt cât se poate de mari.

Fruitvale
Probabil că vom vedea acest film care a făcut senzaţie la Sundance de-abia în februarie anul viitor, dacă primeşte nominalizări la Oscar. Fruitvale, cumpărat deja de compania Weinstein, campioana Oscarurilor din ultimii ani (The Artist, The King's Speech), ar putea fi un Beasts of the Southern Wild al lui 2014, mai ales cu influenţa extraordinară şi talentul pentru promovare ale lui Harvey Weinstein. Debutul în lungmetraj al lui Ryan Coogler spune povestea lui Oscar (Michael B. Jordan), un tată de culoare în vârstă de 22 de ani, ucis de poliţie în ultima zi a anului 2008. Deja ne gândim la o campanie de promovare pentru film: „Un Oscar pentru Oscar”.

Twelve Years a Slave
După Hunger şi lăudatul Shame, Steve McQueen colaborează din nou cu Michael Fassbender pentru a spune o altă poveste despre conflictul dintre rase. Este vorba de Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), un cetăţean american de culoare din secolul 19 care este răpit şi vândut ca sclav în sudul extrem al Statelor Unite. Filmul descrie cei 12 ani de sclavie ai lui Solomon şi încercările sale disperate de a reveni la familie şi libertate. Ejiofor are toate şansele să primească o nominalizare la Oscar. Distribuţia e completată de nume mari: Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti, Paul Dano şi mica nominalizată la Oscar de anul acesta, Quvenzhané Wallis.

August: Osage County
Ne mai gândim la August: Osage County, dramă inspirată de piesa premiată cu Pulitzer a lui Tracy Letts despre problemele şi secretele familiei Weston, probleme agravate de dispariţia patriarhului alcoolic al familiei. Film de personaje, August: Osage County va veni sigur cu o nominalizare la Oscar pentru Meryl Streep, în rolul lui Violet, lidera dependentă de droguri a clanului. În jurul ei se dezlănţuie Julia Roberts, Ewan McGregor, Benedict Cumberbatch, Abigail Breslin,, Juliette Lewis şi Chris Cooper.

Lista nu se termină aici. Poţi avea în vedere Labor Day, ecranizare a lui Jason Reitman după lăudatul roman omonim al lui Joyce Maynard. Kate Winslet este Adele, o mamă deprimată şi agorafobică, iar Josh Brolin este Frank, un evadat din închisoare rănit, pe care Adele şi fiul ei îl iau cu maşina. The Counselor, despre un avocat care intră în conflict cu traficanţi de droguri, este regizat de Ridley Scott, cu Michael Fassbender în rolul principal. În film apar Brad Pitt, Penelope Cruz şi Javier Bardem. Inside Llewyn Davis este regizat de apreciaţii fraţi Coen, cu acţiunea plasată în anii '60, în lumea muzicii folk. După ce a produs câştigătorul de Oscar de anul acesta, Argo, George Clooney revine în forţă cu The Monuments Men, un thriller inspirat din realitate despre un grup de specialişti în artă care fac tot posibilul să salveze inestimabile capodopere capturate de nazişti. Pe afiş îi mai vezi pe Jean Dujardin, John Goodman, Bill Murray, Cate Blanchett şi Matt Damon.

Exploreaza subiecte similare:

George Clooney, Paul Greengrass, Michael Fassbender, Chiwetel Ejiofor, Martin Scorsese, leonardo dicaprio, Baz Luhrmann, The Wolf of Wall Street, The Great Gatsby, Captain Phillips, Tom Hanks, Fruitvale, Michael B. Jordan, Harvey Weinstein, Twelve Years a Slave, August: Osage County, Meryl Streep, Julia roberts, Labor Day, The Counselor, The Monuments Men, Brad Pitt, Matt Damon, Quvenzhané Wallis, oscar 2014

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
silver_black_ss pe 4 martie 2013 11:15
Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti? Twelve Years a Slave suna a productie grea.
sabinalin pe 4 martie 2013 11:26
Imposibil de evaluat acum pe cine se pariaza la Oscar 2014. Mi-as dori sa fie cat mai multa valoare si cat mai putina propaganda...
Han_Solo pe 4 martie 2013 11:41
Jennifer Lawrance - Serena.
Ana Ularu - Serena

Ovidiu239 pe 4 martie 2013 12:41
Sa vedem ce filme apar, greu de anticipat, oricum "The Wolf of Wall Street" mi se pare cel mai interesant.
Bayard pe 4 martie 2013 12:45
Bun, luand in discutie doar filmele detaliate de voi, nu cred ca Leonardo di Caprio o sa primeasca nominalizari.... eu ma astept ca filmele alea sa dezamageasca. La fel Tom Hanks e un super actor, dar din cauza subiectului nu-l vad mare castigator... o sa fie probabil mai mult ceva de actiune (ramane de vazut).

Twelve Years a Slave pare sa aiba un potential imens!! Ejiofor are probabil pe mana un rol de Oscar, depinde ce a facut cu el :)

wildinthecountry pe 4 martie 2013 12:47
Ar fi cel mai tare ca jennifer lawrence sa mai primeasca o nominalizare la oscar
Di caprio nu cred ca are sanse . Se pare ca Academia are ceva impotriva lui . S - a vazut asta de - a lungul anilor

Bayard pe 4 martie 2013 13:58
Titanicul ala i-a facut si in acelasi timp i-a distrus cariera :))
wildinthecountry pe 4 martie 2013 19:56
si eu sunt fanul meu...aka narcissus
MikkaelWolfganger pe 4 martie 2013 13:26
Sincer, The Wolf of Wall Street mi s-a parut de la inceput o mare balarie.De la The Great Gatsby am ceva asteptari, mai ales pentru DiCaprio.Fruivale mi se pare cel mai "valid" de Oscar din lista, si il astept si in Romania(degeaba,stiu).Twelve Years a Slave...are o distributie,care cu siguranta nu o sa pupe vreun Oscar.August: Osage County, mi se pare foarte interesant ca subiect, dar totusi...Julia Roberts?Parca nu e de acolo.The Counselor...si asta mi-a atras oarecum atentia.
marius93 pe 4 martie 2013 14:05
Ar mai intra aici si Steve Carell, care zic eu ca are sanse sa puna mana pe o nominalizare. Tocmai a terminat Foxcatcher, o drama unde a jucat o personalitate reala si anume pe John du Pont, un multimilionar bolnav de schizofrenie si paranoia, care si-a ucis bunul prieten, un wrestler profesionist (jucat de Mark Ruffallo).
Miiku pe 4 martie 2013 15:20
The Wolf of Wall Street pare destul de interesant.. nhu stiu ce parere au altii dar am mai citit undeva despre film si pare interesant.
AndreBlack pe 4 martie 2013 16:47
M-as bucura daca ar fi nominalizat DiCaprio . Dar mai e mult timp pana atunci .
Iulian. pe 4 martie 2013 18:05
M-as bucura sa ii surada norocul lui Leonardo DiCaprio,"Twelve Years a Slave" poate va obtine ceva dar la ce succes a avut "Django Unchained"..oricum,ramane de vazut,"mai e mult pana departe".
SANDA45 pe 4 martie 2013 18:54
imi place sa cred ca de data asta va castiga dicaprio:>:)
wildinthecountry pe 4 martie 2013 19:55
no chance honey
CosminMoion pe 4 martie 2013 19:44
E prematur sa faci deja speculatii(desi sunt convis ca filmele mentionate in articol,vor face impresie buna)!
Cine s-ar fi gandit spre exemplu anul trecut,ca un film precum Beasts of the southern wild sau chiar Silver linings playbook (foarte bune ambele) vor fi nominalizatela best picture.La interpretare si regie acelasi lucru!

Chelbos pe 4 martie 2013 20:30
curios faptul ca in ultimii ani nu am vazut nici un film nominalizat la oscar. nu stiu pentru ce se dau aceste premii. pentru popularitatea sau audiente cu siguranta nu.
SANDA45 pe 4 martie 2013 20:50
pai daca stam sa ne gandim bine oscarurile se iau dupa influenta (parerea mea) daca se luau dupa talent cary grant avea cel putin 2.
Chelbos pe 4 martie 2013 22:21
da. premiile oscar sunt premiile "criticilor"
vali17 pe 4 martie 2013 21:24
Arată chiar bine filmele prezentate; insă doar 4 ? Dacă astea sunt singurele filme cu potential pentru anul astă, Hollywood a decăzut chiar mai rău decât credeam.
vali17 pe 4 martie 2013 21:27
P.S. 4/5 mi se par interesante.
Liviu- pe 4 martie 2013 21:33
La The Counselor ar trebui specificat ca scenariul e scris de Cormac McCarthy. Cand zici Ridley Scott nu stii la ce sa te astepti, fie ca-i vorba de subiect ori de calitate. Cu McCarthy stii sigur ca primesti ceva de calitate, ceva mai existential, mai sumbru si... posibil sangeros (inca astept ecranizarea lui Blood Meridian). Noroc ca Scott si-a gasit un scenariu, poate talentatul scriitor il mai scoate din mediocritatea in care se tot scalda de ani buni, desi e foarte posibil ca subiectul sa nu-i aduca cine stie ce premii. Tind sa cred ca No country for old men a fost un accident in ce priveste succesul pe la premii mai populare. Interesant si castingul, Fassbender + Pitt + Bardem e deja prea mult pt un singur film. Mi-e cam greu sa cred ca filmul asta poate merge rau in vreun fel...
monicarusu25 pe 5 martie 2013 09:39
toate sunt bune. e greu de pariat.
cosmin_kedii pe 5 martie 2013 19:42
cine stie ce filme o sa iasa de la regizori grei
alex_il_fenomeno pe 23 martie 2013 18:02
Foarte mult variante.... sper sa fie nominalizat si Jim Carrey anul acesta!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells