Oscar 2013: noi proiecte ale laureaţilor

de Ştefan Dobroiu în 27 Feb 2013
Ce pregătesc Ben Affleck, Ang Lee şi actorii câştigători la gala de duminică?

În câteva zile câştigătorii de la Oscaruri vor înceta să mai doarmă cu statueta în pat şi vor începe să se gândească la următoarele proiecte, numai bune să le aducă noi şanse la viitoare gale ale premiilor Academiei. Iată mai jos ce pregătesc cei şase câştigători ale celor mai populare şase categorii: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor şi cele patru categorii de interpretare.

Ben Affleck
Ben Affleck a fost protagonistul unuia dintre cele mai emoţiona(n)te discursuri ale galei după ce a primit, alături de partenerii săi Grant Heslov şi George Clooney, Oscarul pentru Cel mai bun film al anului 2012. Ca mulţi actori de la Hollywood, Affleck îşi dublează eforturile de interpretare cu cele de producere a unor noi proiecte, iar în acest moment nu se ştie exact care va fi următorul proiect pe care îl va regiza. Conform ştirilor din ultimele luni, Affleck ezită între Tell No One, un thriller inspirat de producţia franceză Ne le dis à personne/Să nu spui nimănui, regizat de regizorul-actor Guillaume Canet şi cu François Cluzet (Les Intouchables) în rolul principal. Scenariul este scris de Chris Terrio, premiat cu Oscar pentru Argo.

Affleck a mai achiziţionat drepturile de ecranizare ale romanului "Live By Night" de Dennis Lehane. Autorul a mai fost sursa a două ecranizări lăudate, Shutter Island de Martin Scorsese şi Mystic River de Clint Eastwood. În ianuarie Ben Affleck a dat câteva declaraţii conform cărora Live by Night ar fi următorul său proiect. Povestea se centrează pe zece ani din viaţa lui Joe Coughlin, un mafiot din timpul Prohibiţiei, care se îndrăgosteşte de amanta unui rival al său. Relaţia îl va face să ia decizii ce-i vor afecta drastic viitorul. În acest moment nu se ştie când ar putea începe filmările la Live By Night.

Ang Lee
Alegerea lui Ang Lee drept Cel mai bun regizor pentru Viaţa lui Pi a fost surpriza de la gala Oscar care pe noi ne-a încântat cel mai mult. După ce a reuşit să ecranizeze "inecranizabilul" roman al lui Yann Martel transformându-l într-un blockbuster (peste 500 de milioane de dolari încasări), puţine sunt numele în care Hollywood-ul să aibă mai mare încredere în acest moment. Lee ar fi spus în ianuarie că este foarte interesat să facă Cleopatra, filmul biografic cu Angelina Jolie aleasă în rolul celebrei regine a Egiptului. "Mi se pare cea mai bună alegere după toate celelalte proiecte ale mele", a spus regizorul pentru The Hollywood Reporter. "Ce are acesta în comun cu celelalte? Sunt total diferite! De asta este perfect", şi-a comentat regizorul alegerea, precizând că încă nu a citit scenariul scris de Eric Roth (Munich, The Curious Case of Benjamin Button).

Daniel Day-Lewis
O să fii poate dezamăgit, dar în acest moment probabil că nici măcar Day-Lewis nu ştie care ar putea fi următorul proiect al actorului. Acesta a declarat că vrea să doarmă doi ani de acum înainte şi probabil că asta va face, dacă e sa ne luăm după "istoricul" carierei sale. Între 2007, când strălucea în There Will Be Blood, şi 2013, nu a mai apărut decât într-un singur film, Nine. Din 1997 încoace, are o medie de un film la aproximativ trei ani, deci sigur va mai trece timp până vom afla ce rol îl atrage.

Jennifer Lawrence
Cu totul altfel stau lucrurile cu Jennifer Lawrence. Câştigătoare de Oscar la doar 22 de ani, Lawrence se va întoarce curând pe platourile de filmare ale lui The Hunger Games: Catching Fire, un succes de casă sigur al lui 2013. Anul acesta îi apare şi Serena, un film de epocă în care face din nou echipă cu Bradley Cooper, iar în curând începe filmările la X-Men: Days of Future Past, iarăşi în rolul lui Mystique. Urmează o nouă colaborare cu David O. Russell, regizorul lui Silver Linings Playbook, The Ends of the Earth, povestea dragostei dintre un magnat al petrolului şi frumoasa lui fiică adoptivă, relaţie ce le va distruge celor doi imperiul financiar. Scenariul este scris de acelaşi Chris Terrio, oscarizat duminică pentru Argo.

Christoph Waltz
Premiat pentru Django Unchained şi al doilea actor din istorie cu două Oscaruri pentru rol secundar primite pentru colaborări cu acelaşi regizor, următorul proiect al austriacului ne interesează nu doar pentru că este regizat de Terry Gilliam, ci şi pentru că a fost filmat în România. The Zero Theorem ni-l arată pe Waltz în rolul unui hacker care încearcă să descopere sensul existenţei umane. Premiera americană a fost programată pentru 19 decembrie. În acest moment nu ştim când s-ar putea lansa filmul în România.

Anne Hathaway
Primul proiect pentru Anne Hathaway este unul vocal: Rio 2 începe în curând înregistrările pentru o premieră programată pe 11 aprilie 2014. Va filma apoi Song One, aşteptat tot în 2014, un film despre o tânără care începe o relaţie cu muzicianul favorit al fratelui ei. Hathaway va cânta şi în acest film regizat de Kate Barker-Froyland.

Exploreaza subiecte similare:

Ben Affleck, ang lee, Jennifer Lawrence, Anne Hathaway, Christoph Waltz, Daniel Day-Lewis, Ne le dis a personne, Guillaume Canet, Shutter Island, Mystic River, Angelina Jolie, cleopatra, Life of Pi, There Will Be Blood, The Hunger Games: Catching Fire, Serena, The Zero Theorem, Terry Gilliam

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
raulk pe 27 februarie 2013 09:57
Jennifer Lawrence e pe val :))
MikkaelWolfganger pe 27 februarie 2013 10:28
Daniel Day-Lewis- cam asa arata un actor profesionist si nu o masina de facut bani.Bravo lui.
Jennifer Lawrence-Overrated.Are promisiunea mea cu nu ma mai prinde pe la vreun film de-al ei.
Interesant subiectul filmului regizat de Gilliam, chiar suna foarte bine.

wildinthecountry pe 27 februarie 2013 13:47
Be gentle cu fata...are doar 22 de ani... ce stie ea la varsta ei..las-o sa se distreze.. cmon man..don't be cruel...
StevieGG08 pe 27 februarie 2013 14:49
Ai vrea tu sa te bucuri de atata succes la numai 22 de ani.
AndreBlack pe 27 februarie 2013 13:49
Lawrence are o gramada de proiecte interesante . Cu siguranta un remake al filmului Cleopatra ar fi bine venit . Sunt curios sa vad ce a filmat Christoph Waltz in Romania .
PS : De-abia astept Rio 2 .

Andrei.Ciprian pe 27 februarie 2013 14:19
Lawrence este pe val!
MissAnnie pe 27 februarie 2013 15:08
http://topcinciblog.wordpress.com/2013/02/22/top-cinci-actori-care-nu-au-castigat-niciun-oscar/ - ca tot au trecut Oscarilor, un top al celor mai nedreptati actori
Iulian. pe 27 februarie 2013 19:36
Sper ca Ben Affleck sa confirme din nou prin prestatii foarte bune,pe de alta parte rolul si subiectul filmului in care va juca Waltz este unul intrigant,cu tenta existentiala,il astept cu interes.
SANDA45 pe 1 martie 2013 20:24
DDL e excelent in orice rol=> din scenariu nasol cu simpla lui prezenta va iesi un film bun.
alex_il_fenomeno pe 15 martie 2013 14:55
Ang Lee si Cleopatra, fara doar si poate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells