Oprah Winfrey, protestatară în filmul despre Martin Luther King

de Cristina Grigore în 12 Iun 2014
Din distribuţia filmului mai fac parte David Oyelowo, Cuba Gooding Jr. şi Tim Roth

Oprah Winfrey va juca în filmul Selma, o biografie a lui Martin Luther King, anunţă Deadline.com

Celebra gazdă a talk-show-ului care îi poartă numele s-a angajat anterior să producă filmul, însă acum a primit şi un loc în distribuţie. Partitura sa este cea a protestatarei pentru drepturile omului Annie Lee Copper, cea care a solicitat să fie înscrisă pe lista votanţilor, însă a fost refuzată.

În rol central se va afla David Oyelowo, cel care s-a aflat alături de Winfrey şi în The Butler. Cuba Gooding Jr. a fost şi el adăuga recent distribuţiei, în rolul lui Fred Gray, avocatul lui King şi colaborator al acestuia în misiunile de protest. Grey, acum în vârstă de 83 de ani, a devenit ulterior o figură cheie în mişcarea iniţiată de King.

Şi Tim Roth va apărea în film, drept guvernatorul de Alabama George Wallace, un suporter al segregării rasiale. Selma, în regia lui Ava DuVernay, nu are încă o dată de lansare.

Într-un interviu acordat recent site-ului Entertainment Tonight, Winfrey a menţionat că una din susţinătoarele lui King şi ale luptei pentru egalitatea în drepturi, Maya Angelou, i-a dat înainte de moarte, binecuvântarea de a juca în film.

,,A fost atât de mândră că m-am hotărât să realizez acest film. ‘Să faci acest film asta, draga mea. Categoric da…’ Ea a făcut parte din mişcare, a lucrat cu Martin Luther King şi a înţeles ce ne dorim de la acest film”, a ţinut să menţioneze Winfrey.

Exploreaza subiecte similare:

Oprah Winfrey, actor, Selma, David Oyelowo, Cuba Gooding Jr., Tim Roth, Ava DuVernay

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 12 iunie 2014 14:05
interesant........as vrea sa va filmul....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells