Omul invizibil, un horror atipic

de Gloria Sauciuc în 28 Feb 2020
Este și un film despre abuz, dar și despre women's empowerment

O nouă interpretare a clasicei poveşti Omul invizibil, de Herbert George Wells, se lansează vineri, 28 februarie, pe marile noastre ecrane, cu o serie de reuşite pe care le trecem în continuare în revistă.

Cu Elisabeth Moss în rol principal, Omul invizibil reuşeşte să fie un horror în absenţa locurilor comune ale genului. Lipsesc creaturile supranaturale - dar scenele de confruntare dintre eroină şi Omul invizibil duc cu gândul la manifestările de tip Poltergeist. Pe de altă parte, majoritatea acţiunii are loc pe lumină (horror-ul preferă obscuritatea) - dar ideea că Omul invizibil se ascunde în camerele bine luminate aduc angoasă - protagosnitei, dar și spectatorilor.

Noul Om invizibil este și un film despre abuz si traumele abuzului, ce te pot aduce în pragul nebuniei. Nu în ultimul rând, filmul este despre women's empowerment: de la jumătatea filmului, eroina nu se mai comportă ca o victimă, ci va merge pe urma abuzatorului ei.

În povestea originală, Omul invizibil era un om de știință de geniu cu scopuri veroase. Experimentele lui Adrian Griffin modificau indicele de refracție al obiectelor, ceea ce permitea luminii să nu își modifice unghiul când le străbate și făcându-le, astfel, invizibile.

În filmul lansat vineri pe marile ecrane, Omul invizibil (jucat de Oliver Jackson-Cohen, pe care îl știm din serialele The Haunting of Hill House/Casa bântuită și Emerald City) este un playboy bogat și pionier al opticii. Lucrează la un costum revoluţionar. În acelaşi timp, noul Adrian Griffin este psihopat. Bărbatul locuiește cu arhitecta Cecilia Kass (Elisabeth Moss), de care este obsedat, femeia fiind o prizonieră în casa acestuia. Când femeia reuşeşte să evadeze, Adrian nu va ezita să folosească costumul... Trebuie să spunem că acest costum, realizat de designera Emily Seresin împreună cu regizorul lui Leigh Whannell - unul din creatorii francizei Saw, și cel care a semnat Insidious: Chapter 3 - îl concurează ca ingeniozitate și design pe cel al unor Iron Man ori Black Panther.

Filmul oferă jump scares și suspans, în plus se bucură de interpretarea lui Elisabeth Moss, convingătoare în rolul unei femei ce suferă de șoc post-traumatic.

Exploreaza subiecte similare:

The Invisible Man, Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Leigh Whannell, Emily Seresin

Alte știri din cinema

Cinemagia recomandă trei filme anti-război

Cele mai bune filme de război sunt cele anti-război

Belle: frumoasa și bestia în era digitală

Ultimul film al legendarului regizor de anime-uri, Mamoru Hosoda, are avanpremiera în România pe 29 ianuarie

Ce făcea George Lucas înainte de Star Wars

Primele filme ale lui George Lucas retrasează originile seriei Star Wars

Filmul Miracol, de Bogdan George Apetri, se vede în prezența echipei

Miracol îmbină intensitatea unei drame cu suspansul și intriga unui film polițist

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Paul212 pe 29 februarie 2020 17:25
Vă recomand un loc unde să vizionați cele mai recente filme cu cea mai bună calitate Full HD: fastgo21.blogspot.com
crot pe 17 aprilie 2020 01:58
Vă recomand un loc unde să vizionați cele mai recente filme cu cea mai bună calitate Full HD:>>>.cuevana123.blogspot.com

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells