Oare francizele DC Films sunt pe moarte? Viitorul filmelor din Universul Cinematografic DC

de Gloria Sauciuc în 16 Sep 2018
Strategia Warner Bros. cu privire la seriile de filme din universul DC Comics

„Universul DC Films a murit. Trăiască seriile DC marca Warner Bros.!”, scrie revista Forbes. Publicația își argumentează dura afirmația arătând că universul cinematografic inspirat din benzile desenate DC Comics tocmai i-a pierdut pe Superman (Henry Cavill) și pe Batman (Ben Affleck).

„Dacă vă imaginați un scenariu în care The Avengers nu ar fi avut succes, nici la public nici la critică, unul în care Robert Downey Jr. și Chris Evans ar fi părăsit producția, cam acesta ar fi contextul în care Warner Bros./Time Warner Inc. se regăsește acum, cu trei luni înainte de premiera lui Aquaman (regia James Wan)”, scrie publicația.

Oare francizele DC Films, așa cum le cunoaștem, sunt pe moarte? „Ei bine, da, însă acest lucru ar putea să nu fie atât de rău pe cât pare”, comentează publicația mai sus citată.

Henry Cavill nu și-a propus să fie un personaj secundar în Universul Cinematografic DC Comics. Și, totuși, din cauza reacțiilor mixte la Man of Steel, am văzut că Man of Steel 2 a devenit Batman vs. Superman. Nu doar că Batman al lui Ben Affleck l-a eclipsat pe Superman al lui Cavill, însă versiunea ajunsă pe marele ecran a pierdut numeroase scene cu Clark Kent pentru a pune accentul în schimb pe noul Dark Knight. Iar apoi, ultimul fiu al Planetei Krypton a încetat din viață la sfârșitul acelui film.

La opt ani de la cooptare, Henry Cavill avea în serie doar un rol principal, un rol secundar și un cameo extins în Justice League/Liga Dreptății. E greu de crezut că asta este ceea ce își dorea...

Atunci când Ben Affleck a fost cooptat în 2013, ideea era ca el să îl joace pe Batman pe principiul „vino la noi și atinge obiectivele pe care ți le-am trasat”, scrie Forbes. Recompensa era ca A) Warner Bros. să îl transforme în următorul Clint Eastwood și B) să devină el însuși regizorul următorului Batman. Numai că, odată ce Dawn of Justice a avut parte de o primire rece, planul a devenit ca Affleck să preia și să salveze singur întregul univers DC Films. Dacă adăugăm la acestea primirea rece pe care a avut-o filmul Live by Night, plus problemele personale cu alcoolul ale lui Ben Affleck, devine de înțeles de ce actorul nu mai e așa dornic să mai joace rolul justițiarului în mantie.

Asta înseamnă că Wonder Woman al lui Gal Gadot este singura figură care a mai rămas dintre cele trei. În vremuri mai bune, atunci când nu toate studiourile luptau pentru mai multe serii simultane cu supereroi, Warner Bros. și-ar fi permis să rămână doar cu seria Wonder Woman, care a avut un succes promițător la debut, dar nu și în noul context. concurențial.

Studioului Warner Bros. îi va rămâne acum soluția să facă filme DC Comics cu mai puține griji față de modul în care se vor corela poveștile unele cu celelalte, ca în seria The Avengers. Aceasta, de altfel, pare să fie și strategia Warner Bros. Wonder Woman a fost o dramă de război aproape independentă în contextul proiectelor studiourilor, legată de Batman vs. Superman doar prin aspectul temporal. Suicide Squad a avut doar un scurt cameo cu Batman și o scurtă referință explicită la mortea lui Superman într-o poveste la fel de independentă.

De asemenea, ne așteptăm ca și Aquaman și Shazam! să fie tot filme de sine stătătoare ca Iron Man sau Spider-Man: Homecoming din  Universul Cinematografic Marvel. Chiar și mare parte dintre schimbările la Justice League constau în construirea unei alte lumi, doar de dragul unui film de sine stătător. Din nou, să ținem cont că MCU a devenit un univers cu povești legate între ele abia după ce The Avengers a avut încasări de 1,5 miliarde de dolari pe plan global.

Exploreaza subiecte similare:

Henry Cavill, Gal Gadot, Ben Affleck, Batman V Superman: Dawn of Justice, Man of Steel, Wonder Woman, Live by Night, Suicide Squad, Aquaman, Shazam!

Alte știri din cinema

Rami Malek este dorit ca antagonist în Bond 25

Filmările la serialul Mr. Robot l-ar putea împiedica însă pe actor să accepte partitura

Doctor Strange 2 a fost confirmat oficial. La cârmă va sta tot regizorul primei părţi

Sequel-ul ar putea ajunge pe marile ecrane în mai 2021

Disney a obţinut peste şapte miliarde de dolari la box office în 2018

Aproape jumătate din sumă a venit din încasările lui Avengers: Infinity War şi ale lui Black Panther

RocketMan360, primul film românesc VR, în selecția oficială a Sundance FF 2019

RocketMan360 spune povestea unui astronaut pregătit pentru o misiune nobilă și periculoasă: colonizarea planetei Marte, viitoarea casă a omenirii

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 16 septembrie 2018 12:34
Destul de socante afirmatiile si prezumtiile sumbre al acestei longeviva realizari, dar speram intr-o revigorare al acestora si nu la o disparitie totala...!
spartacus pe 16 septembrie 2018 20:10
Eu nu sunt de acord cu afirmatiile din articol cum ca filmele cu Henry Cavill au fost un eșec la box-office si că ar fi mai de succes si mai rentabile productiiile din seria ”Spiderman” sau ”Wonder Woman”, nicidecum. Personal, mi-au plăcut filmele din seria ”Superman”, oricum mai mult decât cele din seriile anterior mentionate. Sper ca afirmatiile din articol să nu își găsească transpunerea în realitate și aș vrea să îl mai văd pe Henry Cavill. și pe Ben Affleck în rolurile Superman si, respectiv, Batman.
catalin_cj pe 20 septembrie 2018 09:49
E greu ca DC sa atinga vreodata succesul pe care l-a avut seria Dark Knight cu Christian Bale. Si asta ar fi una din marile probleme. Personajul a fost foarte realist si actorul s-a mulat perfect pe rol. Affleck e un actor incredibil insa parca in acest film e o papusa din cauciuc. Cred ca, din punctul meu de vedere, o continuare a acelei serii era mult mai de succes, fara ca Batman sa apara, aveau posibilitatea sa il dezvolte pe Flash si in acelasi timp sa aduca noi membri in echipa DC. O alta problema ar fi fapul ca toata lumea astepta ca Universul DC sa fie la acelasi nivel cu universul Marvel, insa in afara de Wonder Women, care si asa seamana izbitor de mult cu Cpt America, si Suicide Squad toate celelalte au fost sub orice asteptari. Cred ca un reset al seriei ar fi acum binevenit.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells