O tânără de 17 ani, Katniss (The Hunger Games) a României

de Gloria Sauciuc în 19 Mar 2012
O tânără de 17 ani, Katniss (The Hunger Games) a României

35 de "tributuri", băieţi şi fete, s-au întrecut sâmbătă în parcul Palatului Ştirbei, de lângă Bucureşti, într-o replicare a Jocurilor foamei, cu ocazia unui eveniment de lansare a thrillerului SF The Hunger Games, organizat de agenţia de PR Rogalski-Grigoriu. Filmul are premiera în România pe 23 martie, fiind nerecomandat tinerilor sub 15 ani. Diana Cojocaru, în vârstă de 17 ani, a câştigat proba de tras cu arcul, la care au participat în total şapte persoane, ea fiind cea mai tânără concurentă şi la primul tir cu arcul.

Mare fană a trilogiei Jocurile Foamei, Diana a citit toate cărţile în vacanţa de vară a anului trecut, şi este un fel de enciclopedie în privinţa detaliilor din romane. A făcut înot şi aikido în copilărie, iar după succesul de sâmbătă vrea să înveţe şi tragerea cu arcul, într-un club profesionist. În prezent este elevă la Liceul Mihai Viteazul din Bucureşti. Câştigarea probei de tragere cu arcul îi va da posibilitatea să invite 40 de copii dintr-un orfelinat ales de ea, la premiera filmului The Hunger Games.

Marele câştigător al competiţiei de sâmbătă a fost Orădeanu Florin, iniţial câştigător al probei de "Aruncare de cuţite", apoi câştigătorul confruntării finale, dintre cei cinci finalişti ai probelor "Supravieţuire", "Aruncarea suliţei", "Orientare", "Tragere cu arcul", "Aruncare de cuţite". Orădeanu Florin şi-a câştigat locul la evenimentul de sâmbătă înscriindu-se în concursul organizat pe pagina de facebook a filmului The Hunger Games şi obţinând un punctaj bun la jocul virtual organizat pe pagină.

Katniss Everdeen este personajul principal şi protagonista trilogiei The Hunger Games, a scriitoarei Suzanne Collins. Numele ei (Katniss) vine de la o floare, "săgeata apei", o aluzie la calităţle de arcaş ale protagonistei. Jennifer Lawrence o joacă pe Katniss în The Hunger Games, în regia lui Gary Ross. Katniss şi familia ei provin din Districtul 12, o regiune minieră foarte săracă şi cu locuitori puţini, parte din Panem, o tară fictivă condusă de o dictatură. În primul volum, The Hunger Games, Katniss se oferă voluntar în locul surorii ei, Primrose Everdeen: e vorba de o luptă în arenă, cunoscută ca Jocurile Foamei, în care câte doi adolescenţi, băiat şi fată, sunt chemaţi din fiecare district să se lupte pe viaţă şi pe moarte.

Katniss este orfană de tată, o trăgătoare experimentată cu arcul, ştie de asemenea să pună capcane, lucru învăţat de la tatăl ei, şi care i-a folosit pentru a-şi ajuta familia să subziste. Abilităţile ei o ajută să obtină 11 (din maxim 12) puncte la preselecţia jocurilor, cunoscând de asemenea natura districtului 12 şi metodele de supravieţuire în sălbăticie. Ştie să se caţere în copaci şi a folosit asta la vânătoare: o va ajuta şi la Jocurile Foamei. Are o voce frumoasă, chiar şi păsările o ascultă, deşi nu a mai cântat de la moartea tatălui ei. Are o gândire logică, mai puţin când e cuprinsă de emoţie.

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 20 martie 2012 10:42
Felicitari castigatoarei care este deja multilateral "capacitata".
alex_il_fenomeno pe 22 martie 2012 16:21
foarte interesanta aceasta actiune .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells