O potenţială regizoare a lui Black Widow crede că „este foarte obositor să vezi un film Marvel”

de Cristina Grigore în 14 Dec 2018
Lucrecia Martel este de părere că s-ar putea renunţa la unele efecte vizuale

Lucrecia Martel a fost una dintre preferatele studioului Marvel înainte de Cate Shortland pentru regia lui Black Widow, filmul de sine stătător despre aventurile supereroinei aflat de mai mulţi ani în atenţia producătorilor. Aceasta a povestit, într-un masterclass susţinut în cadrul Mumbai Film Festival, cum a fost abordată de Marvel şi care au fost cerinţele ei pe partea de regie.

„Am primit un email de la Marvel în care eram invitată la o întâlnire. Aveau nevoie de o regizoare pentru Black Widow. Aşa că am fost la acea întâlnire. M-au pus însă să semnez o înţelegere prin care mă angajam să nu vorbesc despre ce s-a discutat acolo. Ideea este că Marvel şi alte case mari de producţie încearcă acum să implice în realizarea filmelor cât mai multe femei regizor”, a spus ea, via Daily Pioneer.com. 

„La întâlnire mi-au spus că au nevoie de cineva care să fie concentrat pe dezvoltarea personajului lui Scarlett Johansson. Mi-au mai spus «Nu-ţi face griji în legătură cu scenele de acţiune, ne ocupăm noi de acest lucru. Iar eu mă gândeam «Mi-ar face plăcere să o întâlnesc pe Scarlett Johansson, dar aş vrea să fac şi scenele de acţiune»”, a continuat Martel.

Cineasta a avut şi câteva propuneri legate de efectele vizuale şi sunetul filmelor Marvel.

„Companiile sunt interesate de femei regizor, însă încă mai cred că scenele de acţiune sunt pentru bărbaţi. Primul lucru pe care l-am întrebat a fost dacă ar putea schimba cumva efectele speciale, pentru că sunt prea multe lumini laser… Mi se par oribile”.

„De asemenea, coloana sonoră a filmelor Marvel este de-a dreptul îngrozitoare. Poate că nu toată lumea este de acord cu mine, însă este cu adevărat greu să urmăreşti un film Marvel. Te dor urechile, este obositor”, a explicat ea.

Chiar dacă nu a fost de acord cu felul în care au pus problema realizatorii în ceea ce priveşte producţia lui Black Widow, îşi mai doreşte totuşi o colaborare cu studioul.

Black Widow nu are deocamdată o dată de lansare. Va fi însă a doua producţie Marvel ce aduce în prim-plan o eroină a benzilor desenate, după Captain Marvel, cu lansarea în martie 2019.

Exploreaza subiecte similare:

Lucrecia Martel, Cate Shortland, Captain Marvel

Alte știri din cinema

Deadpool 3 este în lucru. Va fi diferit de peliculele anterioare, spune Reynolds

Starul lui Deadpool a vorbit despre continuarea francizei în turneul său de promovare din China

Gotti și Holmes & Watson conduc lista nominalizărilor la Zmeura de Aur 2019

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 23 februarie, cu o zi înainte de premiile Oscar

„Distanța dintre mine și mine”, despre poeta Nina Cassian, la Trieste Film Festival

Filmul va fi proiectat în competiția internațională de documentare

John Wick 3 - controverse la proiecția de test. Ce a reproşat publicul scenelor de acțiune

Regizorul Chad Stahelski are de rezolvat o dilemă pentru versiunea finală...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells