O călătorie prin capodoperele și obsesiile lui Claude Monet, la HappyCinema

de Cinemagia în 9 Iul 2019
Documentarul Water Lillies by Monet – The Magic of Water and Light va rula la Happy Cinema București între 12 și 18 iulie

Documentarul Water Lillies by Monet – The Magic of Water and Light prezintă viața și opera geniului Impresionismului – Claude Monet și îi va conduce pe spectatori prin Muzeul Marmottan, la Musée de l'Orangerie și Musée D'Orsay din Paris, la Giverny pentru a vedea casa și grădina lui Monet și la Étretat pentru a inspira magia locurilor care l-au impresionat pe Monet. Documentarul va rula la Happy Cinema București între 12 și 18 iulie, la tariful unic de 26 de lei, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. 

Ghizii acestei călătorii sunt actrița Elisa Lasowski (Game of Thrones și Versailles) și istoricul de artă și scriitorul Ross King, autorul best seller-ului Mad Enchantment: Claude Monet and the Mystery of the Water Lilies.

Prin intermediul acestora și a altor experți, publicul va descoperi ce l-a determinat pe Monet să iasă din depresia în urma căreia renunțase la pictură și să se dedice trup și suflet unei lucrări colosale: La Grande Décoration.

Când fostul prim-ministru francez George Clemenceau a vizitat Giverny, a găsit mai multe tablouri în pivnița casei unde era găzduit. Grădina, iazul și tablourile care au făcut această casă unică sunt operele de artă ale lui Claude Monet.

Alte știri din cinema

O nouă ediție „Ladies Night”: luni, 22 iulie, comedia Hai că încă putem!

Motivația începutului de săptămână este „Hai că încă putem!", în avanpremieră națională

Natalie Portman ridică ciocanul lui Thor. Va fi Zeița Tunetului în faza a patra a MCU

Noul film Thor se va lansa pe 5 noiembrie 2021

The Lion King - record de încasări la debutul în box office-ul nord-american

Pelicula a reușit o lansare mai bună decât cea a lui Beauty and the Beast (2017)

Trailer sumbru pentru Materiile întunecate: personaje malefice, daimoni, urși vorbitori

În centrul întregii povestiri este tema răpirilor de copii, răpiri organizate instituțional, așa cum prezintă un personaj: „Uneori, copiii dispar pur și simplu...”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells