O aplicaţie de coşmar: premisa filmului face toți banii

de Gloria Sauciuc în 24 Oct 2019
Pentru un public care caută horror în weekendul de dinainte de Halloween

La o petrecere de absolvire a liceului, câțiva prieteni care beau bere împreună își propun să încerce o aplicație stranie pentru mobil: una care spune cât mai are fiecare de trăit în filmul Countdown, în premieră pe marile noastre ecrane.

Aplicația stârnește un val de entuziasm, până când una dintre fete, Courtney (Anne Winters), vede că ar mai avea numai trei ore de trăit... Atunci când ea refuză să urce în mașină cu Evan (Dillon Lane), iubitul ei care a consumat alcool, aplicația lansează un avertisment „user agreement broken”, și ceva întunecat și nevăzut se aruncă asupra tinerei care moare atunci când numărătoarea ajunge la zero... Aceasta este introducerea, după care imediat scenaristul-regizor Justin Dec intră în domeniul poveștii propriu-zise.

Quinn Harris (Elizabeth Lail), o asistentă medicală proaspăt absolventă, este în același spital în care Evan urmează să fie operat. Evan este panicat, deoarece aplicația îi spune că va muri pe masa de operație. Urmează să primească același mesaj terifiant, înainte de a muri într-un mod dezgustător și inexplicabil. Totuși, înainte să moară Evan, aplicația trezește curiozitatea cadrelor medicale care o încearcă, inclusiv asistenta Quinn care află că mai are trei zile de trăit...

Tânăra încearcă diverse moduri de a dezactiva aplicația, fără succes însă, deși între timp face echipă cu Matt Monroe (Jordan Calloway), un tânăr care se lovește de aceeași problemă. Quinn și Matt, împreună cu sora adolescentă a acesteia (Talitha Bateman) merg la un preot (P.J. Byrne) a cărui înfricoșătoare fascinație vizavi de exorcisme îl fac persoana ideală pentru a explica logica poveștilor cu demoni.

Regizorul debutant Justin Dec reușește să înlănțuiască inspirat secvențele horror, folosind câteva sperieturi de școală veche. Reușește să introducă și un dram de umor, în special prin personajul preotului jucat de Byrne.

Countdown nu este cu totul un film original, având secvențe destul de similare cu Final Destination. Totuși, rezultatul este suficient de bun pentru a satisface un public care caută horror în weekendul de dinainte de Halloween.

Exploreaza subiecte similare:

Countdown

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells