O aplicaţie de coşmar: premisa filmului face toți banii

de Gloria Sauciuc în 24 Oct 2019
Pentru un public care caută horror în weekendul de dinainte de Halloween

La o petrecere de absolvire a liceului, câțiva prieteni care beau bere împreună își propun să încerce o aplicație stranie pentru mobil: una care spune cât mai are fiecare de trăit în filmul Countdown, în premieră pe marile noastre ecrane.

Aplicația stârnește un val de entuziasm, până când una dintre fete, Courtney (Anne Winters), vede că ar mai avea numai trei ore de trăit... Atunci când ea refuză să urce în mașină cu Evan (Dillon Lane), iubitul ei care a consumat alcool, aplicația lansează un avertisment „user agreement broken”, și ceva întunecat și nevăzut se aruncă asupra tinerei care moare atunci când numărătoarea ajunge la zero... Aceasta este introducerea, după care imediat scenaristul-regizor Justin Dec intră în domeniul poveștii propriu-zise.

Quinn Harris (Elizabeth Lail), o asistentă medicală proaspăt absolventă, este în același spital în care Evan urmează să fie operat. Evan este panicat, deoarece aplicația îi spune că va muri pe masa de operație. Urmează să primească același mesaj terifiant, înainte de a muri într-un mod dezgustător și inexplicabil. Totuși, înainte să moară Evan, aplicația trezește curiozitatea cadrelor medicale care o încearcă, inclusiv asistenta Quinn care află că mai are trei zile de trăit...

Tânăra încearcă diverse moduri de a dezactiva aplicația, fără succes însă, deși între timp face echipă cu Matt Monroe (Jordan Calloway), un tânăr care se lovește de aceeași problemă. Quinn și Matt, împreună cu sora adolescentă a acesteia (Talitha Bateman) merg la un preot (P.J. Byrne) a cărui înfricoșătoare fascinație vizavi de exorcisme îl fac persoana ideală pentru a explica logica poveștilor cu demoni.

Regizorul debutant Justin Dec reușește să înlănțuiască inspirat secvențele horror, folosind câteva sperieturi de școală veche. Reușește să introducă și un dram de umor, în special prin personajul preotului jucat de Byrne.

Countdown nu este cu totul un film original, având secvențe destul de similare cu Final Destination. Totuși, rezultatul este suficient de bun pentru a satisface un public care caută horror în weekendul de dinainte de Halloween.

Exploreaza subiecte similare:

Countdown

Alte știri din cinema

Avem o She-Hulk! Marvel a făcut, în sfârșit, alegerea actriței

She-Hulk va fi filmat în Atlanta, Georgia, urmărind să aibă premiera în 2021

9 lucruri pe care nu le știai despre Mulan, următoarea producție live-action Disney

Filmul de acțiune Mulan, o aventură a unei curajoase tinere care se deghizează în bărbat să poată fi primită în armata care luptă pentru dreptate, este întocmai ca o tapiserie chinezească: realizat în cele mai mici detalii autentice, cu grijă pentru detalii și istorie.

Cronica Ratched: hai să resuscităm un celebru personaj negativ

Ryan Murphy îşi ambalează perfect povestea sinistră, dar aceasta e mai degrabă formă fără fond

Russell Crowe a vrut să refuze rolul din Gladiatorul pentru că scenariul i se părea prost

Starul australian a dezvăluit că a fost la un pas să refuze rolul care i-a adus un Oscar, pe motiv că nu i-a plăcut scenariul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells