Nymphomaniac aparţine unei noi specii de film: „digresionismul"

de Cinemagia în 5 Iun 2013
Filmul se va lansa în România cel mai probabil în luna ianuarie, anul viitor

Compania Zentropa a revenit la începutul lunii cu noi informaţii despre cel mai recent film al lui Lars von Trier: Nymphomaniac (cu Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Uma Thurman), care va avea premiera oficială exact la Crăciun, în Copenhaga, Danemarca. Echipa daneză a dezvăluit numele fiecăruia din cele 8 capitole ale filmului, precum şi faptul că Lars von Trier a inventat odată cu Nymphomaniac o nouă specie/gen de film: digresionismul. Cu aceeaşi ocazie a fost publicată o nouă fotografie. De această dată este vorba de un portret cu însuşi Lars von Trier legat la gură cu o bandă de scotch. Vedeţi mai jos imaginea.

Fotografia este semnată de Casper Sejersen, cel care a realizat şi imaginea de grup cu toţi actorii din Nymphomaniac la un loc. De curând, ca să nu mai existe zvonuri, producătorii au anunţat că Nymphomaniac nu va participa la nici un festival (nici la cel de la Veneţia şi nici la Toronto) înainte de lansarea oficială din 25 decembrie, de la Copenhaga. Motivul oficial pentru care filmul nu a participat recent la Cannes 2013 (15 - 26 mai) este prelungirea neprevăzută a muncii de post-producţie. “În 2011 (după incidentele verbale de la Cannes 2011 - n.red.) Lars von Trier a hotărât să se abţină de la orice declaraţii publice şi interviuri. Până acum s-a ţinut de cuvânt. Însă poveştile sale vor fi spuse în continuare fără reţinere lumii întregi, iar Nymphomaniac nu va face excepţie". Aşa începe anunţul producătorilor danezi publicat pe 31 mai pe site-ul oficial al Trust Nordisk.

Cele 8 capitole şi genul digresionist Nymphomaniac va fi împărţit în două volume (Volumul 1 şi Volumul 2) şi opt capitole: 

Capitolul 1: The Compleat Angler*
Capitolul 2: Jerôme
Capitolul 3: Mrs. H
Capitolul 4: Delirium
Capitolul 5: The Little Organ School
Capitolul 6: The Eastern & Western Church (The Silent Duck)
Capitolul 7: The Mirror
Capitolul 8: The Gun

*Nu este nici o greşeală de scriere. Cartea „The Compleat Angler" a fost publicată în 1653 de către scriitorul britanic Izaak Walton (1953-1683). În fiecare lună de acum şi până la premiera oficială, echipa lui Lars von Trier va dezvălui câte o părticică din fiecare capitol. Câte un teasing constând fie într-un headline, o imagine sau o scurtă poveste a capitolului respectiv.

Astfel încât, treptat, spectatorii să-şi facă o idee despre universul multistratificat din Nymphomaniac, film cu care Lars von Trier anunţă că intenţionează să introducă un nou gen de film: digresionismul (digressionism). Cuvântul digressionism nu există ca atare în dicţionar. De aceea, imediat după anunţul Zentropa, un utilizator din China (Zhao Yafei) a înregistrat rapid domeniul digressionism.com, publicînd un prim articol despre noul gen inventat de regizorul danez. În dicţionar există însă termenul digression, „digresiune". Digresiunea este (cf. Wikipedia) o parte a unei compoziţii sau a unui discurs al cărei scop este abaterea intenţionată de la subiect. În vechime, digresiunea era chiar parte obişnuită a unui discurs. Orice orator trebuia să ţină seama de cinci secţiuni importante: preludiul, naraţiunea, argumentaţia, digresiunea şi concluzia.

Nymphomaniac (2013) este epopeea erotică a unei femei, Joe (interpretată la maturitate de Charlotte Gainsbourg), care se consideră o nimfomană, jurnalul ei povestit din perioada adolescenţei şi până la vârsta de 50 de ani, momentul la care ni se confesează. Distribuţie.

Filmul are o distribuție impresionantă: Charlotte Gainsbourg (Joe la maturitate), Stellan Skarsgård, Uma Thurman, Willem Dafoe, Shia LaBeouf, Udo Kier, Christian Slater, Stacy Martin (tânăra Joe) şi alţii.

Exploreaza subiecte similare:

Charlotte Gainsbourg, Nymphomaniac, Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Uma Thurman, Willem Dafoe, Udo Kier, Christian Slater, Stacy Martin

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Musa.del.Arte pe 6 iunie 2013 11:14
- I just can't wait to see it!
Nimicdinceparafi pe 7 iunie 2013 00:24
Ma intreb ce legatura are o carte despre pescuit (The Compleat Angler) scrisa acum 350 de ani cu erotismul din Nymphomaniac.
alex_il_fenomeno pe 6 iulie 2013 11:29
Suna excelent, si sigur va merita din plin vizionarea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells