Noutăţi Netflix: iată recomandările începutului de an

de Ştefan Dobroiu în 27 Dec 2018
Cinemagia trece în revistă zece titluri care ţi-ar putea face cu ochiul în ianuarie

Din zecile de titluri noi sau vechi incluse în oferta Netflix din ianuarie, iată cele zece titluri care ni se par cele mai interesante. Indiferent că sunt producţii originale sau preluări, selecţia noastră ajunge la miezul principalului punct de atracţie pe care îl oferă platforma: producţii cu parfum local şi care ies din tiparele obişnuite ale Hollywood-ului. Iată mai jos cele zece titluri. Clipul asociat acestui articol conţine imagini din acestea. Vizionează-l şi poate dai noilor producţii o parte din timpul tău preţios. La finalul clipului, o surpriză!

Comedians of the World/1 ianuarie
O producţie care se prezintă încă din titlu, Comedians of the World ia pulsul scenei globale de stand-up comedy. Poate că SUA domină genul, dar Netflix ţine cu tot dinadinsul să arate că umorul poate veni şi din alte regiuni ale globului. 13 episoade şi 47 de specialişti ai râsului din 13 regiuni de pe glob te vor fave să râzi. Fiecare comic are parte un program de 30 de minute să-şi prezinte viziunea amuzantă sau sarcastică asupra lumii de azi.

A Series of Unfortunate Events: Sezonul 3/1 ianuarie
Cele şapte episoade ale noului sezon vor fi disponibile din prima zi a anului, readucându-i în atenţie pe orfanii Baudelaire, gata să afle misterul din spatele morţii părinţilor lor. Neil Patrick Harris revine în rolul contelui Olaf, una dintre cele mai lăudate partituri ale carierei sale.

Dix pour cent/Call My Agent!: Sezonul 3/4 ianuarie
Francezii au putut vedea al treilea sezon al serialului în noiembrie, iar din 4 ianuarie acesta va fi disponibil şi pe Netflix. Complicata lume a showbiz-ului francez îşi dezvăluie orgoliile şi dedesubturile, povestea având în centrul atenţiei o companie ce administrează solicitantele vieţi ale starurilor. Printre clienţi se numără Isabelle Huppert, Monica Bellucci şi Jean Dujardin, toţi în propriul rol (evident, în versiuni cosmetizate şi autoironice). Un titlu interesant şi nu doar pentru fanii cinema-ului francez.

When Heroes Fly/10 ianuarie
Câştigătoare a marelui premiu al competiţiei de seriale Canneseries, producţia israeliană When Heroes Fly spune povestea a patru foşti prieteni la cataramă, veterani de război care se reunesc la mai bine de un deceniu după ce un conflict părea să-i fi despărţit o dată pentru totdeauna. Încercarea de a o găsi pe Yaeli, fosta iubită a unuia dintre eroi şi sora altuia, îi va provoca pe cei patru să se reîmpace cu trecutul în timpul unor căutări disperate în jungla columbiană. Serialul a primit undă verde pentru al doilea sezon, o versiune americană fiind deja în dezvoltare.

Sex Education/11 ianuarie
Una dintre cele mai aprinse discuţii în mediul virtual global este educaţia sexuală a adolescenţilor şi cât de bune sunt sursele lor de informare. Acest serial britanic, în care Asa Butterfield este Otis, un elev virgin, iar Gillian Anderson este Jean, mama lui şi psihoterapeut specializat în probleme sexuale, ne aruncă exact în centrul discuţiei, din perspectiva unui puşti care ştie totul despre sex fără să se fi bucurat vreodată de o asemenea experienţă. Totul se complică atunci când Otis vrea să-şi împărtăşească bogatele informaţii cu colegii de liceu.

Titans/11 ianuarie
Un serial cu personalitate despre care încă nu am apucat să scriem, Titans ni-l arată pe Brenton Thwaites în rolul lui Dick Grayson. Sau, dacă preferi, Robin. Inspirat de benzile desenate DC Comics, serialul are în centrul atenţiei populare personaje DC precum Raven (Teagan Croft) sau Starfire (Anna Diop). Undeva în fundal bântuie Batman, iar povestea va include şi o incursiune în întunecatul Gotham. Titans este produs de Greg Berlanti, răspunzător de o consistentă parte a adaptărilor DC Comics pentru micul ecran: serialele The Flash, Arrow, Supergirl şi Legends of Tomorrow.

Justice: Qalb Al Adala/21 ianuarie
Seriale cu avocaţi am văzut cu nemiluita, dar câte din acestea prezintă cazuri din Emiratele Arabe Unite? Nimeni nu spune că Justice: Qalb Al Adala este o producţie revoluţionară, dar cu siguranţă excelează la acel parfum local pe care l-am menţionat la începutul acestui articol. Protagonistă este Farah (Fatima Al Taei), o tânără din Emirate care se întoarce în Abu Dhabi după ce şi-a obţinut diploma de avocat în Statele Unite. În loc să accepte locul călduţ în prestigioasa firmă de avocatură a tatălui ei, Farah decide să-şi facă o carieră pe cont propriu. Scenariul este bazat pe cazuri reale, iar faptul că drepturile omului şi mai ales ale femeilor sunt o problemă spinoasă în ţara din Orientul Mijlociu fac acest procedural încă şi mai interesant.

Kingdom/25 ianuarie
Al doilea serial original realizat de Netflix în Coreea de Sud, Kingdom reinventează filmul cu zombi setând acţiunea în Evul Mediu, într-o combinaţie inedită de opulenţă, exotism şi violenţă explicită. Moştenitorul tronului (Ju Ji-hoon) este trimis într-o misiune sinucigaşă pentru a investiga o molimă ce ameninţă hotarele regatului, tânărul descoperind curând că morţii se întorc la viaţă pentru a se înfrunta din carnea celor vii. Rolul principal feminin este interpretat de cunoscuta Doona Bae (Cloud Atlas, Sense8). Serialul a primit deja undă verde pentru un al doilea sezon.

Black Earth Rising/25 ianuarie
Una din marile tragedii ale istoriei mai rar recuperate în ficţiuni pentru micul sau marele ecran este genocidul din Rwanda. Serialul britanic Black Earth Rising ne-o arată pe Michaela Coel într-un rol foarte diferit de cel din Chewing Gum, serialul care a făcut-o celebră în Anglia. Ea este Kate Ashby, o tânără africană salvată de la moarte după ce a fost adoptată de o cunoscută avocată britanică. În prezent Kate este o neîntrecută investigatoare, iar viaţa ei va fi dată peste cap când mama ei va începe să lucreze la cazul unui lider al unei trupe de gherilă cu un sângeros trecut în Congo. Serialul pierde ritm şi focus după primul episod, dar este o ocazie foarte bună să ne reamintim cât de indiferenţi suntem la tragediile ce au loc pe alte continente.

Pose/31 ianuarie
Lansat în iunie 2018, Pose este unul dintre serialele cel mai bine primite ale anului şi oferă acces într-una din cele mai bizare şi puţin explorate subculturi ale societăţii americane din anii '80: aşa-zisa "ball culture", în care mai multe "case" ce reuneau tineri homosexuali sau transsexuali respinşi de familii concurau în grandioase întreceri de costume şi stil. Nu subiectul inedit este punctul forte al producţiei lui Ryan Murphy (Glee), ci atenţia cu care aceasta explorează comunităţile marginale, a anumită perspectivă a lui carpe diem, dar şi o lume dură, în care e nevoie de multă tărie morale pentru a suporta abuzurile şi respingerea.

Exploreaza subiecte similare:

A Series of Unfortunate Events, When Heroes Fly , Sex Education , Titans, Black Earth Rising, Pose, Kingdom

Alte știri din cinema

Selecție Berlinală 2019: Monștri., de Marius Olteanu, în secțiunea „Forum”

Secţiunea, aflată la cea de-a 49-a ediție, este cea mai îndrăzneaţă a Berlinalei

Premierele săptămânii 18-24 ianuarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Iată filmele din 2018 cu cel mai bun scor pe Rotten Tomatoes

Topul nu include doar blockbustere precum Black Panther…

Anne Hathaway va juca într-o nouă adaptare a romanului lui Roald Dahl, Vrăjtoarele

Va prelua rolul lui Anjelica Huston din filmul lansat în 1990

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 31 decembrie 2018 05:06
Eu o să mă uit la Titans şi A series of unfortunate events.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells