Noul trailer extins Game of Thrones, explicat cadru cu cadru

de Gloria Sauciuc în 6 Mar 2019
Suspans, amenințare, anvergură uriașă a acțiunii

Ultimul sezon al serialului Urzeala tronurilor se va lansa pe HBO și pe HBO GO pe 15 aprilie, iar producătorii au lansat primul trailer extins, din care transpare senzația de pericol și din care se întrevede anvergura luptei ce urmează.  Aproape toate personajele pe care le știm au câte o scurtă apariție în acest trailer concentrat.

Trailerul începe într-o notă de suspans și amenințare, cu Arya, care se ascunde undeva în întuneric, cu o privire îngrijorată pe faţa stropită cu sânge. Ştim că Arya va fi prinsă la mijloc în bătălia de la Winterfell, o masivă desfăşurare de forţe între armata Regelui Nopţii şi eroii Nordului, cei care au mai rămas în viaţă. Arya fuge, străbătând culoarele castelului, cu un pumnal în mână. „Eu cunosc moartea”, spune Arya, pe măsură ce vedem o nouă secvență, cu Ser Davos, care este văzut parcurgând, la picior, meterezele zidului. Liam Cunningham apare în rolul lui Ser Davos Seaworth. Ser Davos a devenit mâna dreaptă a lui John Snow după ce Regele Stannis a fost învins la sfârşitul Sezonului 5. „El are multe feţe”, continuă vocea Aryiei. 

Printre scenele cele mai importante se numără o secvenţă cu Edd, Tormund şi Beric, toţi împreună, alături de Gilly cu micul Sam în criptele de la Winterfell.

În plus, ţinuta lui Cersei este o trimitere la sezoanele anterioare, iar Jon Snow care ar putea să apară călare pe un dragon în ultimul sezon...

Apoi îi vedem pe Varys, pe Gilly şi pe micul Sam în criptele de la Winterfell. Incapabili să lupte, aceştia au stat ascunşi în adâncul castelului, şi ascultă îngroziţi bătălia care se desfăşoară afară.

Regizorul scenei de luptă de la Winterfell, Miguel Sapochnik, a menţionat Helm's Deep în cadrul unui articol publicat de Entertainment Weekly, aşadar aceasta ar putea fi o trimitere intenţionată la Stăpânul Inelelor.

„Aştept să îl văd pe acesta”, spune Arya. Cu cine vorbeşte ea? Trailerul sare la o scenă cu o Arya mult mai calmă, cel mai probabil într-o scenă de dinainte de bătălie. Şi atunci când spune „acesta”, cel mai probabil se referă la Regele Nopţii. Arya ţine în mână o sabie, şi nu este sabia Needle (Acul) şi nici pumnalul din oţel Valyrian, cel pe care tânăra l-a cumpărat în sezonul şapte. Aceasta pare o nouă armă, una făurită din sticla dragonului (un material despre care se ştie că omoară atât duhurile rele cât şi pe Umblătorii Albi).

Apoi, trailerul ne duce spre sud, la flota lui Euron Greyjoy. Ultima dată, Cersei l-a trimis pe Euron la Essos într-o misiune. Acesta urma să angajeze Compania de Aur, o legendară bandă de mercenari, pentru ca aceasta să lupte de partea reginei Cersei. Şi, se pare, Euron a avut succes. În această scenă, îl vedem pe un nou personaj, Harry Strickland, stând în faţa trupelor sale de mercenari. Într-un portret semnat de Entertainment Weekly, actorul care l-a jucat pe Euron (Pilou Asbaek) a dat un indiciu misterios cu privire la ceea ce urmează: „El (Euron) îşi doreşte să devină regele celor Şapte Regate, dar tot el o şantajează pe Cersei”, declara Asbaek. Așadar, ar fi bine ca Cersei să nu aibă încredere necondiţionată în Euron sau în Căpitanul Harry Strickland.

Apoi, îl auzim pe Bran Stark, Corbul-cu-Trei Ochi, pe măsură ce aruncăm o privire asupra lui Edd, Tormund şi Beric. Pentru moment, este o uşurare să îi vedem în viaţă pe aceştia trei. Deoacamdată, Edd a fost ultima oară văzut la comanda Castelului Negru, iar Tormund şi Beric erau la câteva mile distanţă, la Eastwatch, pe malul mării. Aceştia abia au scăpat cu viaţă atunci când, în ultimele momente ale finalei Sezonului 7, Regele Nopţii a dărâmat zidul. Bran pare să vorbească cu Sam Tarly. Ultima oară când l-am văzut, Bran îl ajuta pe Sam să reconstruiască adevărul despre părinţii biologici ai lui Jon Snow. E posibil ca Sam să fie cel care îi spune lui Jon Snow adevărul despre originile Targaryen ale acestuia din urmă.

Imaginea sare apoi la o scenă în care un copil priveşte armata lui Daenerys intrând în Winterfell, iar Bran spune cuvântul „acasă”. Scena pare să reflecte episodul pilot, în care tânărul Bran Stark s-a urcat pe turnurile cetăţii Winterfell pentru a vedea suita regală a regelui Robert care se apropia de castel. De data aceasta, regina Daenerys Targaryen şi Regele Jon Snow sunt cei care se apropie călare de Winterfell.

Dragonii lui Dany se înălţă în zbor deasupra Winterfell-ului pe măsură ce Sansa privește uimită: este prima oară când Sansa Stark, doamna Winterfell-ului, vede un dragon în carne şi oase. „Se apropie”, spune Jon Snow. Şi, apoi, vedem mai multe scene Winterfell-ul se pregăteşte de luptă.

„Duşmanul nostru nu se opreşte”, spune Jon. „Nu oboseşte.... Nu simte nimic...” Pe măsură ce Jon îşi încheie discursul, îi vedem pe Missandei şi pe Grey Worm sărutându-se înainte ca acesta să plece pentru a-şi lua locul în fruntea trupei Unsullied. După aceasta, îl vedem pe Jaime Lannister luptându-se pe metereze la lumina torţelor.

Lannister a fost văzut ultima oară la finalul Sezonului șapte, îndepărtându-se călare de Debarcaderul Regelui şi lăsând-o pe Cersei singură (şi însărcinată, după spusele ei). În mod firesc, scena filmată trece înapoi la Debarcaderul regelui, unde Euron pare să stea în faţa lui Cersei, aflată pe tron. Apoi, o vedem pe Cersei bând vin într-o cameră (nimic surprinzător). Însă rochia ei este cea care surprinde. În sezoanele patru şi cinci, regina purta haina bogată a casei Lannister, pe care a schimbat-o apoi cu haina de doliu. Apoi, în tot sezonul Şapte, Cersei era surprinsă în haine de argint şi în robă neagră. De ce această schimbare? Ar putea fi semnul căderii lui Cersei, sau poate a reapariţiei aceleiaşi aparente bunăvoinţe, manipulatoare, pe care regina a încercat-o cu Sansa în primele sezoane.

Arya vede dragonii în zbor, un moment foarte important în viaţa ei. Întotdeauna ea a îndrăgit poveştile despre Aegon Cuceritorul şi despre reginele sale călare pe dragoni. „Promit să lupt pentru cei vii”, mai spune încă o dată Jaime într-un voice over asupra scenelor din Winterfell.

Mai aruncăm o privire rapidă asupra lui Jon Snow, aflat în vizită la Pădurea zeilor, fapt ce aduce aminte de scena din pădurea de lângă Zid în care acesta şi-a depus jurământul faţă de Rondul de Noapte. De asemenea, e o replică a scenei din episodul pilot în care Ned Stark îşi curăţă sabia în ochiul de apă din Pădurea zeilor.

Trailerul arată apoi câteva scene de acţiune, în mijlocul cărora Jon aleargă pe câmpul de luptă, iar apoi Dany şi Jon se apropie de cei doi dragoni rămaşi în viaţă. Nu pare să fie coincidenţă că Jon s-a apropiat cel mai mult de Rhaegal, dragonul numit după tatăl său. Rhaegal are o culoare verzuie, în timp ce Drogon are solzii negri cu roşu.

Fanii au speculat de multă vreme că Jon va încăleca un dragon la un moment dat, în cadrul ultimelor episoade din Urzeala Tronurilor. Momentul său emoţionant cu Drogon din ultimul sezon a întărit această ipoteză. Apoi, aruncăm o nouă privire asupra Sansei, urmată de scene în care Arya taie duşmani în stânga şi în dreapta. Deşi o luptătoare formidabilă, Arya nu are experienţă pe câmpul de luptă.

Restul trailerului conţine mai multe scene sumbre. Daenerys Targaryen pare indispusă atunci când închide ochii.

În ultima scenă, vedem piciorul putrezit al unui cal-fantomă păşind către Winterfell.

Exploreaza subiecte similare:

Game of Thrones

Alte știri din cinema

Kit Harington a avut nevoie de terapie după moartea personajului său din Game of Thrones

Atenţia sporită primită din partea presei şi a publicului după finalul abrupt al sezonului 5 l-a afectat pe interpretul lui Jon Snow

Disney a devenit, în mod oficial, proprietarul 21st Century Fox

Fuziunea va ridica pe noi culmi dominanța la box office a Disney

Netflix lansează în premieră trailerul extins pentru documentarul Planeta noastră

Serialul de istorie naturală care cuprinde opt părți va fi lansat pe 5 aprilie în toată lumea

The Order: vrăji, vârcolaci şi angst adolescentin

Noul serial Netflix combină tonul sprinţar cu teme macabre

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells