Noul Spider-Man, aproape... uimitor

de Gloria Sauciuc în 12 Iul 2012
Noul Spider-Man, aproape... uimitor

The Amazing Spider-Man se lansează vineri, 13 iulie, în cinematografele din 17 oraşe ale ţării, cu un nou protagosnit, Andrew Garfield, o nouă abordare şi necesarul suflu pentru orice început de bun augur. Cu toate aceste cărţi în mânecă, Uimitorul Om Păianjen are de luptat,  totuşi, cu un inamic aproape necinstit şi aproape invincibil  - faptul că povestea lui este arhicunoscută de către spectatorii de pretutindeni...

Pentru toţi cei care cred că pot face abstracţie de faptul că ştiu pe de rost povestea lui Spider-Man, arătăm - mai jos - atuurile noului film.

O idee fericită a regizorului Marc Webb şi a celor cinci scenarişti implicaţi este că povestea acordă o desfăşurare suficientă descoperii de către Peter Parker a acelor puteri miraculoase pe care le-a dobândit în urma muşcăturii de păianjen radioactiv. Partea aceasta a filmului va fi un regal pentru fanii supereroului. În plus, etapa aceasta a poveştii are şi cele mai multe momente amuzante, umorul de situaţie fiind unul dintre atuurile Uimitorului Om-Păianjen.

Tensiunea produsă spectatorului prin dezvăluirea treptată a superputerilor şi emoţiile pe care însuşi Peter Parker le experimentează odată cu descoperirea abilităţilor extraordinare (printre care simţul ascuţit al pericolului, viteza reacţiilor, forţa crescută, puterea de a controla mental forţa electrostatică - de unde aderenţa excepţională la orice suprafaţă etc.) ajută la excelenta portretizare a evoluţiei personajului.

Povestea se concentrează la început pe faptul că Peter este dat în grijă unchiului Ben (Martin Sheen) şi mătuşii May (Sally Field), iar consecinţele pe plan emoţional ale ruperii de părinţi se manifestă pe parcursul filmului. Schematismul benzii desenate nu se vede nicun moment în construirea personajului principal. Aşa ne ataşăm de noul Spide-Man. Dar atuul esenţial al filmului este Andrew Garfield...

Acest actor de 28 de ani redă fără probleme mimica nătângă a liceanului aflat prima dată în postura de a-şi declara iubirea, stângăcia aceea care amuză şi emoţionează în acelaşi timp. Garfield reuşeşte să facă un Peter Parker extrem de emotiv la început, care explodează în lacrimi când cere socoteală pentru absenţa tatălui. După care e liceanul pasionat de formule, în continuare vulnerabil, dar care se implică pe cont propriu în cercetările OsCorp, şi care dovedeşte încredere în el atunci când discută despre genetică în laboratorul doctorului Curt Connors (Rhys Ifans), fostul coleg al tatălui său. După care devine supereroul ce predă răufăcătorii poliţiei.

Garfield pur şi simplu "fură" tot filmul. Parcă nici nu mai era nevoie de Emma Stone, pe post de Gwen Stacy. Filmul de acţiune cu miza pe drama lipsei părinţilor putea supravieţui bine-mersi în lipsa poveştii de dragoste, şi a supra-estimatei chimii dintre Garfield şi Stone.

Filmările elaborate, inventive, cascadoriile şi efecte speciale vor satisface iubitorii de acţiune, iar povestea abandonului şi - trebuie să recunoaştem - cea de dragoste vor emoţiona. Luptele corp la corp cu Şopârla te vor ţine în tensiune, dar nu sunt întru totul memorabile. Per ansamblu, filmul merită urmărit, te emoţionează, te amuză, te ţine în tensiune şi te face să te ataşezi de Noul Spider-Man şi chiar să ţi se pară... uimitor.

Pentru cei care nu ştiu încă subiectul Uimitorului Om-Păiajen, aflaţi că Peter Parker (interpretat de Andrew Garfield) este un licean retras, abandonat de părinţi în copilărie şi lăsat în grija unchilor. Ca mulţi alţi tineri de vârsta lui, Peter este în căutarea propriei identităţi. În acelaşi timp, trăieşte prima sa dragoste - cu Gwen Stacy. Împreună, ei descoperă ce înseamnă iubirea şi implicarea într-o relaţie care se dovedeşte a fi plină de secrete.

Descoperind o servietă misterioasă care aparţinuse tatălui său, Peter  se hotărăşte să pornească pe urmele părinţilor săi, pentru a înţelege motivele care i-au făcut să-l abandoneze. Cercetările sale îl duc direct la OsCorp şi la laboratorul doctorului Curt Connors, fostul partener de proiect al tatălui său. Aici trebuie să înfrunte alter-ego-ul doctorului Connors, un personaj malefic numit Şopârla. Astfel, Peter e nevoit să ia nişte decizii care-i vor schimba total viaţa. Puterile sale speciale vor face din el un erou, Spider-Man.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bocadaniel91 pe 12 iulie 2012 13:16
a fost frumos filmul, merita sa mergi la cinema
zeno.marin pe 12 iulie 2012 13:39
Kleiderman Richard, Spielberg Steven, Spaiderman si mai cum?...
zeno.marin pe 12 iulie 2012 13:40
Oh. Silly me... Noul. :-D
darayawaus pe 12 iulie 2012 23:25
Ntz, ntz, ntz! Mesaj subliminal, Zeno. Merge si Gitenstein Mark.
ionela007 pe 12 iulie 2012 13:59
Scenele de actiune in Imax sunt bestiale....recomand vizionarea in Imax.
cristi23 pe 12 iulie 2012 15:10
abia astept sa vad filmul.din acest articol reiese ca filmul este unul bun..dar criticii de peste ocean il catalogau drept plictisitor...de ce??
Gloria pe 12 iulie 2012 15:53
cred ca nu au stiut sa faca abstracţie de faptul că ştiu pe de rost povestea lui Spider-Man
Fourleaf22 pe 12 iulie 2012 21:16
Au dat mai multa atentie character development-ului de aceea nu a fost atata actiune, si daca iti aduci aminte nici primul film al lui Raimi nu a fost plin de actiune. Anyway eu sunt fan al ambelor versiuni (evident mai putin spider man 3 care...eh), dar consider ca andrew garfield a fost mai potrivit de cat Tobey.
D.Ionut pe 12 iulie 2012 16:22
Imi pare rau dar consider ca filmul nu prea are cu ce sa ma mai surprinda. Pe cat de uimitor atat de plictisiror.
Iulian_Paul pe 12 iulie 2012 23:14
corect! si jocul actorului principal e de toata jena... cu siguranta aveau mai mult succes cu o continuare a seriei orginale
Fourleaf22 pe 12 iulie 2012 16:46
Scena din liceu cand se bate cu lizzard este memorabila. Mie personal mi-a placut mult filmul (mai ales prima parte), pacat ca a fost editat foarte mult (sunt mici plothole-uri). Am citit ca primul cut a fost 3h, sper ca o sa fie un director's cut pe dvd/blueray cand o sa apara.
Collin pe 13 iulie 2012 08:40
Superb - :)!
alex_il_fenomeno pe 31 iulie 2012 12:06
viitorul suna bine .
Rippa pe 8 martie 2014 17:54
nu mi place...mai bun era cel vechi

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells