Noul film Dune va adapta doar jumătate din primul volum, spune Denis Villeneuve

de Cristina Grigore în 26 Iul 2018
Cineastul are un plan ambiţios - să faca din Dune „un Star Wars pentru adulţi”, filmul pe care şi-a dorit dintotdeauna să-l vadă

Regizorul Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Arrival, Sicario) a oferit recent un update legat de relansarea seriei Dune, bazată pe romanele lui Frank Herbert. În explicaţiile sale, preluate de Playlist.com, cineastul a menţionat că doar jumătate din primul volum va fi adaptat în primul film.

„Dune ne va lua, probabil, doi ani pentru a fi realizat. Planul meu este să produc două filme şi apoi, cine ştie, poate şi mai multe”, a spus regizorul.

Pentru rolul central al filmului, cel al lui Paul Atreides, a fost ales Timothée Chalamet (Call Me by Your Name). Villeneuve speră să faca din Dune filmul Star Wars pe care şi-a dorit dintotdeauna să-l vadă: „Multe din ideile din Star Wars sunt inspirate din Dune, aşa că va fi o provocare felul în care voi aborda producţia. Ambiţia mea este să realizez, astfel, acel film Star Wars pe care mi-am dorit întotdeauna să îl văd. Într-un fel, un Star Wars pentru adulţi”, a spus el.

Copyright foto: Getty Images. 

Exploreaza subiecte similare:

Denis Villeneuve, Blade Runner 2049, Arrival, Sicario, Timothée Chalamet, Call Me by Your Name

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 26 iulie 2018 13:14
Abia astept!
spartacus pe 26 iulie 2018 15:36
Sper ca până la începerea filmărilor să pună un alt actor in rolul central și nu pe Timothée Chalamet care, la cei 22 de ani, pare un puștan de 15-16 ani. Vârsta actorului din rolul principal e crucială, altfel va părea un film pentru adolescenți și va fi un eșec mare invers proporționalo cu ambițiile lui Denis Villeneuve.
777L pe 27 iulie 2018 11:42
Pai Paul Atriedes era adolescent in primul roman, asa ca...
capdemort pe 28 iulie 2018 00:58
Draga spartacus banuiesc ca ar trebui sa recitesti Dune.Paul Atreides ESTE un adolescent in prima carte din serie.Daca regizorul va reusi intr-un final sa adapteze ca lumea seria ar fi un succes pentru toti iubitorii de SF(tinand cont ca pana acum cea mai reusita este miniseria nu un film).Si daca adaptarea va fi de succes fi sigur ca va folosi acelasi actor(adica vor trece niste ani si automat se va imbina perfect cu timingul seriei Paul-adolescent apoi Paul adult.Desi parerea mea este ca ar trebui folosit un actor adolescent dar un pic "format".Sa ne aducem aminte ca in carte Paul este deja "antrenat" de mama sa ,de Gurney si de Duncan.Vom vedea.
carmen_angelus_romila pe 27 iulie 2018 11:06
Am citit romanele lui Frank Herbert si mi se pare o idee buna ecranizarea lor in unul sau mai multe filme. Asteptam si vom vedea...!
woodstar pe 27 iulie 2018 12:37
Cred ca Dune mergea cel mai bine ca un HBO Show :).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells