Nouă lucruri mai puţin ştiute despre pelicula „Fălci”

de Cinemagia în 24 Mai 2017
Filmul Jaws şi continuarea lui din 1978 pot fi urmărite pe postul AXN în week-end-ul prelungit de Rusalii, pe 3 şi 4 iunie, de la ora 21

Acum mai bine de 40 de ani, cea de-a doua peliculă regizată vreodată de Steven Spielberg avea să revoluționeze industria de film, de la tehnologia utilizată la strategia de marketing pentru promovarea producției. Știați că filmul a fost botezat astfel de către autorul unor cărți de copii? Aflați mai jos 9 detalii interesante despre una dintre cele mai faimoase producții din istoria cinematografiei.

Puteţi urmări cele două filme pe AXN, în weekend-ul prelungit de Rusalii, pe 3 și 4 iunie, de la 21:00.

1. Pentru că rechinii albi nu puteau fi ținuți în captivitate, din cauza faptului că mureau la scurtă vreme după capturare, creatorii filmului au fost nevoiți să creeze rechini din materiale ce imitau aspectul animalelor. Oamenii de știință sunt de părere că rechinii albi se înfometează până la moarte din cauza depresiei cauzate de capturare.

2. Tehnologia disponibilă în anii ’70 era departe de ceea ce cunoaștem în zilele noastre, iar crearea unui rechin alb “funcțional” nu era deloc o treabă ușoară. De aceea și dădeau rateuri frecvent rechinii mecanici utilizați pentru filmări, motiv pentru care prima scenă în care putem vedea rechinul este abia după o oră și 21 de minute de la începerea filmului. Costul realizării rechinilor mecanici a fost de 225.000 dolari (în zilele noastre, un milion de dolari).

3. Cartea din care a fost inspirat filmul „Fălci” trebuia să se numească „Silence in the Deep”. Dar autorul s-a gândit să îi ceară ajutor la acest capitol tatălui său, un renumit autor de cărți pentru copii și tineri, care i-a și sugerat numele. Peter Benchley, autorul cărții, apare în film într-o scenă, ca reporter al unui ziar. În realitate, chiar a lucrat pentru Washington Post înainte de a scrie cartea „Jaws”.

4. Mai târziu, Bencheley devine ecologist. Spune că regretă că a scris o carte care îi înfățișează pe rechini într-o lumină așa de proastă.

5. Artistul Roger Kastel a creat posterul faimos cu ajutorul unui fotomodel ce poza pentru o reclamă pentru revista Good Housekeeping. A rugat-o să mai rămână puțin după realizarea fotografiilor pentru reclamă și a pus-o să se așeze pe un scaun, ca și când ar înota.

6. Steven Spielberg a observat cartea atunci când se afla în biroul producătorului său. Era aruncată peste un morman de hârtii și a crezut, inițial, că este vorba despre povestea unui stomatolog.

7. Bugetul filmului a fost prevăzut la 3,5 milioane de dolari, dar a ajuns la 8 milioane de dolari. În zilele noastre asta înseamnă 35 de milioane de dolari.

8. Primul film ar fi trebuit să apară aproape de Crăciun. Dar a fost amânat atât de mult încât a ajuns să fie lansat vara, în sezonul, până atunci, dedicat filmelor mai slabe. Odată cu acest film, însă, a fost definit și conceptul de blockbuster de vară.

9. La început, lui Spielberg nu i-a plăcut prea mult coloana sonoră aleasă. I s-a părut prea simplă. Mai târziu, a recunoscut că sunetul distinctiv al filmului a avut o contribuție masivă la succesul acestuia.

Alte știri din cinema

Cristian Mungiu, distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

Este cea mai mare distincţie oferită de statul francez şi vine că o recunoaştere pentru activitatea sa cinematografică

Unele dintre cele mai premiate documentare VR din lume pot fi văzute gratuit în Bucureşti

Până duminică, între orele 14:00 – 22:00, publicul poate experimenta gratuit în Veranda Mall poveștile care au schimbat modul în care privim lumea

Thor: Ragnarok, o fundație construită pe mitologia scandinavă

Filmul „Thor: Ragnarok” este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în avanpremieră începând din 26 octombrie 2017, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos

Regizorul italian Antonio Piazza, la închiderea Les Films de Cannes à Bucarest

250 de actori participă la a doua ediție a workshopului Managing Talents

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback