Nouă categorie la Oscaruri – va fi premiat „cel mai bun film popular”

de Cristina Grigore în 9 Aug 2018
Scăderea audienţei a impus modificări în structura şi durata ceremoniei de premiere

Gala premiilor Oscar a pierdut constant din audienţă în ultimii ani, iar acest lucru a impus o schimbare, după cum arată TheHollywoodReporter.com, ce anunţă că premiile Academiei Americane de Film vor include o nouă categorie. „Cel mai bun film popular” va oferi şansa la un premiu şi acelor producţii care nu se încadrează în „stilul Academiei”, însă criteriile după care vor fi selectate acestea urmează a fi anunţate.

John Bailey, preşedintele reales al consiliului de guvernatori al Academiei Americane de Film, a declarat că se are în vedere şi scurtarea duratei ceremoniei: „Ne angajăm să producem un spectacol antrenant care să nu depăşească trei ore şi să oferim o gală mai accesibilă telespectatorilor noştri din întreaga lume”. În acest sens, câştigătorii unor categorii vor fi anunţaţi în timpul pauzelor publicitare, iar o variantă editată a show-ului, ce va include cele mai bune momente ale discursurilor, va fi difuzată ulterior.

A fost schimbată şi data la care vor fi decernate statuetele în 2020. Gala se mută pe 9 februarie. Pentru 2019, ceremonia va avea loc tot pe 24 februarie.

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2019, John Bailey

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 14 august 2018 11:39
M-i se pare foarte interesanta introducerea acestei categorii, popularitatea unui film fiind o necesitate in aprecierei acestuia.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells